tisdag 10 maj 2011

Jag vet inte hur det kommer sig, men vansinnet sprider sig...

Jag tittar på nyheterna. Jag är överraskad.

Det var lite av en debatt mellan högern och vänstern. Två politiker, en dum och en mindre dum, hade en dialog. Den dumme, givetvis en högertomte, helt utan hjärna, fortsätter på idiotiretoriken alliansen redan förälskat sig djupt i: förvirring. Om de rödgröna har ett förslag som rasistjävlarna stöder, då är det först och främst det (samarbetet med rasistjävlarna alltså) man siktar in sig på - helt utan tanke på att de själva samarbetat med rasistjävlarna i mer än 90% av de beslut som tagits.

Det argumentet i sig har en lite borgerlig snurr; de kräver att oppositionen ska ta ansvar.

Ansvar. Smaka på ordet. Tänk sedan: sjukförsäkringen. Ansvar indeed.

På allianssvenska: om man tänker lite på det, innebär att ansvaret är att rösta med regeringen, inte mot den. Vad ska med en opposition med, med sådana resonemang? Vad ska vi med demokrati till? Vi kan be den skallige jönsen som kallar sig statsminister, att bestämma vad vi ska tycka. Enligt han själv alltså.

Idag pratades det om fas 3. Ingen kan påstå att det verkar fungera. Rapport efter rapport visar på odugligheten i åtgärden. Så, alliansen väljer att fokusera på... sossarna (utöver rasistvinklingen alltså). Det är deras fel, för att de förvandlade sig till läkare och förtidspensionerade människor på löpande band. Nå. Alla som kan tänka inser vilket skitsnack det är. Men alliansen är ihärdig. De upprepar sig så mycket att en del går på skitsnacket. För, det är inget annat än skitsnack. Dimridå är ett annat ord.

Sen när skulle det vara en bra lösning på ett problem att peka på andras gamla synder? Jag tänker inte på mördare, utan svenska politiker. Vi har inte haft någon massmördare här, det högern försöker göra gällande, att vänstern är samma sak som Stalin, är en del av deras retorik. Men, nej. Sådan retorik är oseriös. Den är korkad.

Ingen är förvånad. Ansvar, eller?

Moderaterna har i modern tid varit emot varenda demokratisk landvinning. Sveriges kommunister har varit för arbetsrätt. De har varit för 8 timmars arbetsdag. Jävlar vad onda de är... Det är att ta ansvar. Att hjälpa sina medmänniskor. Jag vet, vi kallar dem massmördare.

Vad var det nu jag skulle komma fram till? Högern skulle aldrig kunna ta ansvar. Fas 3 är alltså sossarnas fel...

Vansinnet står höger i kurs. Uppenbarligen.

4 kommentarer:

Fredrik F. G. Granlund sa...

Jag vill inte diskutera politik, Fredrik, det är därför jag så sällan kommenterar på din blogg, även om jag läser det du skriver, men känner däremot just nu att jag kan bjuda på en tanke som jag hoppas du inte hört tidigare:

Vet du varför Jimmy Åkesson i Sverigedemokraterna alltid är först till alla politiska möten?

* * *

......han vill inte varasist.....!


;-)

Fredrik sa...

Jag hade inte hört den. haha haha :D Skittrist. ;D

Man behöver verkligen inte vilja diskutera politik med mig. Det är inte därför jag skriver. Jag skriver av en anledning, jag skulle spricka om jag inte gjorde det. Det här är min ventil. Det här är vansinnet. 8)

Fredrik sa...

Det var dock inlägget här under som handlade om dig. :D

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Galenpannorna regerar landet, rentav världen! Läste detta tidigare idag. Mycket bra!

http://www.alba.nu/motvallsbloggen/?p=6385#comment-641518