söndag 15 maj 2011

Retorik. demokratiseringen av valborg...

Jag vet inte hur ni funkar, men jag ifrågasätter allt jag tycker och tänker, ideligen. Inte för att jag vill, utan för att jag måste. Jag inser att mina åsikter inte är sanningen, men varje gång jag ger upp och river "pusslet", för att bygga ihop det igen, kommer samma slutsatser som jag tidigare dragit: man ska vara snäll och solidaritet med medmänniskor är av godo. Jag förstår inte hur man INTE kan komma till den slutsatsen.

Jag tänker på det då jag läser argument hämtade från den bruna sd-retoriken. Där tar man verkligheten, sopar bort 90 % av all fakta - eftersom att den är i vägen för deras verklighetsuppfattning - och argumenterar om de återstående 10 %, som förvrids för att passa i retoriken. Allt våld som begås av muslimer är för att de inte kan integreras i samhället, allt våld som begås av svenskar är naturligt. Typ. En förenkling, men tyvärr en förenkling som ändå visar exakt hur äckligt obegåvade de är. 100 % vansinne.

**

I Upplands Väsby går alliansen i taket. Miljömupparna i MP samlade underskrifter på valborgsmässoafton mot den idiotiska idén att förstöra hålans (Upplands Väsby) trevliga natur, till förmån för överklassen (Väsby sjöstad heter dumheterna). Ni vet, nära vatten ska inte underklassen bo, där skall de som drar in de store skatteintäkterna härja fritt. Helst ska de, överklassen, dock inte betala skatt.En kartaHur som haver anser Väsbys starke man, Jan Holmberg, som för övrigt är den snubbe som humorserien Starke man baserades på - han anser att det var fruktansvärt att arbeta för demokratin och "politiserade" valborg. Politiserade? Sen när skulle det vara dåligt att arbeta för demokrati?

Samma Janne arbetar så starkt för demokratin att han höll inne information som kom innan valet och visade att Väsbys skolor var bland landets sämsta... Den informationen fick komma fram efter valet. Allt i demokratins namn. Eller?

Janne: håll käften. Jävla sopa. Men vi vet vad misantroperna säger: det är sossarnas fel.

5 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...

Ja. Det är ju så det bör vara. Man ifrågasätter sig själv för att utvecklas. Kan man inte utvecklas, då är man en misantropisk borgare. Japp. 8)

Det du beskriver låter som en släng av dåligt självförtroende. Jag vet av egen erfarenhet att jag var likadan då problemet på mitt förra jobb var som värst. Det, eller bara dålig psykisk hälsa. Inget av alternativen är trevliga.

Vadå off topic, det var ju exakt det jag babblade om. Väsbysjöstad behöver du inte kommentera. Det räcker med att kolla på Starke man. :D

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...

Äh Jag fattar. Allt man gör behöver inte en diagnos. 8)

Om man lyssnar på jöjj så heter det: det blir aldrig bra. :D

Anonym sa...

Thank you Fredrik. Ibland kanske man gör så gott man kan och ändå blit det så jävla fel.

Men det ska bli bra. Det blir bra.