söndag 18 april 2010

Ibland orkar jag bara inte.

Jag läser om människor som försvarar massmordet i Israel, jag protesterar och får sedermera höra att jag är antisemit – det är en ondskefull logik bakom sådana påståenden. För vem vill bli förknippad med förföljelse av det folk som fått utstå sådana vansinnigheter? Vad tjänar man på att demonisera sin meningsmotståndare på det viset?

Svaret är enkelt och ta mig fan människofientligt. Man behöver inte ta ansvar för sina egna handlingar om man klarar av att vända fokus från sina egna brister.

The evil that man do
En debatt jag halkade in i handlade om muslimer i sverige och europa, de får skit för att de reagerade starkt på konstnären Vilks rondellhund. Jag påpekade likheterna med hur judar blev behandlade under 30-talet. Det ropades efter bevis. Ser ni inte världen runt omkring er? Är det bara Desperate houswife på eran tv? Givetvis är det ett luddigt konstaterande, det finns ingen vetenskap i ämnet vad jag vet – den är väl inte värd de pengar det skulle kosta - men det bör inte vara svårt att dra parallellerna. Islamofobi är en ganska ny term som uppkommit efter 11 september.

Jag påpekade även att det finns väldigt få muslimer i sverige om man jämför med de ca:7-miljoner kristna vi har. Därmed anser jag att det är att sparka neråt då vi driver med en grupp som är utsatta på det sätt som muslimer är idag. Visst ska man kritisera religion och allt möjligt då det krävs, men just nu anser jag att försoning borde vara i allas intresse.
Givetvis har jag fel, de som tjänar på detta hat är de främlingsfientliga människorna som stödjer ett parti som SD. Oftast relativt osmarta människor.

Sen har vi regeringen som försöker rida på rasistvågen i smyg. Men de sparkar mer mot människor som är sjuka, de hatar att folk kan behöva hjälp. Tvång är den bästa hjälpen, moroten ska vara en pistol, verkar det heta enligt majoren, furiren, jesus och maudan pratar. De ler gärna in i kameran medan de hotar hjälplösa människor.

Är det konstigt att man tröttnar?

15 kommentarer:

Åsa sa...

Men hej :) vad kul att du skriver!
Hur är läget och hur gammal är din dotter nu? :)

Fredrik sa...

Tjenis! 8)

Hpn fyller fyra u juni. Hon är stor tjej nu! hehe

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Visst blir man trött! Israel och Islamafobin är ju 2 olika frågor som blandas samman till en. Det gör det hela än mer komplicerat.

Fredrik sa...

Exakt. Och de stora förlorarna är sanningen och det sunda förnuftet.

Peter sa...

Blir du kränkt när man kallar folk i knutby församlingen för dårar?
Om inte så undrar jag hur du vet att ALLA muslimer även dom som inte bryr sig ett skit om religion blir kränkta över att man gör en karikatyr på Mohammed? Det låter snarare som om DU buntar ihop alla muslimer till en homogen grupp.
Låter snarare som om du är ganska o påläst och naiv,lite Mona Saliv syndrom...bara måste hitta nån stackare att tycka synd om.

Fredrik sa...

Peter, nu vet jag inte om du frivilligt väljer att missförstå mig eller... ja, om du är SD:are och därmed korkad.

debatten jag nämnde handlade om generaliseringar från rasister, du vet, de som inte vill se individer, utan vill skylla allt på en grå massa. jag försökte visa att det är idiotiskt att göra så. Men du valde att inte förstå det. Vilket är ok, men tragiskt.

Vidare nämnde jag inte alla muslimer, jag pratade om DE som tig illa upp. Vad nu knutby har med det att göra är det ingen som vet. Du för konstig argumentation.

Vi tar det från början, vad EXAKT är det du vill säga? Är det fel att vara trött på rasismen? Är det fel att vara trött på den argumentation som pekar ut dig som antisemit för att du tycker att massmordet i Israel kanske ändå inte är helt hundra? Kom igen.

Det mest kränkande är dumhet och förment ondska. Att kliva på andra människor, att ta sig rätten att såra eller döda en människa för att man anser sig ha rätt. Religion är otroligt kränkande, då den missbrukas. Men de som missbrukar den sitter oftast i maktpossition.

Så, vad vill du?

Peter sa...

