onsdag 1 september 2010

Valfrihet

Efter att ha klottrat ner mina tankar igår, om hur vi faktiskt har gått så långt i vår utveckling att vi bör kunna hjälpa våra medmänniskor om de hamnar i trubbel, var det tragisk läsning att se de senaste nyheterna i privatiseringarnas efterdyningar. Kapitalism, lösningen på allt... Marknaden, afrodisiakum för högern. Privata apotek nekar fattiga och sjuka att köpa mediciner. Och då inser jag, för vilken gång i ordningen vet jag inte, att i deras värld måste människor slås ut, annars fungerar inte deras system. Du sköna nygamla värld... Apoteken har ändrat sig liiiite, till idag. Att vädra en smuttsig byk kan kosta.

Vilket alltså föranleder följande konstaterande: om man inte kan sträcka sig till medmänsklighet, då är man fan i mig ond. Borgerligheten osar ondska, och det är inte den coola ondskan som Iron Maidens maskot Eddi representerar.

Fredrik Reinfeldt, allt du sa var vänsterpropaganda visade sig stämma. Kan du inte bara ta ditt liv, så många människor skulle dra en suck av lättnad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

På vilket sätt hjälper vi inte medmänniskor nu menar du ? Folk blir utförsäkrade och får gå på socialen istället det är ju fortfarande statens pengar det vill säga skattebetalarnas bara från en annan förvaltning.
Att svårt sjuka människor ska testas mot arbetsmarknaden var ett fel som är ändrat nu.
Däremot är det helt rätt att sjukskrivna ska testas mot arbetsmarknaden efter egen kapacitet målet måste ju vara att komma tillbaka till arbetslivet och det ska givetvis ställas krav på de som går på socialbidrag.
Eller tycker du det är rättvisa att vissa personer ska arbeta medan vissa frivilliga soffliggare är hemma och har det bra ? Är det sann socialism för dig att de lata njuter av frukterna från de arbetsamma.
Sist när dina älskade socialdemokrater styrde hade Sverige flest sjukskrivna i världen och hundratals personer blev förtids pensionärer per dag.
Kapitalismen är långt ifrån felfri men ett mycket bättre alternativ än den socialism och kommunism som du så villkorslöst dyrkar. Där allt och alla ska beskattas och de leker goda gåvornas givare med skattebetalarnas pengar. Välfärd skapas inte av höjda skatter utan av fler skattebetalare.

Fredrik sa...

På vilket sätt HJÄLPER höger någonting som har med svaga människor att göra? Högern exploaterar och drivs av en socialdarwinismen, du vet, den enes död... Det är inte att hjälpa. Det är inte att hjälpa att ifrågasätta en läkares ord angående dennes sjukdom, det bör bara läkare göra.

Men borgarnas människorsyn blir tydligast här: det färmodade fusket med sjukförsäkringar uppgick till 20 miljarder. Mycket pengar, men även slarv var med i beräkningen. Där skulle fusket stoppas, ingen skulle få utnytja systemet! Oavsett slarv eller fusk...

120 miljarder var en antagning angående siffran för hur mycket som fuskades med skatter. Högerns reaktion: det är för krångliga regler... Och här är det ridå, det handlar inte om pengarna, det handlar om ideologi. En människa SKA enligt din höger, inte få ta del av ett sjukfungerande system, så det sabbade ni, oansvarigt så det förslår. Men att fuska med skatter, som höger i regel hatar, det går jääääätte bra.

Att du sen hänfaller dig åt den lägsta formen av fånerier där du säger att alla ska få bidrag för att inget göra... Idioti. Ett enkelt sätt att slippa argumentera. Jag bemöter det inte. Jag är vänster, jag har jobbat hela mitt liv. Jag har jobbat sjuk och skadad och inte klagat.

Det vi KRÄVER är en fungerande välfärd så vi KAN jobba utan att vara orolig för att gå sönder och bli drabbad av eran jävla skitpolitik. Människor VILL jobba. Det är bara det att ni sätter all prestige i att det skall skötas privat, så att så få som möjligt vinner på det.

Det du skriver om sossarna är lögn, det är siffror som de Reinfeldt tog fram angående arbetslöshetens då äcklet vann senast: de passade då, men nu då siffrorna tack vare den beräkningen skjutit i höjden är det en illusion... Jag är dock inte sosse, bör påpekas. Men sossarna är alltid bättr än alla högerallternativ.

Kapitalismen kan samexistera med socialismen. Den skall bara vara REGLERAD.

Sen är det bara för dig att repa på fler argument, för dessa sög.