söndag 6 mars 2011

Den dummaste debatten på länge fortsätter: Vänstern och islam

Typiskt att jag inte har haft den här bilden på sidan här på bloggen, nu har jag ju inget alibi - förutom att jag alltid motsatt mig orättvisor och förtryck - men det duger inte. Nej nej nej, inte i den nya galna världen...Debatten om huruvida vänster är pro fundamental islam fortskrider. På samma låga, obegåvade nivå som den börjat på. I alla fall från högerhåll.

Jag ska göra det jävligt enkelt: vänstern är för demokrati och mänskliga rättigheter.

Dumma, dumma vänstern!

Högern gör allt för att demonisera vänstern, för annars kan de inte föra en debatt – eftersom högerpolitik leder till orättvisor. Alltid. Orättvisor där fattiga, sjuka och utsatta människor alltid hamnar i kläm – och lösningarna ofta går ut på att ifrågasätta de begrepp som beskriver fattigdomen, allt för att dölja resultat av den galna politiken. För man en dylik politik är det inte rekommenderat att man talar sanning. Det är mycket poesi från allianshåll – och en del dramatik, för ni kommer väl ihåg c – tårarna (Federley och Olfosson, de fick varsin Oskar)?

Varför inte ta arbetslinjen tillexempel: sjuka människor som inte kan eller ska arbeta, tvingas under förnedrande omständigheter att in i en besvärlig byråkrati, som de kanske inte orkar med. Sen är de enskilda fall, och då behöver regeringen inte ta ansvar för det. Med tillräckligt vackra ord kan man får det att verka vettigt – men det är aldrig vettigt. Poesi således.

Alla debatter som tar bort fokus från det monumentala misslyckande som alliansen står som ansvariga för, är bra för borgarna – oavsett hur mycket alliansen försöker skylla allt på sossarna. De är nog lika glada åt den här ickefrågan som vilken rasist som helst är.

Alltså, slutsatsen är ju att högern försöker ge sig på folk som är för demokrati. Så kan det väl inte vara?

Exakt så är det.

Nima indigneras över ett stycke som Åsa Linderborg har skrivit – ohemult – killen lägger generellt all fokus på ett misstag eller en händelse – tror ni mig inte så läs bloggen, ser han ett fel så kör han på enligt ”guilt by association”; ett misstag, oavsett om du kommit med ett dåligt skämt – Åsa skämtade om Japaner en gång, ajabajja Åsa, Nima rykte ut som en Don Quijote – eller om du varit felunderrättad, sen skall hela livsgärningen bli befläckad av det misstaget. Han hittade ett stycke med galna eller luddiga påståenden, sen låter han upprörd i resten av texten, det var inget fel av Åsa, det var bara det att Nima inte gillade hur hon uttryckte sig, hon fick inte med alla folkslag i mellanöster, shame on her. Hans mest lysande mening torde vara den där han vill anklaga Åsa för att säga: Det var ju inte jag, det var dom.

Jävligt fel att påpeka att man är felaktigt utpekad. Fy Åsa!

Ridå.

För kritiken kan ju inte bero på att tjejen ständigt är en nagel i ögat på det Israel som han ständigt försvarar, och pekar med hela handen mot dem som kritiserar landet. "Det är så typiskt att vänstern kritiserar Israel…" Spegel, spegel...

Och så låter det överallt just nu. Nima är ingalunda ensam.

Snacka om misslyckad debatt. För vänstern. Slöseri med tid. Med förtroende för den politiken som står upp för alla människor, behöver man inte bemöta de dumheter som Suhonen släppt lös. Man inser att de mänskliga rättigheterna frodas i DEN världen. Inte i den värld där man ska hylla ett land som begår massmord ideligen, bara för att de är… ja, vad fan det nu är man försvarar massmord och rasism för, jag vet faktiskt inte. Man måste vara bra jävla sinnessjuk för att klara av det.

Skit i den här idiotiska ickedebatten, låt borgarhororna gapa, de kommer att gapa i vilken fråga som helst, men se till att de gapar i en fråga som för samhället framåt, inte en fråga som tvärnitar och lägger in backen.

Barockt.

Istället för att bland annat pressa regeringen om varför de ger sig rätten att vägra uttala sig om Wikileaks hamnar man i en kvasidiskussion, skapad av en socialist, som bara skadar de egna leden. Grattis Daniel Suhonen. Du gjorde självmål.

Jag lämnar debatten - den är för dum - men kän er fria att spy galla över vem som helst (borgare, rasister eller bara lilla feta jag) bland kommentarerna.

Inga kommentarer: