onsdag 2 mars 2011

Retorik från brunögat

Inga fördommar - pure fucking evil



Jag kan ändå inte sluta tänka på rasisternas retorik. Den är så dum att det gör ont i min skalle.

Tänk vilket land som helst som är fattigt, man har en tradition av att vara en kolonialmakt… Tänk Spanien. Rasister pekar gärna på att det finns rasism i Spanien – eller i Iran, eller i valfritt afrikanskt land. Med det vill de visa att det inte går att leva tillsammans med folk som tror på en annan gud eller har en annan hudfärg. De argumenterar vidare om att vi har en hedersvåldsrelaterad problematik och så vidare, och så vidare.

För och främst: i den gamla kolonialmakterna användes rasismen som ett instrument för att rättfärdiga kolonialismen. Rasistens ställningstagande inför detta faktum? Blunda. Håll för öronen. Lobotomi?

Allt detta är bevis för deras teser, anser de.

Min slutsatts är och förblir, att rasisterna försöker våldta verkligheten.

Rasisterna låtsas vara indignerad av den liberala/koloniala hållning som är högerns halvdolda hemlighet – halvdold eftersom att det är väldigt enkelt att se resultatet av den liberala, konservativa politiken som förtryckarna för. Liberaler pratar om en fri marknad. En global marknad, där man ska ha så lite regler som möjligt. De regler som de vänder sig emot är begränsade utsläpp, rättigheter för arbetarna – samma gamla marknadsvurmade vansinne som vanligt alltså, resultatet är förtryck.

Rasisterna kan inte tänka så långt. De ser bara problem med att folk från länder med andra religioner eller annan hudfärg, kan ta sig till sverige. De verkar faktiskt vara livrädd för det. Omöjligt att säga varför, eftersom att det inte är så att de ska slåss med varandra – och även om de skulle slåss, skulle rasisten aldrig klara av att dra slutsatsen: kanske han vill slå mig för att systemet systematiskt behandlat henne som en ickemänniska.

Sen brukar de ta upp problematiken med hedersrelaterat våld. Det är hemskt. Att begå mord på sina familjemedlemmar för att denne någon vill älska fritt - insanity. De skiter i att vi har en hedersrelaterad mord-thingy också i sverige. För den problematiken blundar de, rasisterna. De vill inte erkänna att människor som blivit av med allt de äger, och i vemod tar sitt och hela sin familjs liv, gör det på grund av skammen av sin förlorad heder (skam, heder, same same). Då är det nåt annat. Okänt vad. Hur som helst: på med skygglapparna. Annars faller den tunna väggen som rasisterna skapat för att deras verklighet ska fungera.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Brunögat... Tsss

Fredrik sa...

mm

Brungögat fyller en funktion. Det kan man itne säga om en rasist.