fredag 18 februari 2011

Hallowed be thy name, två coverversioner, den ena borde Anders Fridén skämmas för, den andra är lika episk som det bandets senaste skiva


Jag har haft många fester till låten Hallowed be thy name. Iron Maidens bästa låt.

Jag har många gånger skrattat åt den här versionen av den låten. In Flamesfans skäms nog. Jag gör det dock - men jag ler hela tiden.




Klasskillnad! Snart med en ny skiva, hoppas vi!

14 kommentarer:

Slusk sa...

Lätt Iron Maidens bästa låt, ja. Bra där!
Hade inte hört Machine Head-varianten innan så jag tackar för tipset.

Anonym sa...

Jag skulle gärna lyssna lite på Maiden, aces high kanske, men min musikmaskin här är kapad med Paul Stanley just nu. Damn.

Fredrik sa...

Stenen, men Ceremonials version då? 8) Vad gillar du: tajtheten, sången... ja. :D

Radion: Aces High är en av deras bästa låtar. Om man hänger på kareokehak kan man få höra mig sjunga den. I väsby. hahahaha

:D

hjälp.

Anonym sa...

karaokehak? vet inte om vi har kvar det i ume..kanske på västerslätt? haha

Fredrik sa...

Mammas kan ha haft kareoke. 8) Men det borde även finnas på Ersboda. hehe

Ändå kul.

Anonym sa...

Emman sa så här: Det finns mängder med kareoke på de däringa schlagerklubben och cover club. Folk sjunger jämt där...har jag hört. Jag sjunger bara hemma men då låter det jävligt bra också.

Fredrik sa...

hahaha Du kan inte sjunga! Eller, det kan du. Alla kan sjunga. Det är bara jag som får höra att jag inte kan. :D

Hur står det till med du? Det var ett tag sen du var aktiv på nätet. Eller undviker du min svettluktande blogg? ;D

Anonym sa...

Jag kan inte sjunga. For real. Mina barn ber mig vara tyst.

Fredrik sa...

haha Det gjorde min dotter senast idag. Men hon har bett mig sjunga också. Du gillar ju Håkan Hellström. Han kan inte sjunga. :D

Fredrik sa...

Nu: film, chips och... läsk. :D

Stones sa...

Machine Heads version var inte alls pjokig.

Fredrik sa...

Sten: Ceremonial Oathversionen är det jag vill ha kommentarer på. :D

Kim sa...

CO-versionen låter eeh... inte så bra, nej. Vi får vara glada att Fridén har utvecklats som han har sedan den tiden :) (Längtar tokigt efter nya IF-plattan!) Men i mina öron finns det lite fint gitarrspel i den där inspelningen iaf.

MH-versionen låter ju snyggt, men samtidigt så pass nära originalet, och Maiden kan de ändå aldrig slå, så den känns lite onödig.

Fredrik sa...

Kim: jo. Eller... Nej. Gitarrspelet är inte heller bra. 8) Eller trumspelet. Eller nåt. Men kul är det. Jag antar att de lattjade omkring, och den där skivan är väl två demosar, om jag inte missminner mig. 8) Någon nussig kille liksom: ta med den här låten också! hahaha Hel skivan lider av samma otighthet. Låtar är dock bra. Och sen är ju At the gates-tompa med och sjunger. På en låt.

Machine heads version är bättre, men som du säger, ska man mäta dem mot Maiden står de platt. Det är ju Maidens bästa låt, som sagt. 8) Men machine Head gjorde 2000-talets bästa skiva tre gånger, för så många gånger har jag för mig att de släppt nya versioner av the blackening. :D Den s kivan är bara hur bra som helst. Bara. Jag hade tänkt att ha den som ett på werockårlistan, men vågade inte. 8)