fredag 4 februari 2011

Dagens samlingskiva: Powerchords vol 1

Dagens samlingskiva!

Gårdagens musik



Jag kom över samlingskivan Power chords billigt på någon skivmässa. Kan det ha varit en tia jag betalade? Jag vill minnas att enda anledningen till att jag köpte den var Savatage och låten Hall of the mountain king – en låt som ligger på en skiva som var stört omöjlig att få tag på i Umeå – för en rimlig peng.

Skivan hade några fler band. Vad sägs om Anthrax, Ace Frehley, Kix, Malice, Manowar, OverKill, Raven, Savatage, Testament och något malplacerade White lion.

Jag väljer oftast b-sidan då jag skall lyssna på vinylen. Där trängs musikaliska ess som Wrecking crew (OverKill, spelas i bakgrunden nu), nämnda Hall of the mountain king samt favoriten Apocalyptic city (Testament). Ja, All you need is rock and roll (White Lion) samt The savage and the hungry (Raven, har hunnit ta över efter Overkill – det låter lite som Megadeth, on speed!!!).

Jag vet inte hur många av mina tonårs förfester detta var soundtracket till, men det är garanterat ett tresiffrigt tal.

Det roliga var att jag upptäckte Raven med den här skivan. Jag hade inte lyssnat på dem innan. Men det jag hörde här var bra! Jag tycker att Raven är ok. Inte mer eller mindre, idag. Det var kul, och kult, men idag är det sällan jag lyssnar på gruppen. Jag upptäckte Malice också. Jag har alla skivor av dem, tror jag. Jag känner lite mindre för Malice än för Raven. Jag får lyssna igenom skiten igen.

Nej. Savatages Hall of the mountain king var anledningen till att jag köpte plattan, och med tanke på hur bra låten är - det skulle fortfarande ha varit en anledning till att köpa skivan. Så, blir det en öl ikväll för er, skåla då till den låten, och speciellt partiet där sångaren flippar. Jag ÄLSKAR DET! Känslan är total. Jon Oliva verkar numera mest bara vara fet. En gång i tiden var han en av världens bästa sångare.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Var in på min egen blogg idag och då var mitt inlägg med Sator borta! Snopet. Det som var en sån bra låt. Så det blev ingen fredagslåt.

Jo, jag ska ropa LEFSA nästa gång jag passera Väsby. Samtidigt ska jag veva upp rutan och blunda och gapa och hoppas på det bästa :)

Trevlig fredag!

Fredrik sa...

hahahaha Vi repar längs med den där vägen. Typ. Kanske du får en svettig gitarr i munnen. :D En gitarr som har bott femton år i Umeå! hehe

Blogger. Men, hur kommer det sig att inlägget var borta? Jag blir nyfiken.

Wonder Warthog sa...

En fin samling bulleribasius! Men hur fan tänkte man med White Lion där...?

Fredrik sa...

Jag vet inte. Seriöst. Jag gillar bandet, White Lion, men... På den här skivan skulle många andra band ha plattsat bättre. 8) Metal Church tillexempel.

Men Kix och Ace är inte heller helt representatibelt... Men bra är det! 8) Fan. Kix låter ju som Ratt. Jag gillar den skiten med. höhö Även om jag oftast tycker att LAscenen är lika begåvad som pulver, de hade ändå bra musik där. Ibland. :D

Nu blev jag sugen på sprit.

Anonym sa...

Alltså det var själva videoklippet som var borta.

Kanske Sator själv var o tog bort det, el typ skivbolaget. Eller någon tomte.

Jag ville bara sprida lite musik. Inget annat. Inget ont.

Anonym sa...

Repar ni längs E4:an? Blir det inte kallt och dragigt :P?

Fredrik sa...

hahahahaha

Kul!

8)

Jo. Det blir skitdragigt! Det är ett sådant jävla drag. Då vi spelar! :D

haha

aaa Det kanske var skivbolaget som tvingade youtube att ta bort länkfunktionen? De brukar göra så ibland.