lördag 26 februari 2011

Cthulhu for dummies

Rasister har mycket att lära av the great old ones prälle - ingen diskrimineras - alla ska dö



Innan den här dagen startar på allvar måste jag ta tag i en sak. Jag postade en bild på den vackra Jovanka och fokuserade på hennes bullformade… Cthulhu-tatuering. Då kommer det fram att alla inte vet vem Cthulhu är.

Hur är det möjligt? Speciellt om man läser på den här bloggen?

Cthulhu är en semigud. Kroppen är grön, fjällig och vingbeklädd. På fritiden sover han i en dvala som påminner om döden – dead, but dreaming – och i och med att hans hem i staden R’lyeh har sjunkit till havets botten någonstans i stilla havet, har han tappat den kontroll han hade över mänskligheten en gång i tiden. Alla vet att människan skapades av en slump, eller genom en olyckshändelse, då de stjärnformade varelserna som levde på Antarktis skapade sina Shoggoths. Visst?



Den som inte blir sugen på att se vad del Toro kan göra med de här härligheterna i At the mountains of madness är helt störd



Cthulhu var ”de äldres” överstepräst, och någon gång, enligt profetiorna, kommer han att stiga ur havet och återkalla gamlingarna för att ta över jorden och driva människan till vansinne och plågsam död.

Namnet går inte att uttala med det begränsade mänskliga talorganet, men det sägs vara en blandning av en hostning eller nysning – med tungan pressad mot gommen, enligt den störste kännaren – Howard Phillips Lovecraft – som är den enda människan sen Abdul Al Hazred som haft tillång till den högst verkliga trolleriboken Necronomicon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Cthulhu....ahaaaa

Fredrik sa...

8)

Rock n roll!

Det finns nog ingen snubbe som är med omsjungen som inte finns. Kanske med undantag för dracula. Och frankenstajn. aaaaah

helvete. 8)