söndag 8 maj 2011

Ridå

Det är mycket just nu. Känner ni inte det? Att det är mycket just nu, att det var mycket igår och att det blir, ta mig fan, ännu mer imorgon.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det...

Men jag har märkt en sak, borgarna har lärt sig att utnyttja det. Ni vet, de blir anklagade för att försämra för sjuka och drabbade? De hänvisar till valfri utredning gjord av valfri tankesmedja - använder den utredningen, som givetvis skapats för att visa den blå världen (lögn, förbannad lögn och statistik), för att visa att deras försämringar av landet skulle vara bra. Det är givetvis inte bra.

Ett ganska nytt exempel är då moderaterna "gav med sig" i debatten om partibidrag. Arkelsten, ni vet, oljelobbyisten, babblade om hur dåliga sossarna är för att de får pengar från LO, pengar som redovisas öppet. Hon visade siffror som omöjligt kan stämma - ni kan göra matten själva, om ni vill. Eller klicka här.

Reinfeldt gjorde ett liknande uttalande. Han sa att det var minsann synd om alla moderater som var med i LO och betalade, ofrivilligt, pengar till SOSSARNA (ni vet, partiet som står till vänster om Stalin enligt valfri timbronolla).

Att alla som har ett jobb med en arbetsgivare, en arbetsgivare som stödjer svensk näringsliv, det skiter vi i. Att moderaterna VÄGRAR ta fram siffrorna om hur mycket pengar de fått av näringslivet, det är inte viktigt, eftersom att det moderaterna ogillar är LO.

Imorgon är debatten glömd. Då talas det om barnfattigdom, något som både borgare och sd-dårarna förnekar - de sistnämnda påstår helt barockt att det är aftonbladet som hittat på det... De flesta kommer ihåg att någon kritiserade LO. Ett frö är sått. Upprepa sedan detta nya mantra i media tillräckligt många gånger, och folk börjar till slut tro det. Man kan ju inte ljuga om sånt...

Det finns miljarder exempel på borgerligt vansinne. Jag har dragit ganska många på den här bloggen sen jag började skriva på den. Men det är ändå inte ens en promille av vad dårarna ställt till med.

4 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Detta är bra! Det lilla vi kan göra ska vi bara fortsätta med. Fakta på bordet!

Wonder Warthog sa...

Då kör vi miljarder inlägg till! Borgararslena ska fan få pynta för sitt vansinne broder!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...

Jag såg det just. 8) Jag håller på att lära mig den nya datorn.

Tanken: Japp. Exakt!

Vårtan: Japp. Så blir det. Jag kan inte hålla käften juh. :D