måndag 8 november 2010

Klimatförändringar,släppt väder och lite death metal. Gött mos


Stöjvart hade koll!


****

Veckan som gick.

Ställde tillvaron på spetts.

I alla fall där dammen brast.


aj aj då


I Skåne va? Jag tror att vi får vänja oss med sådana händelser nu i framtiden. Vad det beror på? Många forskare säger att det beror på klimatförändringar beroende på miljöförstöringar. Andra säger att det är naturligt och inte har något med miljöförgiftningen att göra, att det snarare är jorden som beter sig som vanligt – eller att solen beter sig som vanligt. Det sista är en lögn dock, solen har varit lugn nu de senaste åren. Lite väl lugn tydligen. Det borde snarare bli kallare än varmare, med den i beräkningen.

JAG är dock inte personen att förklara vad som händer. Jag kan bara lyssna på vad som sägs och välja den minst dumma förklaringen. En sak som retar mig, och det här ser jag som ett stort problem, det är att om det stämmer att klimatförändringarna är överdrivna - sett ur förgiftningsaspekten – i så fall har många forskare ofrivilligt legitimerat miljövårdslöshet – vem kommer att ta den på allvar om det visar sig att vi inte har någon människoskapad klimatförändring?

Problemet med miljöförstöring är inte först och främst klimatet, det är att man förgiftar jorden, vattnet och himlen. Är det så att isar smälter på grund av människan kan vi göra något åt det, är det så att en ny istid är på g, som man fick höra för 15 år sedan, är det bara att gilla läget. En brasklapp bara: Katarina Zytomierska (stavning på den?) anser att det är bra med människoskapad uppvärmning. Kan ingen bara tvångsläsa en bok för henne. Att en människa med -1443223 i IQ har fler än 100 000 läsare är skrämmande.

Alltså, varje sommar de senaste 10 åren har vi haft översvämning i landet. Vi får nog vänja oss med det, oavsett om det beror på människan eller om Gaia är förbannad på oss… Eller som det är naturligt beroende på så många aspekter att det inte går att räkna ut med våra tillgängliga kunskaper. Allt är matematik, brukar det heta, och just vädret skall tydligen vara något i hästväg då det gäller matte. Tänk alla variabler: värme, vind, solen, rymden… Universum…

På det inhemska planet hände väl inte så mycket. I Umeå var det konsert med alla gamla metalband stan har haft, för att hylla Radio suffer. Ett av mina gamla band, Disorge, spelade. Jag bor i Upplands Väsby. Å andra sidan verkar den där Möken ha ett horn stort som K2 riktat mot mig. Anledning? Givetvis var han svartsjuk för att tjejerna valde mig före honom. Föga förvånande. Tills han bett mig om ursäkt, vilket aldrig kommer att hända, killen är stolt som en självmordsbombare, kommer jag att se på killen som patetisk, trots allt fantastiskt han har gjort för musiken i Umeå.

Miljökatastrofer och Möken… Vilket tema för en vecka. Fattas bara att det var lasermannen 2 de grep nu även.

4 kommentarer:

Wonder Warthog sa...

Så bitarna faller på plats.... fast basisterna får mest brudar, dom behöver bara fumpa lite på basen så kommer dom... så tror jag visst det var...
Och i morrn ska det snöa jävlar! Tur att man inte jobbar inomhus! 8)

Knapsu sa...

När det gäller klimatförändringarna så lyssnar jag nog mer på 2000 vetenskapsmän som forskar i detta, än på religiösa dårar som tror att jorden skapades för 6000 år sedan.

Alltså att all miljöförstöring påverkar klimatet på jorden.

Anonym sa...

Jag önskar jag var en katt i ett fönster idag.

Fredrik sa...

Vårtan: jag var basist. Och sångare. och gitarrist. 8) Inte i samma band dock. hehe Att jobba ute i vind och snö kan vara fantastiskt. Jag är trots allt murare, och vi är alltud ute. höh

Knapsu: hear haer! Jag håller mde å det grövsta. 8)

Radion: jorå. Det änskar vi alla. I väder som det här. haha