lördag 5 mars 2011

Hej, vi älskar alliansen, nu ska vi se vad vi kan försämra för svensken, del 29 993 374 366 4643 626 366 460, 34

Borgerlig politik, bajs då bajs är som sämstJa.

Vi älskar den svenska modellen, brukar alliansvännerna säga. De ljuger. Det är bara moderaterna som påstår det öppet. c, fp och kd är öppet kritiska mot allt vad LAS, arbetsskydd och miljölagar på jobbet innebär. Förmodligen försöker de vinna bittra moderatröster som är bessvikna på deras kliv mot mitten av den politiska kompassen. Meningslös. Moderaternas politik består, speciellt i EU, här hemma har de bara bytt retorik. Politiken är densamma, med ytterst få undantag.

Nu har alliansen kommit på ett sätt att se till att nyanställningar blir lite mindre attraktivt för dåliga arbetsgivare. De vill ta luckra upp övertidsgränsen - det skall alltså bli lättare att kräva övertid, utöver de 150 timmarna per år som arbetsgivaren redan kan kräva.

Allt för arbetsgivaren. Som vanligt.

6 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Entrepenööören! heter det numera.
Moderaterna har dessutom lyckats ändra fattigdomsbegreppet inom EU så att varje land för sig bestämmer sin egen fattigdomsgräns. Tidigare fanns det ett gemensamt begrepp om under 60% av medianlönen var lika med fattigdom. Nu kan inte M-partistaten bli kritiserade av EU om fattigdomen plötsligt ökar i landet. (vilket den gör lavinartat!)

Fredrik sa...

Ja.Det har varit idel segrar för det nyliberala dårhuset som som står som härskare över det här landet. Jag är rädd och frustrerad. Jävligt frustrerad.

Det jobbiga är ju som du sa tidigare att folk inte fattar. De har liksom valt att blunda för vad de ser. Horibelt, ohemult!

Vansinne.

Men om man lyfter fram de frågorna kan man vinna på det i längden. Jag tycker att det verkar som att DN har ruttnat på regeringen. Vi får se om det håller sig till valet. Det gör det förmodligen inte. De lever om nu för att det ska se bättre ut i statistiken, de blev hårt kritiserad för sin ensidiga alliansvurm senast. Det måste ha svidit någonstans.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Man vet aldrig. Det kan ju vara så att även borgare börjar se att de "Nya" moderaterna är desamma som de gamla? En och annan i alla fall. Jag är också mycket rädd. Vi får försöka vända rädslan till ilska! 25 april ska i alla fall jag ut och protestera!

Fredrik sa...

25 april? Vad händer då?
Och ja, vi måste vända rädslan för att det här landet ska falla i bitar, till en kraftsamling. Borgarna har ansträngt sig en masse för att förstöra allt som har med solidaritet att göra. Och hänvisat till arbetslinjen.

Det är inte utan att man får för sig svensken är lite väl lättlurad.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Den 25 april kommer det att bli en protestdag emot nyfattigdomen, utförsäkringarna och ändringarna i sjukförsäkringen. Det är Svenska Kyrkan som tagit initiativet.

Fredrik sa...

Å fan. Det ska uppmärksammas! 8)

Tack för tippset. Här skall uppviglas!