lördag 17 april 2010

Totalitär frihet

Jag skriver ofta om hur kapitalismen är censur i exakt samma anda som en totalitär stat är det. Jag har tagit många exempel, bland annat det om mötesrätten då de offentliga rummet försvinner allt snabbare. I Upplands Väsby, skithålan jag tvingas bo i, finns ett centrum, om man vill ha möte där måste man söka tillstånd, vilket väl är ganska rimligt. Men tänk den dagen någon vill kritisera de som äger vårat skitcentrum? Tror någon att de kommer att tillåtas hålla det talet på platts?

I gårdagens blogg av Jonas Sjöstedt skrev han om hur han, på Umeå universitet, hade ett bokbord. Men då en bemanningsfirma hade hyrt in sig tvingade den fria marknaden en politisk röst att försvinna från området. Detta efter att kritik riktats mot dem av syndikalisterna.

Det är den sortens demokrati och yttrandefrihet vi skapar då vi sakta men säkert säljer ut hela landet.

Är det bra?

2 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Lite förvånad blir man att detta händer i Umeå faktiskt. Den liberal-konservativa tid vi lever innebär frihet att få sin frihet inskränkt och frihet att svälta. Men blir det tillräckligt många som protesterar så hjälper inga förbud!

Fredrik sa...

Fat egentligen inte. Kapitalismen ser likadan ut var den än är. Och bemmaningsföretag står ju för den jävligaste delen av näringslivets hantlangare och avtalssabotörer.