lördag 21 maj 2011

Min romans med hon från Shahara Hotnights

Ja.

Så här var det: Auberon spelade, på vår (på den tiden) blivande gitarrists (Jöjj) inrådan i metropolen Ånäset, utanför Sikeå och Robertsfors.
Ånäsets... kännetecken?Vi spelade i en gammal... folkets huslokal, tror jag. Det var en mycket vacker lokal, förmodligen helt utan någon som helst form av design eller form för att tilltala människor. Det var en riktigt socialistisk lokal. Det finns inget vackrare än solidaritet och samarbete, det behöver ingen snickarglädje, det byggs på mänsklighet, av mänsklighet. Något som döljs i alla skrytbyggen där avdrag är viktigare än kärlek. Egoism kan dra åt helvete.

På väggen i det där huset fanns en stor banderoll med ett grattis åt en lokal idrottsklubb som firade 25 eller något liknande. Vi sjöng till föreningens ära och ålder - efteråt visade det sig att det var några år sen som det där firande hade ägt rum. Det kan liksom inte bli mer landsbyggd. Jag älskar det!

Efter spelningen hade jag, som alla andra demoband, en massa demokasetter till salu. Det var den kasetten (Insane) som gav oss kontraktet med Black Mark - jag minns inte om jag sålde några exemplar av den. Förmodligen hade de som var där - högstadieelever har jag för mig att det såg ut som, jag kom senare på att alla i byarna ser lika dan ut, det kan kosta att stå ut för mycket i små samhällen - förmodligen hade de inga pengar, vad vet jag?
Omslaget. Insane, inte så bra bild dock. Då hette vi Oberon, inte Auberon.Jag packade ihop kasetterna då vi skulle vända hem. Alla utom en, som jag av någon anledning glömde bort.

Men nu har jag missat en viktig sak, som inte har med saken att göra. Andra band på den där spelningen var Shield, ett emo-hardcorband från Umeå, samt Amsvartner, där jöjj spelade då, det är väl de som är Dead End nu, skulle jag tro. Hur som helst körde Amsvartner en Kisscover (Detroit...) som alla gick upp på scenen och skrålade med i. Jag misstänker att Ånäset aldrig haft mer ös, än just där och just då.

Tillbaka till verkligheten...

Flörten. Den bestog i att den demokasett som jag inte hade packat ner skulle hamna någonstans. Inte i mina fickor, de var fulla. Till saken hörde att det stog fyra små flickor och kollade på oss, i logen, så då jag insåg att de kanske tyckte att det var kul med musik, eller nåt, gav jag helt enkelt kasetten till hon som stod närmast.

Det var det.

Trodde ni ja.

Jag flyttade ihop med en tjej, vilket var korkat, för jag var på samma mentala nivå som en död bäver. Vi flanerade hand i hand i Umeå då ett av de offer som såg spelningen kommer fram och utbrister: du är kär i (basisten i bandet), eftersom att du gav henne ditt telefonnummer. Det hade jag givetvis inte gjort. Men på demokasetter skrev man alltid upp adressena, för att fans och bolag skulle veta till vem de skulle skriva. Elementärt.

Min dåvarande dam bara teg. Jag fattade ingenting. Men i Robertsfors gick snacket - romans mellan dårarna i Auberon och bassisten i Sahara Hotnights. Det bästa med små hålor är att alla vet allt om alla. Det är skitdåligt om man vill ha hemligheter.

Jag tror inte att basisten i bandet var det minsta intresserad av en tjock hårdrockare. Men jag tror att det var kul att skvallra om. Jag blev mest konfunderad. Det tog några sekunder innan jag fattade vad jag ställt till med. Exet var smartare än att ställa till en scen - men hon skulle kunna ha gjort det, med rätta, med tanke på vad som sades framför henne.

De, Sahara, blev asstora. Auberon är en fotnot i metalhistorien - trots att vi gjorde 2000-talets bästa skiva i och med Crossworld.

Så, nu är det jag som skryter med denna anekdot. Jag HAR haft en flört med basisten i bandet. Japp. Tro inget annat!

18 kommentarer:

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Ja. Ska man ligga med någon i bandet så... ja. Jag är kille, jag tar allihopa. :D *host*

De släppte väl just en skiva. Jag har väl aldrig varit deras största försvarare, men jag tycker att de förtjänar deras framgångar. Det finns mycket skit som säljer bättre. 8) Saadee typ. :D

De är ju askoola. Har du varit i Robertsfors? Man överlever inte det besöket. Om man inte är kool!

Nu vill jag fan ligga med hela bandet. Helvete. :D

Anonym sa...

Emman sa: Ändå sött. Romans var ju liksom på liv och död när man var liten. Kan man fortfarande fråga chans när man är över 30 förresten? Det gjorde jag i alla fall å jag fick ligga. SCORE!

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tankesmedjan Det sovande folket sa...

När jag var ung så var det fotboll och handboll som gällde. Då stod damerna i kö. Sedan musiken tog över har det i stort sett bara varit bögar som varit intresserade. Hade jag varit bög hade jag haft en jävla massa förhållanden bakom mig.

CHarlie: Jag tror nog att du har minst en kille i varje stad så gör dig inte till! Min gamle far hade sagt "kalaspingla"!

Fredrik sa...

Emma: 8) Jag måste hålla med Charlotte, sen när handlade romanser inte om liv och död? :D höhöhö Man blir dock, förhoppningsvis, lite klokare med tiden. Kanske.

Men om det ledde till frivillig penetration är det ju toppen. hehe Ceep om asking. hoho

C: Du bordeinte åka till Robertsfors. Aldrig. Ingen borde göra det.

Jag vet en som vill ha dig. Han tatuerade just in ditt namn på sin kropp. Allt du gnäller om just nu borde du ha spöstraff för. ;D Det finns de som inte ens har någon som tatuerat in kärlekens namn på sig själva! Så det så.

Fredrik sa...

Tankesmedjan: haahahahaha 8) Du får börja spela för båda lagen. ;D Det dubblar dina chanser. Do it. hehe

Tjejer söker sig till dårar. Se bara på mig. :D

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

hahaha Du tror det. Jag låter dig hållas. :D

Det finns nog ingen bättre människa än mig. Jag är dessutom oerhört ödmjuk. 8)

Sluta mobba tankesmedjan. Du fattar väl att han menade: de stod på rad, bredvid planen. :D

För mig var det då jag började ljuga som brudarna kom. Vad säger det om brudarna. :D

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Min erfarenhet är helt sann. Men det kanske hade att göra med att mitt band hette Pungsvett? Senare blev det bara RUSH-låtar och storband, jazzband, symfoniorkester, kammarensemble och på den vägen är det. Jag är helt förlegad men älskar det!!

Fredrik sa...

C: Det finns hockeyhoror, så varför skulle det inte finnas Handbollshoror?

Hockeyhoror är inte horor per definition. De kallas bara så av mig och sambon. De ser ut som bimbos, de beter sig som bimbos - de kan vara bimbos... Eller så älskar de bara sporten och har oturen att råka ut för fördomsfulla personer som mig. Jag menar, vem vill inte ligga med (valfri sporttjej man gillar).

Det kan vara sportgrupies.

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Eftersom att jag skrev det du fiskar efter behöver jag inte skriva mer om det. Än just det här. 8)

Jo. Vi är grymma, jag och sambon. Men vi berättar det inte för någon. :D

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Knivskarp, om man frågar mig. Drogad om man frågar sambon. :D