onsdag 28 april 2010

Chokladpolitik...


Du sköna nya värld. Där människor (Mona) hånas då de köpt en lite bit choklad, men försvaras om de (Carl Bildt) stödjer ett företag som begår mord. Alltså, riktiga mord.

Du sköna nya värld, där regiringspolitiker går ut och ropar om chokladpolitikern, med betoning på hur ansvarslöst det är att låna till reformer. De säger givetvis ingenting om att de lånade till skattesänkningar. Det var inte oansvarigt… eftersom att rätt människor tjänade på det. Ojämnlika länder är bra, heter det ju, i det svenska näringslivets topp.

Jag tycker faktiskt att det är något fel på er som försvarar högern, den varken begåvad eller snäll.

5 kommentarer:

PinnKakan sa...

word!

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Vänta bara snart kommer "de hemliga banden" från Tsunamin fram!

Chewberto sa...

tyckte också det var konstigt att de klankade ner på att rödgröna röran skulle låna till reformer då de faktiskt själva lånade till skattesänkningarna...

Fredrik sa...

Pinnen: ord påre själv! ;)

Tanken: aaaa de tänkte jag inte på. Men jag hörde någonstans att det var pinsamt för alla inblandade. Vi kanske slipper. Men det vore väl för väl...

Darage123: Egentligen inte konstigt; politiker ljuger oavsett vilken sida de står på, men högerns lögner drabbar oftast de svagare i samhället. Regeringen skriker hur oansvariga opositionen är. Men att nästan 1000 arbetande på karolinska sjukhuset i solna fått sparken på grund av regeringen tystas ner. Oansvarigheten har samma vinkling som chokladen - så länge de rika räddas är vi nöjda.

man vill ju bara dö.

Sundin sa...

Mona Sahlin gjorde sig ett namn på uttryck som "det är häftigt att betala skatt" etc, innan hon själv skattesmet, fifflade med sitt företag, handlade på företagskortet.
När hon då åkte dit på korthandlandet anordnade hon en välregisserad presskonferens där hon istället för att erkänna sitt misstag försökte hon framstå som en stackars liten mamma genom att säga "på kvittona står blöjor, toblerone, osv". En jävla broiler som aldrig gjort ett handtag i sitt liv. Jag spottar på henne och det jävla arbetarpartiet som högg oss i ryggen, med samma självklarhet som jag spottar på alliansen.