tisdag 25 mars 2014

Feminism 3.0

På förekommen anledning öppnar jag åsiktsluckorna igen.

Det är mina åsikter, men det är också era sanningar. Jag sprider inte lögner, jag tjänar inte pengar på detta, men jag får ut frustration.

Ska ni hålla på med att vara hjärndöda får ni finna er i att jag tillrättavisar er. Som den buffel jag är.

Feminismen är för mig en självklarhet. Det går inte att vara socialist utan att vara det. Socialismen går ut på alla människors lika värde, och då även kvinnor enligt alla biologiskt vedertagna sanningar också är människor står jag givetvis upp för dem också. Ja, det är en fin tanke, och vet vi vad? De fina tankarna är värda att sträva mot, för vad säger det om er om ni strävar mot de fula tankarna...

Borgare och annat löst folk blir illröda (pun intended) då man pratar om att kvotera in kvinnor. Det skriker om att kompetens ska vara avgörande och inte kön.

Det är ett argument som faktiskt skulle kunna ha visst värde, om det inte vore för det faktum att kvinnor redan är BORTKVOTERADE i vårt samhälle.

Chockerande tystnad från högerhållet - de vet vad jag pratar om, men vägrar erkänna det.

De samhällsstrukturer vi har, de som man knappt ser, för att man tar dem för givet, placerar alltid kvinnan i baksätet. Man ska vara man, vit och medelålders, för att ha makt. Jag är ledsen om ni inte ser det, för då sitter bristerna hos er, och jag tror inte att mina elaka ord kommer att göra annat än att ge er hjärnblödning. Det är i alla fall min förhoppning. Vi har får många idioter på jorden. Och ni är dummast.

För att förstår hur samhället fungerar måste man backa, och göra en analys. Ser man att kvinnor blir förfördelade, så finns det en anledning till det. Backa ett steg till. Ser ni att kvinnor blir förfördelade, så är det ingenting mot vad en kvinna med annan hudfärg än vit blir. Ta ett steg till bakåt. Tänker er en gammal, handikappad, transsexuell kvinna med annan hudfärg än den vita. Hon som står längst ner i hierarkin. Tror ni att det är en slump att de har det sämst?

Bra. Då förstår ni inte nånting.

Men om ni börjar fundera, om ni börjar tänka: vänta lite... det ligger nånting i det, då är ni i alla fall inte rasister.

Nästa steg att prata om är intersektionalitet och klassbegreppet. Ni kan suga på denna text ett tag.

Inga kommentarer: