onsdag 16 februari 2011

Umeå och min sten; skiten och hans lögn; och fan vad hårt och bra det var en gång i tiden

Då jag var liten hade jag en sten. Alltså, jag hade inte stenen hemma. Den var stor i mina små ögon. Jag visste att det fanns djur i stenen, tigrar och lejon så klart. Och elefanter kanske, jag kommer inte riktigt ihåg.

Det var en fin sten. Den ligger i skogen vid Mariedal.

Jag vet inte varför jag började tänka på den där stenen. Men jag kom helt plötsligt att tänka på en snubbe i Umeå som så gärna vill vara rockstjärna att han klänger fast vid de som spelar musik som en flatlus vid ett smutsigt könsorgan. Skiten. Typ.

Jag kom att tänka på honom för att jag pratade med en kompis som hade haft lite familjebesvär. Jag tog det den där snubben gjorde som ett exempel, då jag förklarade varför han inte skulle vara den ”mindre” människan. Styrka och stolthet är att visa att man är stark nog att svälja sin stolthet, i min värld. Inte som alliansen som inte kan ta ansvar för någonting, utan reflektionsmässigt pekar på sossarna – även om det handlar om vad de beställde för mat nyss. Sossarnas fel.


Hade skiten inte varit en man, hade han sett ut så här... Skiten är nog inte en man, snarare ett kvalster



Det skiten gjorde var att få sin flickvän att ringa min mor och säga att jag höll på med heroin. Hade jag varit en våldsam kille hade jag dödat honom – hur glad tror ni min mor blev? Det samtalet som jag fick av henne… Nej. Skiten, du ska vara glad att jag är en större människa än dig. För att lugna min mor sa jag att jag gärna följde henne till både polisen och valfri läkare för pissprov eller blodprov eller vad som helst – min mor ska fan inte behöva lida för att någon är avundsjuk på att en tjej – för det var alltid en tjej det handlade om, har jag fått höra. Vem tjejen var vet jag inte. Det lugnade sig, tack och lov, min mor sansade sig till sist, men det var INTE tack vara den snubben och hans ”allomfattande” flickvän.

Nej. Då är det bra mycket roligare att tänka på stenen i skogen vid Mariedal. Där mina djur fanns.

Det ska bli kul att åka upp till norrland igen. Någon gång. Jag ska nog ta dit min dotter och visa pappas sten.

Sen kan vi lyssna på I'm in pain, för att det är en skitbra låt!

24 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underlig historia. Den skapar frågetecken. Varför ville dom sprida ut att du körde med herion? Var dom oroliga för dig, och trodde det på riktigt eller ville dom jälvas? Vad? Weird.

Fredrik sa...

Det handlade endast om ondska. Då en person som alltid gjort allt för att motarbeta dig helt plöttsligt bryr sig på det här viset, det kräver liksom inget geni att fatta att de ville såra mig.

De spred ju bara ut det till min mor. Ingen annan.

Jag garvar åt det idag. Men min mor tycker fortfarande att det var traumatiskt. VIlekt jag verkligen förstår, nu då jag sjäöv är far. Man gör bara inte så.

Anonym sa...

Fast det är klart att om dina "polare" hade vetat om stenen så hade de kanske satsat på någon hypotes om svampar eller något annan hallucinogent ;)

Tigrar is the shit btw. Jag älskar tigrar, jag har svårt att till fullo acceptera att jag inte kan äga en.

Fredrik sa...

Den där stenen hade jag som pallats då jag var fem. Och mina polare hade aldrig några sådanna dumheter för sig. Alltså, alla kan göra fel. Jag med. Men att be om ursäkt är inget jag är rädd för. 8) Det är gratis, och stolthet är ren ondska om man frågar mig.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Ondska

http://fredrik-d.blogspot.com/2007/06/ondska.html

Ett favoritämne! :D

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
gfag sa...

Man ska vara arg och långsynt!

;D

//jöjj

Anonym sa...

Städning på bloggen är bra ibland :)

Fredrik sa...

Japp. 8)

Anonym sa...

Det var väl inte det smartaste draget att ha en diskussion på en blogg.

Fredrik sa...

En diskussion kan man ha när som helst. Jag tykte bara att det var lite för personligt, jag hade tänkt att ta bort hela inlägget. Men jag vill ändå stå upp för mina svaga och mina starka stunder. 8)

Anonym sa...

Jo klart att du ska upp för vad du tycker och hur du känner. Det verkar ju tagit rätt hårt. Men nu finns ju distansen. Skönt. Jag önskar jag kunde säga detsamma.

Fredrik sa...

Ja. Din "issue" är närmare, tidsmässigt. Men är problemet tillräkligt stort spelar tiden FAAN ingen roll. Den som sa att tiden läker alla sår, den hade inte varit med om något jobbigt. 8)

Klart att det tog.

Det som var jobbigast var dock att ingan annan reagerade på det. Hade det hänt idag har jag vänner som hade stått upp för mig. Lustigt värre.

Men jag ska inte älta. Jag blir bara arg. 8)

Anonym sa...

Det är mycket i min historia som man liksom inte borde reagera på. Ur så många olika aspekter. Det är nästan det som är jobbigast.

Fredrik sa...

Du. Har du ett regelverk som jag inte sett? 8)

Men gör det man gör. Det blir som det blir.

Djupare råd har jag inte i mig. :D

Anonym sa...

Nej, jag har inget regelverk haha, fan. Men alla säger till mig, fan sluta bry dig. Och det känns som att man inte får bry sig så mycket om vissa grejer. Det finns vissa anledningar att deppa som är legitima:

om någon närstående dött
om det tagit slut med killen/tjejen

sen vet jag inte. Alla bara men sluta bry dig, men jag vet inte. Fan. Jag dricker vin o lyssnar på sator.

Fredrik sa...

Det du ska göra är att sluta bry dig om vad andra säger, så länge det inte är: sluta slå dina barn, då ska du bry dig. Men jag tror inte du slår dem. 8)

Jag slår då inte din barn. Eller mitt. Jag är snäll.

Fysisk smärta tar bort fysisk smärta. Det är däför så många skär sig.

Jag har som sagt inge bra råd för någon just nu. Jag är smygfull efter en minigrogg. Jag har inget ölsinne på gamla dar. SPritsinne... :D

Anonym sa...

Jag slår inte mina barn, korrekt. Jag är inte någon fans av fysisk smärta heller. Jag har druckit 2 glas vin och lyssnar på Hardcore Superstar. Nu måste jag snart gå o lägga mig. Typ så.