Det jag ville säga är att det är rörande att du vurmar för en religiös grupp som blir kränkta över att man skämtar om en kille som dog för ca 1300 år sedan. Och sedan att du lyckas blanda ihop det hela med att kalla det rasism gör att man tror att du är 5 år. Islam är en religion! En muslim kan vara svart,vit,gul,orange.
Alltså ingen ras!
Om någon tokstolle tror på sagoböcker om män i skägg som antingen går på vatten eller rider på hästar över himla valvet eller gifter sig med 6 åriga småtjejer så får dom göra det.
Jag tar mig friheten att raljera hur mycket jag vill över att det finns idioter som tycker att det är helt ok att kränka kvinnor,homosexuella etc just pga att dom tror på sagoböcker.
Till dessa kränkta typer säger jag bara välkommen till ett demokratiskt öppet samhälle där vi har frihet att diskutera,häckla,förlöjliga och kritisera idiotiska tankar. Och ja Islam likt kristendomen och många andra religioner är just bara det,tankar i nåns huvud!
Om en djupt troende muslim eller kristen en dag skulle besluta sig för att han inte längre tror på sin religion så vipps är han inte kränkt längre..enkelt.
Angående Israel så är det en lång och komplicerad konflikt,det finns en lång tråd på Nimas blogg om det så det känns överflödigt att ta sig an det här.
Det är absolut hedersvärt av dig att tycka rasism är skit men ditt val av offer att tycka synd om är inte en ras!

Fredrik sa...

höh

Jag tycker ju inte synd om en ras. Det bör vara underförstått. Jag vet inte hur man kan tolka Islam som en ras. Men SD döljer sin rasism bakom missriktad kritik mot en religion som är lika dålig som alla andra. Förutom Hinduismen, som enligt mig är den sämsta av de jag känner till. Det är dock att hänga upp sig på petiteser, jag tror att andemeningen var klar; jag är trött på folk som sparkar neråt.

Rättfärdigandet av den mobbingen kommer inte bara för att det finns rötägg innom valfri rörelse.

Angående Israel är det inte alls svårt att ta ställning eller ycka till. Det var inte svårt att fördömma Sydafrika, det är inte svårt att fördömma Israel. Massmord går inte att försvara. Organstöld är inte rätt. Och så vidare. Visst finns det två sidor, men att angripa palestinerna är som att klaga på någon som blir mördad och säga: ge inte igen.

Det är asenkelt. Nima har nog inte alla svar, även om han har en del visa saker att säga. Jag gillar honom, men jag håller inte med honom om allt.

Lösningen på Israelkonflikten borde vara: en sekulariserad stat.

Tysker du det senaste greppet är bra? Israel bestämmer att folk som bott på en platts i generationer hux flux är inkräktare och skall därmed fördrivas. Bara för att de vill bryt mot fler lagar. Den Israeliska regeringen har sagt att en tvåsttslösning är oacceptabel. Det ståri deras partiprogram. Läs bloggen Motbilder för bredare fakta.

Peace!

Fredrik sa...

peter

http://motbilder.se/2010/04/17/goldstone-far-inte-se-sitt-barnbarns-bar-mitzvah/

om fördrivningarna

http://motbilder.se/2010/04/12/israelerna-forbereder-nya-fordrivningar/

Peter sa...

Fredrik,

Mina kommentarer som du tycks ha svårt att förstå gäller ditt inlägg. Du skriver själv att du har fått skit för att du försvarade muslimer för att dom vart upprörda över Viks teckning.Sen fortsätter du med att skriva att i o m att muslimerna är en minoritet i Sverige så är skämt med Mohammed är att sparka nedåt.
När jag sedan nämner att du generaliserar alla muslimer så säger du att du talade om dom som vart kränkta,alltså den religiösa minoriteten. Ok då kan det ju inte innebära att man sparkar nedåt när det gäller dom icke religiösa som inte bryr sig ett skit om Mohammed och blir inte kränkta.
Vidare pratar du om rasism men nämner endast muslimer vilket jag då påstår inte är en ras. Du säger själv att du inte tycker synd om en ras men ändå menar du att SD döljer rasism när dom kritiserar religion?
Ändå så finns det en majoritet från höger till vänster (förutom vänsterpartiet och andra extrema grupper) som tycker illa och kritiserar religion. Alltså är alla dessa rasister enligt din argumentation,trotts att många av dessa även är invandrare och t o m är födda muslimer.
Vidare generaliserar du sedan alla dom 7 miljoner som du kallar kristna(vilket måste vara fel för vi är idag 9 miljoner totalt var av ca500 000 är muslimer resterade är andra "kristna" invandrare eller av annan religion). De flesta är sekulariserade knappast religiösa eller ens vet varför dom omtalas av personer som du för att vara kristna.

