lördag 26 mars 2011

Johan Norberg; Johan Ingerö: vansinnet personifierat. Så jävla dumma killar alltså...

Det är lika bra att inse faktum: det blir aldrig bättre. Det kan vara bra, det kan bli bra, men det kan aldrig bli bättre.

Den största idiot som gör propaganda åt näringslivet i detta land, Johan Norberg, ägnade en text i metro åt att hitta på och ljuga och… vara helt jävla mental efterbliven. Inget nytt under solen här alltså.

Det han skrev har ni kanske redan läst – eller också har ni det inte – han konstaterade att det har skett en otroligt omfattande katastrof i Japan. Men här slutar den gode Norberg att bry sig om det sunda förnuftet – igen – och så börjar killen kritisera vattenkraft. Givetvis hittar han på siffrorna. Men det han gör är att ägna pennan åt att förkasta vattenkraft som en farlig energikälla. Han påpekar att antalet döda som följd av brustna dammar kan uppgå till ett par hundra människor per år, eller något.

Det ställer han mot den fantastiska kärnkraften. Den har minsann inte orsakat något lidande eller någon död.

Alltså… Att killen baserar alla sina sanningar på lögner vet vi redan. Minns hur hans lögnaktiga påstående om att världen var mer ekonomiskt rättvis och jämnfördelad, visade sig bero på det faktum att han använde sig av olika räknesätt för att få fram den osanna statistiken. Min fråga är inte varför han ljuger – blir man prisad av näringslivet, då ljuger man, så jävla enkelt är det. Min fråga är: är killen ond eller är han råkorkad? Min tidigare beskrivning av killen: Aids doppad i honung, är lika träffande som vanligt.

Vem tror seriöst på att hans svammel om hur ofarlig kärnkraften är, tar hänsyn till att det är folktomt runt omkring Tjernobyl? Att jämföra 1000 människors död i en katastrof med vattenkraft, med en katastrof som lämnar ett spår av dödfödda och vanställda under, säg ett par 10 000 år, känns som något som bara en nyliberal skulle kunna göra. Och hey, Norberg är så mycket nyliberal man kan vara. Man ska inte låta sig luras av att han kallar sig idéhistoriker – i hans fall handlar ordet idé om att ljuga.

Man kan ju konstatera att den borgerliga retoriken är som vanligt. Dårfan Ingerö ejakulerar fram något så korkat som att socialism skulle vara forntid. Alltså, rättvisa och demokrati är nya begrepp. Hans fria marknad är den gamla imperialistiska dogmen som går ut på att endast armé och polis ska betalas av skatter, resten ska sköta sig självt. I den nyliberala världen finns ingen girighet. Där tar alla ansvar, och alla regler är av ondo.

Ingen bör vara förvånad över att jag idiotförklarar dem båda. Men Ingerö är snäppet obehagligare. Norberg försöker i alla fall verka len… Som honung doppad i Aids.

Och seriöst, sen jag läste Marknadsmyter, där Norbergs lögner avslöjas som det skitsnack det är, sen dess har dessa nyliberaler slutat skriva i den här bloggen. Det måste vara jobbigt då man är tagen på bar gärning, så att säga.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Japp, på ena sidan två killar som försörjer sig på att skriva i landets största tidningar, och i den enes fall även skrivit internationella bestsellers. Å andra sidan en tomte som tycks lida av både Tourrettes och minst ett par bokstavskombinationer.

Klarar du ens av att behålla ett jobb? Du verkar behöver hjälp.

Fredrik sa...

Vad vill du ha sagt? Att du inte kan föra ett resonemang, så du väljer att ta till förolämpningar innan du sagt något rimligt?

Killarna, idioterna, får sina pengar från näringslivet. Näringslivet propagerar för att göra det enkelt att för företagare att göra som de vill; att sabotera världen - den enes frihet...

Jobb? Que? Vet du något om att vara murare? Alltså, ens det minsta? Jag kan ge dig en snabb heads up: murarjobb utförs oftast utomhus. Vet du vad vinter är? Förmodligen inte. Men på vintern blir det kallt. Gränsen för vad bruk klarar av är minus 5.

Slutsatts på den?

Om du inte har mer att säga kan du lika gärna hålla käften.

Om du avgudar globaliserings onanirunkboken Norberg skrev kan jag rekommendera Daniel Ankarloos bok "marknadsmyter". Där visas det, som jag skrev i texten men som du missade, att Norberg ljuger. Grattis. Du är en idiot.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Johan Norberg är inget annat än en hora. Han har mycket bra betalt för att gå ärende åt SN. Det är bara att inse att han sedan länge är såld och förbrukad. Hade Norberg agiterat pga egna övertygelser så hade luften gått ur för mycket längesedan, eftersom han blivit punkterad så många ggr av bla Ankarloo ( i bla Marknadsmyter). Sedan har vi fått hit en liten Muffare som försöker ta sig ton. Feg, okunnig och dum är han också.

Anonym sa...

Jag tar mig friheten att sammanfatta inlägget (jag kan ha missat något):
Norberg: så jävla dum, asså. Lögnhals, ba. AIDS doppad i honung. En lögnare som ljuger!
Ingerö: Dårfan! Dum kille e han åxå. Lögnare!
Bloggägaren idiotförklarar bägge! Jamen, dåså…

Fredrik sa...

Mr Anonym: vad är din poäng? Skulle jag inte ha rätt att tycka det jag tycker? Du är vag.

Gör det mina åsikter mindre värd om jag är bloggare? Blir det lättare för dig att avfärda mig då?

Men då så. Win - win? Jag konstaterar fakta och skriver vad dessa fakta får mig att känna - just då var det angående Norbergs lögner om situationen i Japan.

