tisdag 13 april 2010

Reflekterat, vänsterexperimentet...

Jag skulle jag vilja att snacket om vänsterexperimentet måste kvävas. Jag är dyngless på ordvalet, vem har kommit på att just socialistiska länder är experiment? Finns det någon norm att gå efter? Enligt vem?

Det handlar endast om att förtala något man inte kan argumentera emot. Jag har aldrig stött på någon som har fler argument än att just det ovannämnda ”vänsterexperimentet”, och så den direkta fortsättningen: Pol Pot, Stalin. Sen är det klart. De kan inga fler argument, och eftersom att jag har dräpt myten om totalitära vänsteråsikter vs verkligheten blir de oftast stumma. Man får helt enkelt skilja på diktatur och demokrati. Det är dock hemskt svårt för högerns pestspridare eftersom att det skulle kräva en ärlig debatt. Det har aldrig hänt, offentligt.

Jag vill inte sänka mig till den nivån där man börjar kalla alla högerstyrda länder för ”högerexperiment”, men enligt deras sätt att resonera borde man egentligen göra det.
Varför blev ”popvänstern” ett godtaget argument bara för att en näringslivssponsrad timbroit försökte vara underfundig? Sluta använd det uttrycket. NU

2 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Vänstern och då framförallt S gjorde ett stort misstag som gjorde sig av med både Arbetet och även LO har ju sålt sin andel i Aftonbladet. Fortfarande finns det en vänsterinriktad kultursida (som är bra men blir dränkt i bruset)Denna kultursida är det enda som finns av rikstäckande vänster-media idag. Högern kan hitta på vad som helst utan att bli emotsagda. Högern håller på att erövra språket och kan göra det utan motstånd. Ägarkoncentrationen av media är enorm, det måste helt enkelt ändras på!

Fredrik sa...

Aftonbladete räcker som sagt inte. Men det är det bästa allternativet. Men som sagt,det räcker inte. 8)

Att bonnier äger hela sveriges media är en skymf mot demokratin i landet.