onsdag 8 september 2010

Förljugenhet

Kan jag bevisa att borgarna, med m i spetsen, ljuger om sin politik?

Japp. Den enkla metoden är ju bara att visa konsekvensen av deras politik, om man säger en sak och resultatet blir det motsatta, då kan man säga att det är något murket i det danska kungariket – och i den svenska högerns ideologi.

Det finns ett tydligare sätt att visa det på. I vårat land, som blivit vidrigt blått, bedyrar moderaterna, fram för allt, att den svenska modellen är så nice att den inte kan bytas ut - den skall stå säker, trots att alla moderater före Reinfeldt gjort allt för att luckra upp den. Vad har då hänt? INGENTING! Eller: allting. Istället för att riskera motstånd på hemmaplan har de flyttat striden till eu där våra högerrepresentanter fortfarande bekämpar LAS, fack och skattebetald sjukvård. Alltså, ingen skillnad.

Kan det finnas en anledning till att de inte vågar föra deras riktiga politik på hemmaplan? Kan det finnas en anledning att a-kassorna blivit dyrast för de mest lågavlönande jobben (ca 400 för restaurangpersonal, 90 kr för akademiker och chefer)? Kan det finnas en anledning till att de som har det bäst i samhället har fått det ännu bättre medan sjuka och arbetslösa blivit rövknullade? Samma gamla skitpolitik.

Slutsatts är således: the more things change…





Och en låt på det.

5 kommentarer:

jöjj sa...

en fråga jag fortfarande är lite osäker kring, är vad jag tycker om sänkta arbetsgivaravgifter. första känslan är NEJ, det tjänar ju arbetsgivaren _alltid_ på, frågan är hur många fler som anställs om man experimenterar med det och om det ens är bra för dom anställda, när dom blir lite mindre värda?

Människor blir lite billigare att änvända och slänga hit och dit med är jag som med på.

funkar det så?

är det bra?

Undrar om jag inte tycker det är bättre med HÖJDA arbetsgivaravgifter.. hmmm. HE HE

vad tycker du?

bra eller anus, Degen?!

:D

Fredrik sa...

Oftast går de pengarna givetvis rakt ner i fickan på aktieägarna. Ökad vinst och so on. McDonalds har kunnat sänka sina priser eftersom att regeringen sänkte avgiften för ALLA som anställde ungdommar. Även de som satt det i system. Skandal givetvis. Ohly påpekade detta under utfrågningen. När du kommer hit ska landet vara rött! Hoppas vi! 8)

Anonym sa...

Problemet med socialism är att andra personers pengar kan ta slut.

Fredrik sa...

Problemet med socialismen är att det finns idioter som inte förstår hur det funkar och drar likhetstecken med massmord. Det beror dock på ovannämde idioti.

Pengar kan bara ta slut om de förintas. Det är fakta. Däremot finns det en jävla massa mygel runt hanteringen av dessa pengar som inte har något med socialism att göra som handlar om fusk. Men det vista du väl?

Fredrik sa...

Läs här och förstå.

http://fredrik-d.blogspot.com/2010/02/borgerligt-blahaa.html