Ursäkta men jag tycker att du missbrukar ordet rasism och gör det som du enligt egen utsago hatar mest,generaliserar!

Vänster är f ö inte direkt kända för att vilja se individer utan snarare det stora kollektivet den grå massan som dom klumpar ihop som ex arbetare eller i klasser.
Stick inte ut,du är en liten kugge i den stora socialistiska maskinen. Induviduell frihet..dont think so!

Peter sa...

Ang Israel, jag läser på din blogg att du har nästen en sjuklig besatthet av Israel. 25 inlägg endast om denna konflikt,trodde du var en kille som ogillade rasism och massmord?
I s f har tydligen har resten av världens blodigaste och mest rasistiska konflikter gått dig förbi.
Endast i Darfur har 250 00 människor dödats,och då handlar det främst om svarta afrikaner,mördade av vita araber. Och denna konflikt är så långt inte alls blodig om man jämför med den förra konflikten som den vita arabiska regimen i Khartom var inblandad i,den som avslutades 2005 där nära 2 miljoner svarta kristna och muslimer slaktades av regimen i södra delen av landet.
Nu är den i allra högsta grad aktuell igen för att valet är bojkottat pga misstankar om valfusk från regimen sida,så troligt är att det kan smälla när som helst igen. Fö försöker regimen införa sharia lagar på hela befolkningen i strid med vad som var överenskommet i den senaste vapenvilan.
Men kollar man din blogg som är emot rasism och massmord finns inte en rad om dessa övergrepp,en av världen blodigaste konflikter. Faktum är att det finns inte ord om nån annan konflikt som förutom Israel...jo förlåt 5 inlägg om den stora satans aktiviteter i Irak.

Jag gissar att du inte är ett skit intresserad av rasism eller massakrer. Det är så enkelt att din fiendes fiende är din vän! USA är stora kapitalismens bålverk,alltså fienden. Israel stöds av USA=Fiende. De som hatar Israel=USA=vän.

Som jag har sagt tidigare så är konflikten i Israel lång och komplicerad och har ett för stort historiskt bagage för att vara en poäng att diskutera här. När jag hänvisade till kommentarer om Israel på Nimas blogg så menade jag inte vad Nima har skrivit utan att denna diskussion har bedrivits där av alla tänkbara personer.
Jag har ögnat igenom dina inlägg om Israel och finner att dom är mer slagord och du är alldeles för okunnig i ämnet för att diskutera.

Men lycka till i din antirasistiska kamp för Islamisters rätt över att få känna sig kränkta pga Vilks teckning! ;)

Fredrik sa...

Suck. Alltså, du förstog först och främst inte vad överskriften bettyde. Ibkand orkar jag inte läsa om alla massmord och lögner om dem. Ibland blir jag trött då jag ser ett tydligt rasistikt mönster i samhället, för att ingen verkar reagera.

Att koppla SD till rasism är lika enkelt som att andas. Att deras attacker mot islam egentligen är riktade mot muslimer bör således inte vara en svår slutsatts. Och dör ligger mitt problem, folk blundar för det uppenbara. Frivilligt. Du skrev att muslimer är gula blåa vita och gud vet vad, men vet du, de flesta är araber.

Jg skriver ofta om Israel för att det är en i media välomskriven konflikt. Jag har en åsikt om den. Skulle det göra att mitt enggemang förminskades? Bara för att jag inte skriver om alla orättvisor i världen? Vilket resomenang. Klockrent, eller Watch clean, som vi numera säger.

Dina fördommar om socialistiska samhällen är välcemtenterade från liberal media. Vars tror du den största frihetens finns: där en arbetare kan leva anständigt på en lön, med bra skyddsnät, eller där företagarna är fria att göra vad de vill med arbetarna? Svårare är det inte.

Den frihet som högern talar om stärker arbetsgivarnas rätt att behanlda producenterna som sliochslängvaror, detta betalas dyrt av individens frihet. Du får ta tanken ett steg längre.

Demokratin är enda vägen att gå, för att avsluta vackert.

Peter sa...

