måndag 21 februari 2011

Ondska, vad fan är det?

Den som inte vill se den här filmen då den kommer, den är galen. Howard Phillips Lovecraft FTW!



Jag skrev igår, för att jag hade lite extraenergi. Dotterns sjukdom har lugnat sig. Den var förhoppningsvis aldrig allvarlig till att börja med, bara jobbig med alla spyor - men numera kollar jag ju på House, så... Hur som haver, jag kände en pressand... Jag kände att jag var tvungen att skriva. Mest på grund av det Nima skrev på sin blogg. Jag är ruggigt dåliga på att hålla tillbaka mig, men jag ville inte lägga ut text där, utan här, för då gäller mina regler och jag slipper att bemöta hans så inåt helvete dumma följare.

Trodde jag. Jag fick en kommentar, som tar bort allt logiskt från ordet logiskt. Alltså, förstå mig rätt. Jag förstår varför kapitalister försvarar sin ideologi, de gillar sina pengar och så är de egoister. Jag gillar det inte, jag tycker att det har passerat gränsen för vad som är mänsklighet - jag tycker helt enkelt att en människa som anser sig ha rätt att sko sig på andra lidande är onda.

Men rasister, nej nej nej nej. Där är gränsen så välpasserad, den är så tillryggalagd, att det gör ont av alla miljontals mil man gått.

Att då vara tvungen att läsa meningar med innehåll som att väst är ockuperat av... ja. Oklart vad. Kanske Islam. Eller bara de så fult kallade "negererna". Det framgår inte, eller så gör det, hur som helst är det så dumt att det inte behöver bemötas. Jag gillar inte ordet neger. Det finns många som tar illa vid sig av det. Jag använder det BARA då jag är med vänner som förstår att jag inte lägger in rasistiska värderingar. Med vänner kan man säga exakt vad som helst, i slutet sällskap, innanför lyckta dörrar. Man kan hylla pedofili, inte för att man gillar det, utan för att man har dålig, intern, humor. Men de skulle aldrig hamna utanför de dörrarna. Då försvinner all humor. Då blir det bara förnedrande. Och förnedring, jag det är något som alliansen sysslar med. Se bara på sjukförsäkringsfrågan... Förnedring de luxe.

Jag fick en favorit: viste ni att vänstern - jag är inte säker på att det var vänstern, kom ihåg att det frågan om idioti på en obeskrivlig nivå - viste ni att "vi" lyckats få hela väst att acceptera en antirasistisk dogm? Internationellt Japp. Danmark, Nederländer, Österrike och så vidare och så vidare, inga av de länder har högerextremister vid makten. Nej, de följer vänsterns dogm - ett ord jag trodde att Johan "hej jag är också rådum, nämn mig, annars kan jag försvinna och dö.. aaaah" Ingerö härjade obegåvat med - och vad den går ut på, det vet ingen utom någon med rövknullad hjärna.

Ser ni mitt hat?

Är man så dum att man inte ser skillnad på högerns utnyttjande av en underklass då de vill skapa invandring som ger företag rätt att anställa folk nästan gratis och utan kontroll, ja, då är det inte lönt att diskutera. Att då anklaga högern för att vara emot sverige... I högerns värld finns inga gränser. Globaliseringen gör att de kan utnyttja folk i ett land, leva i ett annat och slippa betala skatt i ett tredje, det och endast det är vad globalisering handlar om, på högerspråk. De kan säga andra saker, men det betyder ingenting. Det är i så fall poesi och fiction.

Med det sagt måste jag dra en parallell: det vansinne jag älskar är fiktivt. Kolla in bilden längst upp. Den filmen, basserad på tre HPLnoveller får mig att flina från öra till öra. Men den ondska som författaren bjöd på var inte korkad. Den var obeskrivlig och i bästa helt ignorant av människan.

Rasister påminner lite om någon som tror sig vara förmer, men till skillnad från Lovecrafts Ancient ones, så finns dessa personer. Och de är så jävla dumma att man dör.

Jag kommer aldrig mer att tillåta en rasist/SD-are på dessa sidor. FYI.

16 kommentarer:

Grimgoth sa...

sv:
Tack ska du ha!
Och jag får nog följa dit texempel (förutom sex biten då).

Fredrik sa...

Va? Ska du skippa sexet? Märkligt.

Men man kan ha kul ändå. Det blir dock inte lika bra avslutning på dagen. :D hehehe

Anonym sa...

ondska = nonchalans?

Fredrik sa...

Ondska: då man medvetet låter folk lida. Det finns många ord som passar in. Nochalans är ett.

Läste du kommentarerna i förra inlägget. Episkt korkat.

Anonym sa...

Ja, jag läste dem. Episkt korkat var en bra sammanfattning. Jag har varit in på den här Nimas blogg, men ärligt talat så har jag haft svårt för att läsa det som avhandlas där mest pga den aggressiva stämning som råder. Alltså hat/aggressioner? Vad är det som driver liksom? Äsch fan jag pallar inte läsa det.

Ondska = då man medvetet låter folk lida. Bra formulerat. Passar i stort som smått.

Hat, varför? Men jag återkommer till min teori om den grundläggande drivkraften - rädsla.

Fredrik sa...

if the first emotion was fear, fear for the uknown

then maby its porpuse, was survivial of life.

:D

Auberon, Fear.

I stort som i smått. hehehe

Nimas blogg är välbesökt. Jag tror att trollen lockas till dylikaplattser. Jag är ganska otrevlig själv. Faktiskt. 8)

Anonym sa...

Näää :) inte är du det...

Fredrik sa...

Jodå. Mot de som inte håller med mig. Borgare typ. 8) Har du läst nåt inlägg jag har skrivit här? ;)

Anonym sa...

Jag uppfattar dig inte som otrevlig eftersom jag oftast håller med dina argument. Därför tar jag inte åt mig av det som du argumenterar om, haha.

Jag bara eldar på lite ibland. Ytterst lite dock, mest pga att jag inte tycker att jag behärskar det politiska språket liksom :)

Jag lyssnar på "fear of the dark" och jobbar och lider. En vanlig måndag mao.

Fredrik sa...

Ja, den segern, att folk tror att de inte kan med det politiska språket, vinner bara högern på.

8)

Elda på. 8)

Lyssnar du på skivan eller låten? Jag är inget större fan av den, varken låten eller skivan.

Men:

va snabb eller va död
ormögon i himmelen
en tjuv i ditt huvud

va snabb eller va död

fucking epic

Bästa låten på den skivan.

Anonym sa...

Apropå "fear" liksom. Men jag kunde ju förståss lyssnat på Auberon :)

Fredrik sa...

det borde du ha gjort. :D

Anonym sa...

JO men asså jag gjorde det också, sen :)

Fredrik sa...

Då så. 8)

sundin sa...

Hmmm, du vet att Lovecraft är en av de mest ökända rasistiska författarna någonsin va?
Flera av novellerna kan stämplas som ren propaganda;

As those who have had a look into the character and history of Lovecraft will know, one of his more unpleasant and yet defining traits was his racism. Before he spent time in New York, his racism was (at the time) socially acceptable, but after a period of close living with those of other races and of being in competition with them for work, he grew to loathe other races, specifically blacks. What is more worrying for the fan is that often the descriptions of other races in his letters intrude upon the descriptions of his "monsters" in his fiction.

Fredrik sa...

Sundin: jodå. Jag vet. Jag har skrivit om det i ett flertal poster. Jag har haft en av de svenska Lovecraftexperterna här som har kommenterat det.

Jag ska leta reda på lite länkar, om du är intresserad. 8)