måndag 31 januari 2011

Svårmod och bra skivor. Samt en Glau och en Baldwin. Japp.

En Glau, och en Baldwin. Tufft!


Just nu har jag en förförande ångest i min hjärna. Den vill få min fokus från livet och rikta den mot mörkret - och då menar jag det dåliga mörkret.

Lösningen är att hålla mig så upptagen att jag slipper skiten.

Här är alltså en av de märkligaste bloggposter på flera... idag.

Kommer ni ihåg att jag skrev om skivor? Skivor som fått mig att gå igång på alla cylindrar, och som förtjänar min uppmärksamhet, som tack för all njutning de gett mig. Jag började hårt med Helloweens Keeper of the seven keys 1. Eller var det 2? Sen hoppade jag på Opperation: Mindcrimetåget. Queensrÿche har varit ett av världens bästa band. Sen blev det ett par rader om Metallicas mästerverk Master of puppets. Ja. Ni ser. Idel bra skit. Som 4:e skiva valde jag en hel karriär. Dark Tranquillitys karriär. Och någon gång ska jag skriva om vad en typisk Stokholmare tycker om det bandet - sen ska jag undersöka om de gillar Abba. Då jag har konstaterat det kommer jag aldrig att sluta påpeka detta förvånande fenomen - att folk som kallar ett teknisk och melodiskt death metalband för dansband bara för att det är melodisk, samtidigt sitter och diggar Abba, eller om det är Kiss de heter, och tycker att de är tuffa. Mental istid någon? Jag varken ser eller hör någon skillnad på Abba och Kiss. IDIOTER! Stockholmarna alltså.

Skiva 5 blev den bästa metalskivan på denna sida av 00-talet. Nämligen The Blackening av Machine Head. Bandet gjorde sitt magnum opus gnska sent i karriären. Vi får se om de toppar det.

Sen blev det 6, och alla vet ju hur bra det är med 6. Alltså blev det Cannibal Corpse. Världens bästa death metalband enligt mig. Jag valde mellan Gallery of suicide och Bloodthirst, som är de bästa. Enligt mig.

7. Kristet? Nja. Drogliberalt och kopojkar? Jodå, det blev Panteras A vulgar display of power. metal för fan!

Sen gick jag vidare i livet. Då blev det kristet. Och episkt. Dream Theaters Scenes of a memory. Oj vilken bra skiva! Som de andra jag nämnt.

Jag lyssnar ju på annan musik än metal, även om det är svårt att tro då man läser detta. Men man bör tänka på att jag skriver: viktigaste skivan, inte nödvändigtvis bästa skivan. Här är i alla fall lite Eminem. Jag älskar hans musik. Så är det bara. Marshal Mathers LP var skivan jag beskrev med många ord.

Avslutningsvis letade jag mig hem till min gamla hemstad Umeå, och min gamla klasskamrat Fredrik - snyggt namn, och hyllade Nocturnal Rites Afterlife, som är en av de bästa heavy metalskivorna som gjorts. Just det.

Jag skrev lite om Laleh även. Och om Sepulturas Beneth the remains.

Sen slog det mig att, med tanke på hur många heavy metallåtar som handlar om örnar, är det relativt få som handlar om falken. Eller om höken. Det måste vi väga upp.

Scanner gjorde R M U på deras debutskiva. En skiva som lätt hade kunnat hamna på en lista över bästa heavy metalskivan. Ever.


10 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, men vad är det här? Jag trodde att jag skulle få höra en hyllning till falken, men dom sjunger ju bara "lika a hawlk"....

asså

"falken"

Anonym sa...

Jag har skrivit om medelklassen, BEAT YA!! hahaha

joy sa...

ja! jag gillar hon till vänster. :)

Fredrik sa...

Du gillar Glau? 8) Jag gilalr Glau, hon är en exelent skådespelernska. Hennes rolltolkning i Fireflyserien och filmen Serenity är makalös. Man kan knappt tro det.

Radion: bra! 8) Jag skall läsa, kopiera det, och sen säger jag att det är DITT FEL ATT DET BLEV KRIG I IRAK. Massförstörelsevapen. 8)

Anonym sa...

Jag hör dig jättedåligt nu. Kan du prata lite tydligare, ta ut skinkbiten ur mun ;)

Fredrik sa...

Bha.

8)

För övrigt, det blev epic fail då jag skulle översätta ditt namn till engelska... Därav min fåordighet. 8) Jag kände mig lite knäpp, men ville ändp lyfta fram ett flyfä. Hökjävulen.

Sen tror jag att du har fått en vaxpropp i örat. Jag talar tydligt. ;)

Anonym sa...

Vad sa du egentligen om flygfän? jag hör dig fortfarande väldigt dåligt. Falk ska det vara inte Hawks, aka falk wannabes.

Fredrik sa...

Jag säger ju att det var epic fail. 8)

Tvätta ur öronen nu! :D

Anonym sa...

Jag är på rethumör, men jag har ingen att reta :(

Tror jag ska kasta ett sudd på nästa person jag ser.

Fredrik sa...

hahaha Ja. reta på. Det är för övrigt därför man har en sambo. Det är dock synd att det bara är jag som tycker att man ska få mobba sin sambo lite i smyg. Kärleksfullt och respektfullt. Men ändå rått. 8)

Hur som haver. Kassta sudd? Då blir du uteslängd från klassen. Medeklassen. Eller så blir du instängd i den. I medelklassen. Du kan sitta med polarna och jämföra tribaltatueringar. ;D