söndag 11 april 2010

War is hell

De senaste dagarna har visat upp en vidrighet från kriget i Irak som chockskadat en hel värld. Med militärer som lysande undantag, har vi förfasats och skakat våra naiva huvuden i skräck för mördandet. Inte militärerna, de må ogilla det de sett, men de vet hur krig ser ut. Skulle krig visas på tv skulle människor inse att de som drabbas av våldet numera inte först och främst är de som krigar, utan de civila i området. Kanske skulle det leda till fred? Det vore inte helt fel, men för den minnesgode människan är detta bara ännu ett övergrepp av otaliga.



De protester som kom mot kriget i Vietnam kom efter att folk fått se hur jävligt det såg ut. Journalister fotade vad som såg ut att vara en stor parkeringsplatts, det var inget annat än städer, jämnade med marken. Kriget mot Japan utfördes med samma mordiska intensitet. ALLA krig utförs på detta sätt.

Ta reda på vad en bombmatta är innan ni skriker er hesa efter den förvridna rättvisa som de delar ut. Det dör fler barn i en sådan, än i den attacken vi fått beskåda nu senast. Men kritiken kommer bara då vi måste ta del av vansinnet.

Krig är äckligt. Ta avstånd från det. Annars måste jag säga att ni är sjuka i skallen.



Jag måste säga att det är illa då ett dataspel visar oss hur det ser ut. Men detta spel är fan bra. War never changes...



fallout

varför krig?

Inga kommentarer: