tisdag 8 mars 2011

Set the world on fire

OmslagetDet finns få hårdrockskivor som är så fånig som Annihilators Set the world on fire. Skivan i sig är en utmärkt heavy metalskiva som nickar igenkännande åt Judas Priest, snarare än att den påminner om bandets lite thrashigare debutskiva, och den efterföljande Never, neverland.


Set the world on fire inleds med titelspåret, men den ganska hårda inledningen övergår snabbt till heavy metal. Hitsen radas upp efter varandra. Fånig låt efter fånig låt – men missförstå mig inte. Jag verkligen älskar skivan. Inte trots, utan tack vare de episka balladerna och de genomfåniga texterna. Night jumps queen, if you know what I mean…

Hur som helst finns här en låt som återknyter till den låt som blivit Annihilators signaturmelodi, Alison Hell, nämligen den sista låten på cd-utgåvan, Braindance. Den är mer rolig än seriös, men det är skivans hårdaste låt, och den är skitbra!

Ska man bara lyssna på en Annihilatorskiva är det här enligt mig ett bättre val än debuten. Men den är inte alls representativ för bandets skivkatalog. Skivan efter, King of the kill, var en trist skiva, och den skivan som kom efter den… Alltså Refresh the demon är en av de sämsta skivor jag vet. Den har fan ingenting som är bra – och exakt DÄR gav jag upp Annihilator.

Men Set the world on fire är fortfarande en fantastisk skiva. Som man både kan skratta åt och med.

6 kommentarer:

radiogirl sa...

Sitter vid mitt skrivbord. Har utfört hårt och idogt arbete med att rädda världen. En tidig lunch ligger i magen. Nu en kopp kaffe, en semla och lite bloggar :) Sa jag att solen lyser och det droppar från taket?

radiogirl sa...

Ok, nu var jag verkligen off topic. Sorry.

Fredrik sa...

Jag har haft en fantastisk huvudvärk idag. Set the world on fire med min jävla huudvärk.

8)

Nu är det... bättre.

radiogirl sa...

Jag trodde att du ramlat och slagit huvudet i spisen balanserandes med en lefsa i en handen och en kopp te i den andra med resultatet att du fått massiva blödningar och inre skallskador samt fått åka ambulans med efterföljade diagnostiserad frontallobsskada.

Ändå skönt att det bara var huvudvärk. Hoppas det är bättre.

Min skada är värre. Jag ordbajsar. Som satan. Diarrè. Usch.

Godnatt :)

Fredrik sa...

hahahahaha

Fast jag har varit på två sjukhus idag.

Ett sjukhus byggdes av familjen Ankarström, som en vönlig gest efter att den där snubben mördade konungen. den 3:e nånting. 8)

Det andra var mitt i fiendeland.

Det var mest för att reka. Operation för familjens yngsta imorgon. Jag håller tummar, tår och rubbet.

sliiip tajt!

radiogirl sa...

Operation? Hoppas det inte är något allvarligt och att allt går bra då.

Alla sjukhus är mitt fiedeland. Jag hatar sjukhus. Varje gång jag är på ett sjukhus så påminns jag om döden. Och det gillar jag inte. Har nog problem med att leva.