Men ändå, du har all rätt att inte hålla med mig. Men vill du hitta anledningar till att avfärda mig kanske du ska ha något att avfärda, förutom just det fakta att jag ogillar dina idoler och att jag skriver om det. Du framstår bara som högfärdig. Var det verkligen din avsikt?

Tankesmedjan: Word!

Gunnar Andersson sa...

"Men då så. Win - win? Jag konstaterar fakta och skriver vad dessa fakta får mig att känna - just då var det angående Norbergs lögner om situationen i Japan."

Konstaterar fakta? Det är ju exakt det du inte gör. Du presenterar inga som helst fakta eller något som stödjer ditt resonemang (smickrande att kalla det för resonemang men jag bjuder på det). Du häver ur dig svordomar, barnsligheter och grova anklagelser utan någon som helst grund. Du hävdar bestämt att den ena boken är sanning och de andra är lögner utan att säga någonting överhuvudtaget om innehållen i böckerna. Har du ens gått i skolan? Jag är tveksam efter att ha läst din blogg. Källkritik är ett helt okänt begrepp för dig? Det är sådana här inlägg som är odemokratiska och skadliga för de rödgröna. Nej, tacka vet jag vettiga socialister som Jonas Sjöstedt och Gudrun Schyman. Det är människor som kan argumentera för sin sak på ett sakligt sätt.

Och nej, jag röstade inte på Alliansen. Jag är socialdemokrat och förbannat less på att vänsterextremister förstör synen på oss demokratiska socialister.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Gunnar Andersson länkar till PEAB. Ytterligare ett internet-troll.

Gunnar Andersson sa...

Jag jobbar på PEAB, är det något konstigt med det? Det är det närmsta "min" hemsida jag kan komma. Skärp dig.

Fredrik sa...

Vadå inget fakta? Fakta: Johan Norberg skrev återigen en idiotisk krönika. Jag blev återigen upprörd och i princip vansinnig. Killen påstår, men hjälp av lögner som du får leta reda på själv, att vattenkraft och kolkraft är skadligare för naturen än kärnkraft. Det finns en motsägelse här: killen står på samma sida som de som händar att den globala uppvärmningen är en lögn - ändå säger han att kolkraft är farligt.

Vi vet att kolkraft är dåligt.

Allt ovan är fakta. JAG tycker illa om hans idioti. Det är fakta. Gilalr du det han skriver, fine. Grattis. Han skriver i metro. En gratistidning. Ta ett ex och njut. Själv kaskadspyr jag.

Och: det här är inte en tävling. Här behöver du inte låtsas vara präktig. Här säger vi (jag oftast) vad vi tycker. Vi sätter oss inte på höga hästar och verkar förnärmade. Sluta med det. Det är fult.

Så, boken som Ankalo har skrivit visar att de beräkningar som Johan Norberg basserar hela sin tes på är ett falsarium; killen använder olika räknesätt för olika länder för att få fram en siffra som han gillar - och som passande nogstämmer överens med nyliberalismens önskan: att framställa den egna politiken som bra. VIlket den inte är.

Vet du, för övrigt, vad demokrati är? Det är bland annat rätten att tycka som man vill. Vilket är exakt vad jag gör. Då må vara sosse, men socialism förstår du dig tydligen inte på. Det är fördömt tröttande att måste se sosse eefter sosse förvandlas till borgare utan att den ens fattar det. På tal om grundskolan...

Ska jag länka till min bokhylla? På tal om källkritik? Gärna. Hur många böcker av Chomsky, Pilger och Klein har du läst? Av Robert Fisk? Läs. Ge mig inte i uppdrag att göra ditt jobb. C-uppsattser kan de som pluggar skriva. Jag beskriver vansinnet. Det kommer nästan alltid från höger. Och det är aldrig demokratiskt. Det borde alla sossar ha insett.

Peab? Kontorsnisse? Jag har då aldrig haft möjlighet att blogga från murarställningen...

Och jag lovar dig, ställer du dig bredvid mig och vi börjar jämföra vem som kämpar för demokrati, då ligger du i lä.

Min fråga: hur kan en sosse vara så korkad att de inte ser igenom Norbergs lögner? Ser du inte hans dolda agenda? Kan du inte dra slutsattser av hans tänk?

Inte undra på att sossarna tappar mark.

God natt! En annan kliver upp fyra och har inte dator på jobbet.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Stoltserar man med PEABS hemsida i dessa tider måste man vara ett internet-troll!

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Ett räkneexempel a la Johan Norberg:

Arne har 1 krona. Sven har 50 kr. Sven är 50 ggr rikare än Arne.
Jobbskatteavdrag införs och Arne får 1 krona till och har då 2 kr. Sven får 40 kr i jobbskatteavdrag och har nu 90 kr. Sven är nu 45 ggr rikare än Arne.
Ytterligare ett jobbskatteavdrag införs och Arne får 1 krona till och har nu 3 kr. Sven får 30 kr i jobbskatteavdrag och har nu 120 kr. Sven är nu "bara" 40 ggr rikare än Arne. Genom jobbskatteavdraget har alltså jämlikheten ökat i landet.

Fredrik sa...

Jag såg att det ökat i kommentarer i detta inlägg. Trodde det var peabnesen... 8)

Har så satans lite tid över till datorn. Familjen måste ju ha sitt.

Bra skrivet, tanken!

Jag ska bara lägga till att dumjävulen Ingerö kom med ett förslag här om dagen: mobbare, slå tillbaka.

Bara en idiot skulle föreslå våld som lösning på mobbing. Men så är han å andra sidan ett stort fan av våld - i mellanöstern.

Ingerö - sluta tänka. Du kan inte göra det. Det blir helt fel.