måndag 6 september 2010

Gårdagens tvutbud

Igår var det politik på tv. Lars Ohly intrevjuades i 1:an, föga förvånande försökte journalisterna göra stora frågor av enkla saker. Som Afghanistanfrågan. Jag säger fortfarande: inget har blivit bättre, inget land har blivit bättre efter en amerikansk offensiv, inte någonsin. Vad är problemet? Krig är fel lösning och ett par usla journalister klöser sig fast vi siffror som vi fått från USAs krigsapparat. Jo tjena att svt är vänster.

Den enda frågan jag blev lite irriterad på Lars, var den om föräldraledighet. Det som krävs är ett ekonomiskt incitament; vi kan inte kräva att arbetsgivare skall älska läget om en kvinna kan komma att försvinna i ett år eller mer från ett arbete – arbetsgivaren måste kompenseras och FAMILJEN måste kompenseras. Då, och inte en sekund tidigare, kommer vi att ha tagit ett jättekliv mot riktig jämlikhet. Det går inte att tvinga folk att leva fattigare än man måste. Skärpning Lasse, jag vet att du håller med mig. Genomför detta!

Den roligaste tvn var dock debatten mellan fejkmiljöpartiet (c)tureplanpartiet och felkmiljöpartiet (bara miljö och inga människor) miljöpartiet. Kattkrig av rang! Värlsklass. Det tragiska är att (c)tureplanpartiet använder sig av "kvantmate" då de förklarar hur effektiva de är: de är alltså inte effektiva, men med rätt matematik kan man visa vad som helst med siffror. Miljöpartiet förlorar på att de inte vågar ta steget fullt ut, de vill se anvarsfulla ut, men om man bara bryr sig om miljön och inte människorna som skall verka i den blir politiken helt verkningslös. Socialism ÄR miljöansvar. Den som inte fattar det: tillbaka till skolbänken. Ta upp en bok. Läs! Då kanske ni slipper vara en ignorant rasist också, eftersom att alla vet att rasism och SD botas med kunskap. Idioti behöver inte vara för evigt, moderater

Ekonomi är inte en vetenskap. Det är en vetenskap skapad av de rika för att hålla folket på platts.

7 kommentarer:

smegMMA sa...

Du borde lyssna lite mer på Agony och skita i sånt här trams.

Fredrik sa...

Jag lyckades att radera allt jag skrev. VIlket inte var mycket.

Jag har givetvis tid med båda. Och då thrash behandlar viktiga ämnen blir det bara roligare för mig.

Agony tänker jag inte erkänna att jag aldrig hört. Jag vågar inte. 8)

martin sa...

Det intressanta i sammanhanget är att Reinfeldt inte fick utstå några frågor om hans beslutsamhet att fortsätta delta i slakten i Afghanistan. Det är naturligtvis tvärt om, det är den som vill fortsätta delta i krig och död som skall motivera detta.

Ohly skulle motivera varför tillbakadragandet inte var omedelbart. Men med tanke på silkesvantarna Reinfeldt behandlades med så hade det varit acceptabelt att strunta i det.

smegMMA sa...

Aldirg hört Agony?! Men dra mig rakt åt helvete.

smegMMA sa...

Och "aldirg" är en figur från "Sagan om ringen". Bara så du vet. Jag pysslar inte med stavfel.

Kim sa...

Haha, "Sagan om ringen"... nu förstår jag varför man får 120 000 googelträffar på "aldirg" :)

Fredrik sa...

Aldirg, son till Aldurg, son till Alderg den gamle, har förnekat mig åtkomst av Agony.

Skivan skall beställas. Jag orkar inte med detta tryck mog mig som person, jag inser att jag är den ende som inte hört musiken och att det är den bästa musiken någonsin.

Och på den rekomenderar jag hasch!