måndag 12 april 2010

aj aj näringslivet


Jag ser följande scenario: en ny bok har kommit till sverige, med det för svenskt näringsliv besvärande innehållet: man mår bättre i sverige på grund av att landet är mer jämställt och att klyftorna är mindre. Näringslivets höjdare funderar på hur de ska smutskasta uppgifterna, och följande slutsatts dras: vi skickar vår vice vd på dem, då ser det bra ut.

Sagt och gjort.

Det var bara ett problem, detta var forskning och alla källor finns för granskning. De källor som näringslivet använde sig av (sin egen förmenta dumhet), fanns inte tillgänglig, förmodligen på grund av hjärnstillestånd.

Näringslivets propagandamakare gick på en nit, de kunde inte förklara för mänskligheten, utan att ljuga, varför ojämlika samhällen är bra.

4 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Helt riktigt! Svenskt Näringsliv är till stor del en propaganda apparat men vill gärna framstå som vetenskapligt underbyggda. De visar dock ofta ett otroligt övermod och det var riktigt skönt att läsa "avklädningen" i nät-Expressen. Vad denna bok visar måste spridas överallt!!

Fredrik sa...

svenskt näringsliv är en intresseorganisation. Alltså försvara de sina intressen. Intressen som: sabba LAS. Ja, vi vet ju vad de hatar. Jämlikhet är en av de sakerna som i längden ger dem huvudvärk.

Det är bara synd att de i princip äger media.

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Det är inte bara synd. Det är helt åt helvete!!

Fredrik sa...

DET har du HELT rätt i. 8) Det finns inget att säga däremot.