måndag 30 augusti 2010

Möte i helgen...

Jag hade min far på besök från torve... nånting (Spanien), så jag fick möjlighet att gå på ett möte som lät intressant. Hyresgästföreningen arrangerade en bostadspolitisk debatt; Hyresgästföreningen, denna sexiga förening med medlemmar som oftast bor i hyreshus. Oftast, inte alltid.

Hur som haver skulle det vara kul att höra visionerna nu inför en ny mandatperiod. Alla partier skulle delta, vilket borgade för lite rolig pajkastning.



Det fick jag. I MITT ansikte, mitt som hyresgäst. Snubben som företrädde gamla vanliga moderaterna AB, slog sig för bröstet för allt som byggdes nu i Väsby och häcklade den tidigare majoriteten för passivitet. Detta sa han efter det att han konstaterat att det tar 4 till 6 år för ett byggnadsprojekt att komma igång efter att man planerat det.

Vilket alltså gjorde att han tog åt sig äran för de som tagit beslutet, den tidigare majoriteten med sossarna. Idiot.



räcker ut tungan åt åhörarna och verkligheten

Lite snack om sjöstaden, som borgarna vill våldta naturen med, blev det. Dock inte mycket. Allt ligger så långt in i framtiden att borgarna inte vill prata mer om det än att de är för "möjligheterna och utsikterna". Innehållslöst svar som vanligt alltså. Oppositionen kom med egna förslag som alla uteslöt exploatering av Mälarområdet, samt gynnade alla inkomstgrupper, som sig bör.


VP, det nya partiet...

Vänsterpartiet talade med mötesarrangören, hyresgästsföreningen, kändes det som, men det var rätt slö uppslutning, 20 pers av närmaste sörjande. 10 var vanliga dödliga, skulle jag gissa, så kanske inte helt onaturligt. Vänsterpartiet och folkpartiet tog dock uppgifterna av dem som ville veta mer, eller som att i detta fallet: för att politikerna ville veta mer. Sossen svamlade så mycket att man inte förstod vad han pratade om. Ibland hade han något att säga, men allt som oftast lindade han in sig i resonemang runt bostädernas värde, vilket är väsentligt, men blir rätt tradigt att lyssna på.





Miljöpartiet var sansat och har nu officiellt stulit en idé Vänsterpartiet haft länge, att bygga i Älvsundadalen. Den ligger centralt och markarbetet blir otroligt lättskött eftersom att det är ett grustag. NCC har gjort mycket av jobbet redan. Det är dock NCC som äger marken, så det får ses som ett motförslag till sjöstaden. Ungefär lika många bostäder finns i de båda planerna.


Alliansen var vaga i hur Väsbyhem skulle se ut, deras mål verkar vara att få så många privatägda hem som möjligt, utan att bry sig om dem som står i kö efter fler lägenheter. De skröt med att ett par tusen lägenheter hade tillkommit på marknaden, vilket inte är sant eftersom att de redan fanns där. Inget oväntat alltså. De var stolta över hur affärerna, som lett till att Väsby numera är en av de mest anmälda kommunerna för oegentligheter i kommunala affärer, hanterats. Inget nytt, bara vanligt högermygel alltså.

Moderaterna skällde på arrangörerna och kallade dem en lobbyorganisation. Som om moderaterna var något annat än näringslivets politiska lobbyorganisation. Offentliggör era bidragsgivare för fan!

Nästa gång ska jag ifrågasätta lögnerna, detta var bara ett studiebesök. Låt vansinnet flöda.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bostadsrätt för faaan Fredde

Fredrik sa...

Jobbigt om något går sönder. Och man är fattig som en kyrkråtta. 8)

Det ska gå att välja, är min melodi. Har man inte möjlighet att ha bostadsrätt, ska man kunna leva bra i hyresrätt. Typ. 8)