torsdag 15 april 2010

Dagens dumhet.


Dagens dummaste fråga. Ställd av en folkpartist. Carl B Hamilton. Är du Marxist?

Vi får inte glömma att folkpartiet vill få oss att tro att vänsterpartister är stalinister, så de slipper argumentera. Det kan vara skönt att slippa prata om ämnet, oavsett vilket, om man saknar argument.

5 kommentarer:

svettjathan sa...

alla vänsterpartister är stalinister och alla högerpartister är hitlerister. så måste det va.:)=

Fredrik sa...

Om du säger det så håller jag med! 8)

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Det spelar ingen roll hur Majoren pekar med hela handen. Det saknas folk inom skolan. Lärarna får idag göra nästan dubbelt jobb jämfört med för 25 år sedan. Nu vill man från SKL att lärarna ska jobba ännu mer! På samma villkor och samma lön. Enligt min mening är det enda som kan ta landet ur depressionen en ordentlig satsning på offentlig sektor och att all vinst i de "privata utförarföretagen" ska återinvesteras i verksamheten. Då försvinner de "kriminella" företagen från offentlig sektor. Arbetslösheten går ner till 3-3.5% och genom detta kommer nya företag och gamla kommer att anställa fler pga ökad efterfrågan. Då går arbetslösheten ner till kanske 2-2.5%. Svenskt Näringslivs lösning är att halvera lägsta lönerna!

Fredrik sa...

Tankesmedjan: Japp Du har slagit huvudet på spiken.

Högerns argument är vidriga. Samtidigt som de skriker att inga statliga jobb skall skapas av skattepengar, skapar de städjobb av skattepengar. Summan blir densamma, utom att de visar, kristalklart, att de verkligen avskyr jobb som inte är i privat regi. Det spelar alltså ingen roll att det är skattepengar, huvudsaken är att det inte är statlig. Hellre arbetslöshet, än att investera i välfärden.

Detta skrisnack kommer alltså samtidigt som de påstår att de skött sig bra under krisen, en kris som de förvärrat å det grövsta. Endast rikemannaklubbarna IMF och så vidare, ljuger och säger att vi skött det bra. Men de har alltid ansett att vi har för höga skatter, och för bra välfärd. Jag genomskådade dem för tio år sedan, och jag gör det idag.

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Watch clean!