söndag 1 augusti 2010

Problem solved!

Jag ska förklara för er, en gång till, vad som är felet.

Nu: kortavgifter.

Bankerna vill ha bort kontanter. De kostar pengar i hantering. Fler skall alltså använda kort. Vilket skulle vara säkrare för affärer och andra ställen som kan bli rånad. ok? Allt klart?

Men de avgifter som tas i butiker verkar vara problemet. Varför? Jo, för att BANKERNA tar avgifter av handlarna. Handlar HYR alltså kortutrustningen, för 10 000 i månaden... Eller om det var kvartalet.

DET ska bankerna givetvis se som en investering. Men kan man tjäna pengar... Och så ger vi oss på kioskerna istället för det verkliga problemet.

Ser ni?

Lösning: förbjud BANKERNA att ta ut avgifter, inte handlarna. Men det är klart, ankerna har ju motorväg på regelkartan, de kan bryta alla regler, konka, och ändå räddas, utan större följder. Klart de ska få ta avgifter av oss då...

Tror någon att det kostar MER pengar med ett par tangenter? En signal som går i ljusets hastighet (nåja) och sen är transaktionen utförd... Dyrt? NEJ

Hur kommer det sig att INGEN KAN TÄNKA?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Iq fiskpinne... Förbjuder du bankerna att ta avgifter på tekniken så lär de inte vilja stå för logistiken. Givetvis ska handlarna ta denna kostnad på samma sätt som de betalar hyra, el och annat. De har valet att ha kortterminaler eller inte så vill de kunna sälja på kort så får de glatt betala för sig. De nya reglerna är klockrena. Istället för att ha en avgift mot kund som lockar till kontantköp så får de helt enkelt höja alla sina priser med den snittkostnad som de nu må ha på alla kortköp. Problem solved

Fredrik sa...

Det som gör mig mest förbannat är inte att du uppenbarligen inte förstår någonting. Utan att du försvarar rätten att ta ut en avgift, bara för att det är en band som tar ut den.

Banker vill ta bort kontanter. Kontanter koster. Det kostar INGENTING att trycka på en knapp. Den teckniken, mr fiskpinne, är gratis. Get over it. Det bankerna gör, är återigen, att ta avgifter bara för att maximera vinsten.

Givetvis skall vi lagstifta. De jävlarna får ju göra som de vill annars. Missat krisen?

Är det du Johan NOrberg? Du låter extremt korkad. Igen.

Fredrik sa...

Jag blir så förbannad att jag inte ens kan stava.

Anonym sa...

Du är kul du. :)

Om ingen får betalt för tekniken, vem tänkte du då skulle stå för den? I kortvärlden så står för VISA som garant för pengarna. De tar en risk och tar därför också betalt för den risken. Blir ditt kort stulet så får du tillbaka de pengar som någon snorunge bränt på whatever. Bankerna använder VISA:s infrastruktur för att erbjuda sina kunder att använda kontokort. De vill givetvis ha betalt för denna service också. Nu är det två som haft en kostnad för detta om du kollar på teknik, support, kontroll mm. När detta nu är gjort så kommer Kalle Karlsson till kiosken och handlar en tidning. Givetvis ska turken som driver kiosken sälja den för samma pris som om Kalle kom med kontanter. Turken har givetvis några kostnader för den försäljningen. Han ska betala för tidning, hyra, el, lön till kioskbiträdet mm. Därför gör han ett påslag för att få ekvationen att gå ihop. Hit ska givetvis kortavgiften också räknas. Klart det kostar extra och klart att butiken ska stå för den på ett smidigt sätt. Lika självklart som att du betalar 79kr för dagens lunch vare sig du vill ha ketchup eller inte till köttbullarna.

Kram på dig. :)

Fredrik sa...

Det är den där naturlagen, den som säger att banker MÅSTE ha betalt för allt. Även saker som de tjänar på om de inför, som jag inte förstår. Den är ologisk. hmm Det påminner lite om då vi gick över från LP till CD. Då skulle priserna på cd gå ner, de var ju rätt höga om man jämför med LP då det begav sig, och alla bli nöjda.

Men det var ju givetvis skitsnack.

Var bankerna ska ta pengarna ifrån?

Kanske ge fan i att betala en massa jävla bonusar som de inte är förtjänta av?

Å ena sidan för jag en hopplös kamp, det är "privat" och de bestämmer hur de ska sköta sig. Att det är förkastligt är bara något jag påpekar och önskar att fler förstår.

Kram på du!