" Ibkand orkar jag inte läsa om alla massmord och lögner om dem"

Ok så du "orkade" bara inte läsa om den nästan blodigaste konflikten just nu?
Fö lever fortfarande 100 000 tals svarta fortfarande som slavar i arabiska länder. I Sudan pågår fortfarande slavhandel trotts att det är avskaffat under påtryckningar från västvärlden. Senaste landet som avskaffade slaveriet var Mali i västafrika,officiellt 1985 men i praktiken 2007. Med det menas att det har blivit förbjudet att köpa och sälja slavar,men inte att äga dom man redan har köpt. I Mali är det uteslutande svarta som ägs av ättlingar till invandrade araber!

"Skulle det göra att mitt enggemang förminskades?"

Ja för du blunder för alla andra övergrepp i världen som är långt värre, 25 om Israel,0 om resten av världen...det är fan i mej inte balans eller objektivt.

"Att koppla SD till rasism är lika enkelt som att andas. Att deras attacker mot islam egentligen är riktade mot muslimer bör således inte vara en svår slutsatts"

Så du menar att man kan inte kritisera Islamister för då kan folk bli rasistiska mot muslimer i allmänhet? Vore som om man kunde varken kritisera eller driva med nassar för att vita européer kan bli oskyldigt beskyllda,eller att tycka pedofiler är sjuka för att då kan män som grupp bli utpekade...jösses.

"Jg skriver ofta om Israel för att det är en i media välomskriven konflikt"

Så det är just pga att det skrivs mycket om det i media? Vilken sann fredsälskare och förkämpe av rasism,de afrikaner som dör i miljoner skrivs det inte lika mycket av därför bryr du dig inte...wooow.

" Du skrev att muslimer är gula blåa vita och gud vet vad, men vet du, de flesta är araber"

Tyvärr har du fullkomligt fel,endast 20% av alla muslimer bor i arabländer. Den absolut största delen ca 31% bor i Indien och övriga världen!

"Vars tror du den största frihetens finns: där en arbetare kan leva anständigt på en lön, med bra skyddsnät, eller där företagarna är fria att göra vad de vill med arbetarna?"

De flesta arbetarna jag känner är enmans företag,sanna socialister. Dom inte bara är arbetare som äger företaget dom bestämmer allt. Ingen av dom har samma förmåner som dina polare som är anställda,men dom rår om sig själva och lyckas överleva mycket gott ;)

Fredrik sa...

Vad har du för fel? Vem fan är du som ska komma och ha åsikter om vad jag bör läsa om för vansinne som pågår? Hör du själv hur idiotisk du låter? Om jag har en fråga jag läser om, ska då du, vem du nu är, säga att jag uppmärksammar FEL konflikt, för att du anser det?

Jag har fan försökt förklara för dig, men uppenbarligen är det stopp mellan ögonen och hjärnan: JAG OGILLAR ALL FORM AV FÖRTRYCK. Jag tar mig dock rätten att läsa om det som jag känner lust för att läsa. Senast jag kollade betalade du inte min lön. Vill du ge mig länkar till DIN favoritkonflikt, eftersom att du verkar anse att man ska ha en, så KANSKE jag tar mig tid. Jag har dock en massa saker att stå i, i detta liv. Barn, familj, musik,intressen och så vidare. Är det ok om jag läser om det jag själv väljer, oavsett om det ät Israel folkmord eller om det är något helvete i Haiti, eller någon annan del av latinamerika, eller ska du dumförklara dig själv vidare med att bestämma VAD som är rätt?

Vad ditt problem angående araber är får du ta reda på med hjälp av psykolog, för om du tror att EN människas fel rättfärdigar en annan människas hat, har du fel. Jag ser ingen hudfärg, det är de som gör det jag har problem med. Även om du inte håller med mig borde det vara en enkel slutsatts. Du borde lära dig att hålla med om att vara oense.

De muslimer jag pratade om, som svar då du tog upp färgerna, var de svenska. Och de är i första hand araber. I sverige.Din slutsatts kan alltså, som det mesta du skrivit, tåla en revidering.

Ta nu ett djupt andetag, jag har faktiskt rätt att ha åsikter. Trotts att du inte gillar dem, det är bland annat människor som du som tröttar ut mig. Dit starkaste argument för att inte prata om Israel är att det dör människor på annat håll. Jag vet inte vem som lärt dig retorik, men jag gissar på någon stolle i stil med Demirbag-Sten, en lögnaktig människa som inte bryr sig ett skit om etik och moral - att hålla sig till fakta och sanning.

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

SD är egentligen identiskt med Moderaterna! Över hälften i toppen är fd moderater. Sedan har de även kopierat konceptet med att försöka framstå som någon sorts arbetarparti. Egentligen är det patetiskt.