måndag 25 oktober 2010

Vinyl. Avslutning på bokstaven S. samt en fungerande vinylspelare

Jag har längtat. Nu är det äntligen dags att begrava sig i musik som varit mig förvägrad i mer än tio, femton år, på grund av avsaknad av fungerande vinylspelare. Den funkar nu. Jag är lycklig. Alla är lyckliga! Fuck you Reinfeldt, nu börjar revolutionen till de knastriga tonerna av gammal god hård rock.

Nu ska jag gå igenom skivsamlingen igen. S påbörjade jag i ett tidigare inlägg, nu ska jag avsluta den bokstaven. I bakgrunden knastrar Europes debutskiva, och den magnifika låten Seven doors hotel.




Saxon...


Jag har de skivor jag gillar, men jag måste säga att jag inte gillar bandet så mycket... Alla skivor är signerade. Vilket är kul.


Vi går vidare.





Scanner har jag nämnt ett par gånger.
Scorpions är ett bra band. Jag har inte så mycket mer att säga om det. Deras bästa 80-talskiva står där och ser tuff ut. Med smink, förmodligen.
Secrecy. Släppt av Noise. Förmodligen därför jag köpte det. Bra har jag för mig. Men det kan jag återkomma om, eftersom att jag HAR EN FUNGERANDE VINYLSPELARE. wiiii





Sepulturas två bästa skivor. Arise och Beneath the remains.
Tommy Shaw... Vad är det? Var jag full? ÄR jag full?
Shock Paris, ganska bra heavy metal. ok! De gjorde en till skiva som inte var lika bra.
Shy. Why? Var de bra? Jag har för mig att jag inte gillade dem. Varför har jag då två skivor av dem? Sångare startade ett bra band efteråt. Hårdare.
Silver Mountain. Börderna Johansson. Pre-Yngwie. Kult!
Sinner. Två tidiga skivor, innan de slog igenom med Primal Fear. Rätt bra tysk hård rock. Ett par av låtarna kan jag komma på mig med att nynna på lite nu och då. Ett bra betyg, kanske?





Skid Row gillade jag då det begav sig. Debuten är den skivan som Mötley Crüe kunde ha gjort efter Dr Feelgood. Skid Row har bättre sångare. Typ.
Slave Rider... Har ingen aning.
Min Slayer-samling är komplett. Det är bara Seasons in the abyss som fattas mig, och den har tantskrället. Poäng till mig!
En samling...
Star Wars, filmmusik. Den är inte min, utan min äldsta lillasysters. Ser hon detta blir det krig. Tur att hon inte surfar in här! HAH
Status Quo. eeh
Steel Tower. Med Sångaren från Heavens Gate. Tyskt. Bra så klart!





Stone Fury. Sångaren från Kingdome Come. Helt ok. Har jag för mig...
Stryper. Alltså, detta band... Episkt. Bibliskt. (hahahahahahaha)
Svullo. Inga kommentarer.
Swedish Erotica. Skitbra skiva! Har jag för mig.

Så. S, avklarad.

np: Europe, Words of wisdom

16 kommentarer:

Anonym sa...

Fungerande vinylspelare :) Fan, va kul, grattis!

Fredrik sa...

Du, det är inte kul, det är erotiskt. Jag funderade på att bjuda den på vin ost och en rejäl omgång. Men jag besinnade mig. 8)

Stones sa...

Grattis, det var fan på tiden, bra gjort där. Återkom gärna med kommentarer när du plöjt lite plattor.

Have fun!

Wonder Warthog sa...

Scorpions är fan ett av de sämsta band jag sett, Slayer inte långt därifrån.... Scorpions plågade man mig med på tamejfan varenda SRF dessutom... fast sämre än MSG som spelade innan Scorpions en gån går det nog inte att bli... Men dom är trötta farbröder numer..

Wonder Warthog sa...

Ska väl tillägga att jag tyckte dessa band var bra på skiva!

Anonym sa...

En gång i min ungdom gick jag hem med en kille från krogen, men när han satte på en scorpions skiva, så gick jag hem.
Enough said about scorpions :)

Stones sa...

Haha Radiogirl

Simsalablunder sa...

Min fördjupning i Skorporna sträcker sig till deras sketballader som man tvingades på av andra, i synnerhet den med falskt visslande. Hur i hells vete kan man tillåta något så surt på en studioinspelning?

Wonder Warthog sa...

Jomen det fanns en tid innan Scorpions satte foten på medhörningarna och började vissla och bocka i takt! Fullt kompetent rock var det då! Annars är deras tysk-engelska min favorit "Ze winchs äff schänschez"!

jöjj sa...

Fan vad många bra band det finns på S!! :)=

Simsalablunder sa...

Jag kan förstå vurmandet för tysk-engelskan. Enda behållningen av att ha lyssnat på det sega tyska progbandet Eloy är just tysk-engelskan.
4:44 in i eländet börjar tzången
http://www.youtube.com/watch?v=xytcCjPoHLQ

Fredrik sa...

Jag är förstummad. Radiogirl, det kan ha varit mig du dissade. Jag känner mig dissade å alla scorpionsfan vägnar. 8) Ska en balad få förstöra ett helt band? Folk verkar ju uppskatta GnR... Scorpions var ett bra band. Punkt! Jag saknar dock ett par bra skivor av dem. Jag vill inte höra nå mer kritik! Utropstecken.

Deras 70-talsera borde alla gubbar här uppskatta. 80-talet är lite glättigare. Men det finns många bra låtar. Som är inte balader. Ni har numera en uppgift: lyssna på Scorpions Virgin killer. Återkom med rättvis kritik sen. 8)

Jöjj: Japp! S är en metalbokstav.

Simsalablunder sa...

GnR:s ballader är som sallader gjorda på maskrosstjälkar. Gott not.

Fredrik sa...

Jag vet inte hur maskrosstjälkar smakar. Kanske är det gott? Det ser ut som det finns mjölk i det. Kanske är det så att det är skitgott till fisk? 8)

Men ett metalband ska inte vara kända för sina balader. Regel 1. Det går dåligt annars: Mr Big, Extreme... öööh Ja. Några i alla fall. Skid Row gjorde ett släpte ett par tuffa singlar.

Regel 2: ett metal band ska inte bli kapade för att ett (oftast) idiotiskt skivbolag tvingar bandet att lyda. I musikbranchen hotar man om det inte passar.

To the bone!

Rebecca sa...

SkidRow är sjukt bra, coolt att du har så många vinylskivor ^^

Fredrik sa...

Skid Row VAR sjukt bra. De gjorde en skiva efter Slave to the grind, som är jävligt dålig.

Vinyl is the shit. 8)