tisdag 22 mars 2011

Liberal härdsmälta

Ya hear!!!Verkligheten är lika absurd som vanligt.

Högern söker med ljus och lykta efter något att slänga i högerns ansikte. Nu tycker de att priset är vunnet: vänster stödjer bombningarna av Gaddafi. Vänster som varit motståndare mot våld, nu har vi dem på gaffeln.

Är ni hjärndöda?

För det första: det är genom FNs säkerhets råd detta beslutats om. FN är det organ som ska styra upp situationer som denna. Att då låtsas vara indignerad, fast man egentligen är hjärndöd alltså, är inte helt hundra. Men förklarligt. Är man hjärndöd så är man, liksom.

Kunde det uttryckas mer korkat? Jodå. Man kan jämföra Libyen med Irak. USA, England och gud vet vilka, gav pengar till Saddam medan han massmördade. Sen mördade de två ländernas fantastiska allians den ledaren de stött sen 70-talet.

Sen var det ju det där med massförstörelsevapen. Hur var det nu? De erkände att de ljög. Just det.

Vi kan ju låtsas att våra allianskramare och borgarvurmare har haft avvikande åsikter mot den imperialistiska politiken, men det vore att ljuga oss själva i ansiktet. Korkat, typ.

Afghanistan är ett erkänt lysande placerat land. Sovjet ville ha det av den anledningen en gång i tiden. Då USA fick en förevändning att anfalla sket de fullständigt i att landet erbjöd sig att göra vad som helst, bara de slapp krig. Det var givetvis inte en möjlighet.

Men vi tar all denna fakta och så kör vi den i en mixer. Sen slänger vi skiten och pekar med hela handen mot nästa väderkvarn. Go liberals!

Radiogirl. Bloggerskan som aldrig vet hur hon ska förhålla sig till sin underhållande blogg, gav mig länken till en artikel av Jerzy Sarnecki. Han pekar på det faktum att om man jämför invandrares förekomst i brottsstatistiken med infödda svenskar är de lika representerade. Men då har man tagit hänsyn till saker som miljö och tillgångar. Sånt som rasisterna blundar för och skyller på ras eller kultur.

Detta visste vi redan. Men det är alltid kul att kasta skiten i rasisternas ansikten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grejen var den att jag skrattade mig igenom den där artikeln som serverade självklarhet efter självklarhet ändå tills jag insåg att det är ju fan inte självklarheter för alla. Inte för the dumb asses :)

Och nej jag vet inte hur jag ska förhålla mig till min blogg. Som med livet :P

Fredrik sa...

Ja. Jag vet. Man ba: en idiot fattar ju det där. Hämta en idiot som kan förklara för dårarna att de är skitkorkade.

8)

Förhåll dig inte. Bara var. :D