onsdag 19 januari 2011

Jämlikhet är snart en chimär i detta land. Läs del två av artiklarna som måste väcka dig, från din patriarkala, självvalt blinda, verklighet. Skämmes!

Igen



Sambon har skrivit en otroligt jävla viktig text om hur kvinnor blir behandlade och jämfört det med hur vi behandlar män. Det handlar om psykiatri, det är viktigt och du ska läsa det nu. NU!

del 1 (länkade jag till i måndags)

och nu: del 2

Läs och lär.

Sluta blunda för verkligheten.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ok, intressant att ta del av del 2. Den var också bra.

Samhället ställer höga krav på ungdomarna idag. Mindre press från samhället och föräldrar, och ett mer tillåtande klimat är väl något att sträva efter.

När jag växte upp på 70, 80-talet fanns inte en tillstymmelse till de "krav" som finns idag. Nu ska varje ung människa formas till någon slags perfektionsm...med start väldigt tidigt.

Det finns mycket att orda om här. Jag gillar den där sista meningen om att göra slut med psykiatrin. Det finns enorma krafter inom människan. Människan kan läka ihop utan psykofarmaka. Helt säkert och det vet jag.

Anonym sa...

...btw, så tänker jag inte skämmes Fredrik. No way! :)

Fredrik sa...

8)

Det är jag som får skämmas. Igen. :D

För övrigt har jag just sett en 20-åring dömmas till tvångsvård. Det är nog inte så konstigt att folk begår våldsbrott eller knarkbrott, då får de i alla fall hjälp. yayyyy

hmm

Anonym sa...

Vissa vill ju ha tvångsvård. Men ett av kriterierna för tvångsvård är ju att man inte ska vilja ta emot vård. För om man ville ta emot vård på frivillig väg, så skulle man ju inte behöva tvång...

Alla som vill ha hjälp borde få det. Jag röstar på det iallafall :)

Stones sa...

Väldigt bra skrivet av din fru.