måndag 19 april 2010

psykvård/fall

Jag har sett hur psykvården fungerar på avstånd ett tag nu, och kan göra följande konstaterande, det var dåligt under sossarnas styre, men nu är det faktiskt inte fråga om vård längre – nu är det friksförklaring och utfasning till samhället, oavsett. Oavsett om vederbörande verkligen är frisk eller inte. Den Maudianska devisen: ”Tar man bort möjligheten att bli sjukskriven på grund av ”depression” kommer vi att få bort den negativa statistiken. Och det är så klart sossarnas fel. På något sätt…”


Nå, människor med mer än 2 i IQ har inga problem att se att man inte löst problemet med den åtgärden, man har bara gömt statistiken. Om nu någon tycker att det är en bra metod att lösa ett problem på, jag har ett förslag: då ni ska bygga ett hus, börja med taket och arbeta er neråt. Då ni kommit fram till att man måste börja med grunden hoppas jag att ni kommit till någon form av insikt. Annars kanske erat självmord är bäst för oss alla. Det finns många människor som kommer att få bättre möjlighet till seriös vård, och er socialdarwinism går med er till graven.

Den vård som fanns innan borgarstyret var alltså helt klart dålig, men den minnesgoda människan erinrar sig kanske senast högern hade makten och de stängde ner en hel rad med psykinrättningar. Nu kan man ha åsikter om hur bra dessa psykinrättningarna egentligen var, men de var nog bättre än att slänga ut de sjuka människorna på gatan. Högerns argument för nedskärningarna är två: ett är givetvis kostnaden. Hur ska man finansiera skattesänkningar om man inte sparar in på de som verkligen behöver hjälp? Och två: de flesta borgare verkar förneka att psykisk ohälsa finns. För dem är det en form av masspsykos som lata människor luras med. Resonemanget känns igen från ”fusket med sjukskrivningar”, återigen är det lögner från de sjuka. Vi ser resultatet av den borgerliga förföljarpolitiken varje dag nu för tiden då människor utförsäkras, människor som de facto är för sjuka för att arbeta. Till och med af, arbetsförnedringen i folkmun, har konstaterat detta. Den höger som så ofta förknippas med märkliga argument mot Islam har helt plötsligt anammat argument rakt av från just Islam.

Man kan som sagt konstatera att den vård som fanns på sossarnas tid, då det gick ut på att skriva ut mediciner i parti och minut, var dålig. Men att förneka dessa människor hjälp och ta ifrån dem möjligheten att få någon som helst hjälp, det är ett jättekliv i fel riktning.

Problemen är många, och jag tycker att det verkar som de flesta läkarna är medvetna om det, jag läser oftast om den kognitiva behandling som bevisligen kan ge resultat, men som efterföljs av resignation, en suck och ett konstaterande att pengar saknas för att kunna ta tag i patienterna. Medicinen förlorar sin verkan om den inte efterföljs av den övriga behandlingen.

Det finns ingen grupp av patienter som får ta så mycket skit som de psykiskt sjuka. Visst, vetenskapen som psykologi bygger på kan kännas felbyggd, men hjälpmedlet kan inte vara att vända både de sjuka och forskningen ryggen.

Bara en sådan sak som att de sjuka människorna, som ofta är gravt socialt handikappade, tvingas vara de pådrivande i sökandet efter hjälp visar på hur sjuk vården är. Det är samhällets svagaste människor, och vi kräver att de skall ta det största hånet av oförstående. De som är förvånade att många av dessa människor tar droger har nog ingen hjärna. De som överraskas av att alla vansinnesdåd som sker i otroligt stor del har föregåtts av ett vårdsökande blundar för fakta.

Fortsättning följer… Och i Aftonbladet går debatten... om inte varm så i alla fall går den.

4 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Mycket bra skrivet!

Fredrik sa...

Tackar tackar! 8)

Anonym sa...

BÄSTA & MEST FÖRSTÅENDE NGN SKRIVIT OM PSYKVÅRD & FALL ÄR DET VERKLIGEN!!!
Mvh PGboy68

Fredrik sa...

Tackar PGboy68 8)