söndag 22 maj 2011

Ser du skogen? Är du tillräkligt smart för att inse att träden är en del av den?

-Du menar att man inte ser skogen för alla träd?

-Ja. Jag var tvungen att tänka efter ett par sekunder, smaka på vad hon hade sagt. Men det var den bästa beskrivning jag själv inte skulle ha kommit på.

Den politiska debatten idag är så jävla förvirrande och korkad att man nästan begår spontant självmord, bara för att slippa höra hur dumt det är.

Det var min sambo som sa ovanstående. Det var efter en lång harang om hur jävla irriterande det är att man fastnat i långa diskussioner där man utpekas som tillexempel rasist: äcklet Fredrik Malm, kass libertian, förvrider verkligheten på ett fruktansvärt obegåvat sätt då han påstår man man är rasist om man vill att de Polacker som arbetar i landet ska ha samma rättigheter som alla andra arbetare - svenskar.

Smaka på den. Du anser att Polacker utnyttjas av svenska och utländska företagare. Helt plötsligt är du rasist. Bara en borgare skulle komma med ett sådant argument. Av en anledning: deras ideologi har inte några humanistiska svar på något, de måste hitta på och beskylla, för att verka bra.

Det är givetvis en lögn. Det är vänstern som är antirasister. Det är ju för helvete vi som anser att Polackerna, eller vilket folk som helst, inte skall bli vår tids statare.

Vad är då skogen? Jo, det är vänsterpolitik, ideologi. Den som står för rättvisa och jämlikhet. Den ideologi som försvarar allas rättigheter, den ideologi som ser fördelarna med en jämnare fördelning.

Träden är sakfrågorna. Det är där vi förvirrar oss. Vi vet att vi har rätt, för det kan inte vara rätt att utnyttja människor, eller? Vi ryter mot orättvisorna, och vi vet exakt var problemet sitter. Men, borgarna har haft lång tid att slipa sina argument på. Någonstans insåg de att man kan säga vad som helst, om vad som helst. Tillexempel att vänstern är rasistisk då man arbetar FÖR ökad rättvisa.

Man häpnas. Men de vinner på det. Ett tag. Man kan inte ljuga hur länge som helst, om man inte har en megafon att sprida lögnen med. Media? Vi vet ju var bonnierkartellen står, politiskt. SvD är moderaternas partiorgan.

Det mest surealistiska är dock kriget som pågår i Afghanistan. Där står i alla fall vänsterpartiet som starka motståndare mot kriget. Vad blir de kallade av Göran jesus Hägglund? Oansvariga.

Det slutar inte där. Reinfeldt vågar inte debattera med sossarnas nya ledare Juholt. Då måste han ha en anledning - hokus pokus: sossarna har ingen politik.

Va? Jag trodde att det var ett skämt, men sen hör jag Arkelsten, den pinsammaste kvinna jag sett på tv sen Maud Olofsson - jag hör henne (Arkelsten) upprepa dumheterna, och inser att de gjor det igen: de har våldtagit verkligheten.

Skulle sossarna inte ha någon politik? Oj. När tappade de den? Jag kan tycka att sossarna för en dålig, högerinriktad politik. Man att påstå att de inte har en politik, det är fan i magstarkaste laget. Men de kör hårt på den lögnen. Arkelsten gör bort sig i all media hon deltar i, men det är inte så konstigt då man måste försvara vansinnet.

Redan nu är man förvirrad. Det är bara träd överallt... Var tog skogen vägen?

Men jag lovar, jag skall dra fram varenda jävla lögn och syna dem.

Som att borgarna skulle vara för individen... Tjena. Jag synar den lögnen på alla fronter. Sen när skulle rättvis utbildning vara dåligt för individen? Vad är det för jävla fascism, att påstå att det är dåligt med rättvisa, för att EN person tjänar på att TUSEN slås ut? Sug på den, borgarsvin.

Den enskilde individen blir fast i ett system som hon inte får ifrågasätta; hon blir fast i ett system där det fria ordet ägs av samma näringsliv som skall vara den som oberoende synande och granskande ifrågasätter samhället; en demokrati som har vunnits genom kamp och med mod och solidaritet, blir allt mer ett skådespel regisserad av samma näringsliv som styr individens andra odemokratiska instans, arbetet.

Det var givetvis ett geni som skrev det där.

2 kommentarer:

Tom S. sa...

Festa bara inte med Polacker (gillar versalen som begynnelsebokstav)!

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Nästan 50000 pers har flyttat från Sverige till Norge. Utflyttningen kommer på sikt att bli förödande för landet och "hålen" kommer att fyllas med billig arbetskraft. Kineser som jobbar för 1/5 del på de fabriker som finns kvar efter Ankans genomförande av "tjänstestaten". Det är så jävla mycket som är åt helvete att det är svårt att se hoppet.