onsdag 8 december 2010

Bilder på vansinne


Ett äckel




En idiot




En nyttig idiot

5 kommentarer:

Woddsmanfred sa...

Ha ha, hängde inte riktigt me på den där sista...

Fredrik sa...

Dilsa är helt störd. 8)

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Demirbag-Steen lever mycket riktigt i sagolandet! Hur hon än försöker så har hon inget svar på någonting! Sätter sig på höga hästar gör hon också och talar gärna om sig själv som "vi intellektuella". Hon har en stor likhet med Carl Bildt: Hon är också en lite pudel som vill vara en Golden R. Betydligt mer idiot är duktig!

Simsalablunder sa...

Såg Demirbag-Steen på tv från något seminarie där hon förklarade varför det växt fram invandrarfientlighet.

Hon berättade, att på 1970-talet, (då det i princip var full sysselsättning, bortsett från en dip i världskonjunkturen, där Sverige klarade sig bättre än omvärlden, min anm.), att människor då möjligen var naivt inställda till invandrare, men överlag väldigt vänligt inställda till invandring och invandrare. Sedan kom 90-talskrisen och arbetslöshet och då hände något.

Det var hennes historiebeskrivning för tiden 1970-1990-talet, grovt sett. Att en total förändring av den ekonomiska politiken skedde under 80-talet och framåt och att denna förändring föranledde den djupa 90-talskrisen, hoppade hon helt och hållet över. Inte ett ord om det.

Fullständigt menlösa analyser blir det, när man som Demirbag-Steen skippar det som är obekvämt för den egna ideologin, dvs den nyliberala ekonomiska politikens kraftigt negativa inflytande på samhällsutvecklingen, med spekulationsbubblor och konstant hög arbetslöshet.

Aldrig i helvete att hennes analys då kan bidra med något än just banaliteter som att på 1970-talet var människor trevliga, sedan blev de arbetslösa och då blev de mindre trevliga för de blev arbetslösa och började skylla på invandrare.
Demirbag-Steen må stå och pladdra med ett tonfall som om hon vet allt, likt Bildt, men någon intellektuell skärpa besitter hon inte.

Fredrik sa...

En ganska passande bild med andra ord. 8)

Och jag tycker väl ungefär likadant om henne. Huvva. HUVVA!