torsdag 24 februari 2011

Gardell, inte han som skriver dramatik, utan han som blev misshandlad av Israel

Vad föredrar man, en mordisk borgare som plågar ihjäl en under en lång tid med hjälp av fascistisk politik som typ "arbetslinjen", eller den här drönaren som får jobbet gjort på under en kvart.



Jag har läst en massa om Mattias Gardell - texter som visar hur han hyllar Libyens dåre till massmördande ledare.

Högerdårarna på nätet har försökt att klistra fast de åsikterna på Gardell för att få honom att framstå som en snubbe som gillar förtryck. Absurt - och helt vanligt i högervälden. Minns Myrdal.

Det är en lumpen rettorik som används av svaga och småsinta människor.

...och med den rettoriken hamnar ju Reinfeldts Det sovande folket, i ett helt annat ljus. Ni vet att Reinfeldtbeskriver välfärd som något som är värre än cancer och pest - helt plötsligt inser man att det knappas är en slump att den svenska socialförsäkringen inte fungerar - Reinfeldt tycker ju att det är cancer. Men till skillnad från Gardell så var inte Reinfeldt missledd, han visste xakt vad han skrev, och han har då fan inte blivit tillfrågad om det någonstans eftersom att svensk media numera går landsfaderns ärenden.

Här kan ni läsa hur det ligger till på RIKTIGT med Gardells text. Visst framstår höger som lite extra korkade och omsaklig idag?

På tal om Kambodja, ska vi inte fundera lite över hur det kommer sig att moderaterna var det enda partiet som motsatte sig Khmerernas fall, då VIETNAM störtade äcklet...

Inga kommentarer: