onsdag 2 mars 2011

Ansvar, enligt högern, är att inte ta ansvar för sina handlingar

Huvva - det stämmer



Försäkringskassan ska spara pengar. Ingen i regeringen säger något om det. De ska spara mer pengar på försäkringskassan än vad de skulle spara på regeringskansliet, men då skrek moderat (finans) minister efter moderat (finans) minister att det var otroligt oansvarigt. Sett till folkmängden är vårat regeringskansli världens dyraste… Och det betalas av skattebetalarna. Någon som erinrar sig om borgarnas retorik om ansvar?

Nu får man fan ta sig i kragen. Har man valt en nyliberal socialdarwinistisk regering är det nästan så att man får stå sitt kasst. Jag valde dock inte den här regeringen. Jag gjorde allt vad jag kunde för att övertyga folk om deras vansinne.

Försäkringskassans nya regler lovade regeringen att se över. Av det blev det inte ens en tumme. De såg över reglerna, men i grund och botten anser borgarna att de gjort någonting som är bra. Vad de faktiskt har gjort är att se till att de stackars handläggarna som får ta raseriet från de frustrerade sjuka, ska bli färre. Beslut som tagits på grund av hög arbetsbelastning kommer knappast att minska nu.

Är det taktik? Det är inte utan att man blir bombsäker. Säg det åt en borgare och de säger, nej. De kommer med en poetisk förklaring, som smälter i av vatten och dör av solljus. De tål inte vitlök heller. Men de kommer att säga att reformen om sjukförsäkringen var bra.

Vad säger regeringen då? De har börjat tala om lågavlönade – de tjänar för mycket.

Ja. Alltså, den som fortfarande tror på skitsnacket om nya moderater, den är fan så dum att jag storknar.

Grattis svensken - ni klickade gilla, på våldtäkt av solidaritet.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Helt sjukt att lägga ner FK:s kontor. Har inga ord för det faktiskt, så sjukt är det.

Tror inte jag skulle palla med att jobba där.

Fredrik sa...

Nej. Fatta bördan. Det är ju itne deras fel att de har vansinniga regler att följa.

aaah

Så går det då man röstar blått eller brunt.

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Det är mycket allvarligt! Folk har dessutom börjat ta efter regeringen i att inte lyssna till vetenskapliga undersökningar och rapporter! Jag har inte träffat någon ännu som tror på att det finns fattigdom i Sverige! Inte en jävel! Är ordentligt lack just nu! Börjar tro att många fler är fullständiga idioter än jag trodde för bara ett litet tag sedan. Ska vi sedan snacka skolan så är var och varannan helt koko.

Anonym sa...

Tankesmedjan. Fattigdom runt om mig. Jobbar på soc, så jag vet. Men ärligt talat så är jag inte så fet själv heller. Och har aldrig varit. Läs mitt inlägg om medelklassen.

Fredrik sa...

Tanken: ja. Du har tyvärr rätt. Jag har själv hamnat i de diskussionerna. Jag har även insett att folk inte ser dig som fattig om du har mobiltelefon. Fattiga, i svensken ögon är hemlös. Inget annat. Problemet då hemlös har mobiltelefon ska vi inte gå in på. Det är skrämmande.

De kommer att vakna. För sent som vanligt. De mest korkade kommer att skylla på invandrare.

Borgarna drar in de som går på a-kassan i resonemanget. Bidragstagarna du vet... Idioter. Fascister.

Anonym sa...

Det finns ingen fattigdom i Sverige

Fredrik sa...

Nej givetvis inte. De ensamstående föräldrarna som inte har råd till mat, de är påhittade.

Lite som din hjärna. En saga om något som inte finns.

Att du orkar. 8) Rasist.

Anonym sa...

Påhittade av AFTONHORAN!

Anonym sa...

Om man inte sett fattigdomen i Sverige är man lyckligt lottad. Naiv. Och oskyldig som en bebis.

Fredrik sa...

aaaah

Just det du är ett troll.

Härligt att se.

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Lika förbannad idag tyvärr. Varenda människa man ser är en moderat idiot! Jag jobbar ju inom skolan och kultursektorn och undrar om det inte är fler idioter här än i övrigt. Man är som en vapenvägrare bland alla "småmajorer"!

Fredrik sa...

Det lustiga är ju att människor som tillexepel det inavlade trollet här ovanför inte är få. De går omkring i sina bubblor, i en verklighet vars beskrivning de köpt på hobex av Hitler och tror att de VET nånting.

Episkt.

Monumentalt i sitt eget vansinne.

Det är dock bara att sticka hål på bubbla efter bubbla. Med undervisning kan man krossa de ignoranta. De har oftast inte valt det själva, de är bittra och har för det mesta korkade förldrar.

Det går att bota. 8)

Anonym sa...

Men du glömmer bort en sak. Empati är svårt att lära ut.

Fredrik sa...

aah Du har en poäng. Med folk som lär sig älska en hund kan faktiskt lära sig att känna nåågon sorts empati. Men de som inte ens kan älska sina barn är det en annan femma med. Knark kan hjälpa.

Anonym sa...

Mmm, man blir ju så i kontakt med sina egna känslor av knark....?

Fredrik sa...

Av alla droger som finns så garanterar jag dig att det finns EN drog som funkar. 8) VIlket vet jag inte. Jag är bara logisk.

Anonym sa...

nänä, just det :)

Fredrik sa...

Så du: nej nej. Just det? Vad menar du då? 8)