tisdag 15 mars 2011

Helgen som gick... Sophantering?

Jag såg på nyheterna att någon bostadsrättsförening skulle få höjd sophanteringsavgift på grund av längden till soporna. Det finns tydligen en gräns på hur många meter gubbarna ska få gå innan en straffavgift slår in.

Jag hann bara tänka att: i stockolms innerstad bor numera bara höginkomsttagare, lite fördomsfullt av mig. Sen kom nyheten att en tankesmedja gått ut i deras försvar.

Larmklockorna klämtar för fullt då jag ser vad de heter. Det är samma tankesmedja som gör allt vad de kan för att bråka med byggnads. Jag kan garantera att de inte får sina pengar från vanliga arbetare, eller från någon statlig fond; dessa tankesmedjor står med direktkoppling till näringslivets fickor.

Frågan är, vad har de att vinna på med att göra ett utspel mot hur en bostadsrättsförening i stockolms innerstad bestraffas angående sophantering? De var helt frånvarande då bilderna på bostäderna i Rosengård kablades ut i media, dessa insektsinfesterade vidriga ursäkter till boende.

Tankesmedjor gör inget gratis. De har som sagt tillgång till näringslivets kassa – att näringslivet inte bryr sig om fattiga i Malmös utkanter förvånar inte många, vilka kopplingar de har till just den här frågan om sophantering, eller till just den här bostadsrättsföreningen vet jag inte. Dock är ingen förvånad över att intresset från dessa aktörer sträcker sig över de som äger sina bostäder.

Ja.

Helgen har flutit ut i vardag. Jag känner mig som en ål. Inte hal. Ledlös snarare. Man är inte ung längre, och all fokus har legat på min allt piggare dotter, samt besöket från norrland. Båda krävde sin kraft. Båda var lika kul. Det roligaste ändå ekot av min dotter efter en kommentar på Family Guy: Give me the fucking crak!

Lite produktiv skit blev gjord. Jag lärde Jonathan lite nya Auberonlåtar. Alltid något!

2 kommentarer:

radiogirl sa...

Du lever :) Jag trodde du fått en rökt skinbit i halsen...

Fredrik sa...

Det har jag. Flera stycken. :D mmmm

Men om jag lever vet jag fan inte...