tisdag 20 april 2010

Väsby sushi.


Min älskade flickvän har berikat mitt liv på många sätt, förutom en fantastisk dotter och diverse saker ingen har med att göra alltså.

En av sakerna jag är hemskt glad över är all mat hon dragit in i mitt liv, mat som sushi. Sushi var något jag tidigare bara fnyst åt, men efter ett par mer eller mindre ofrivilliga försök att börja uppskatta rätten i fråga har jag lärt mig. Sushi är fantastiskt!

Nu vill det sig inte bättre än att vi har en sushirestaurang här i väsby.

Jag är stammis. De gör en god sushi som bara blir godare och godare för varje gång jag är där. Jag skyller på den nya, trevliga kocken.

Nå, förra sommaren hade jag och gamm-tanten min tid att äta ute själva, för omväxlings skull, det är inte alltid lätt att hinna med sådan då man har ett barn som ständigt springer röven av föräldrarna. Ägaren bad oss provsmaka på en sak som han hade tänkt att lägga till på menyn. Klart vi provar! Gratis är gott, och så vidare.



Han kom med en strutliknande sak som han hällde lite soja på. Jag tycker numera att sushi är passé. Strutarna är perfekta. 20 kr styck, tre olika varianter, en med lita majonnäs, en med chili och en med räka och avokado. Eller, innehållet kan variera, beroende på vad kocken vill överraska med.

Är ni i Upplands Väsby, kolla in sushin på centralvägen! Ni ångrar er inte.

4 kommentarer:

nihrida sa...

I only tried sushi sashimi once. And it tasted awful. But then again, serves me well for ordering sushi in a chinese restaurant.
If you and Feline ever split up (god forbid), I got the dibs on her. =) Her food lookes delicious! XD

Fredrik sa...

Fuck off! ;)

When I am done there will be nothing left. hehe

Sushi is great, but it took about three of four times to understand it.

Try again! 8)

kattastrandnathan sa...

visst vare därifrån vi köpte schuschi när kribba var med.. när nu det var.. på judas priest`? öh

jag minns att jag käkade det av misstag på en nyårsfest, jag bah: ÅH SNACKS! och tänkte att det var lugnt att jag käkade upp typ hälften av bitarna. det var gott, och undrade vad det var. det var tydligen deras middag. hahaha

jag tycker det är gott ibland och mjääh ibland. beror väl på vad mer det är i fisken, eller kring fisken eller hur dom gör.

Fredrik sa...

De gör det gott. 8)

Den här struten är outstanding. Men man vill ha 4. Tre är inte riktitgt enough.

Jag kommer inte ihåg om han åt. Gjorde han det. 8) hehe

i fisken ska det vara... fisk. öööh 8) bajs