onsdag 18 augusti 2010

Lord Kenta

Då jag var ett litet barn, för så många år sedan, fanns det en musikföreteelse som snorungarna av idag förmodligen skulle fnysa åt. Det var underground: man sysslade med tapetrading, alltså, skriva brev FÖR HAND och klippa och klistra ihop fanzines (hemmagjorda tidningar) FÖR HAND. Fantasy för de nya generationerna. Jag vet att sminktjejer har tagit över en del av den företeelsen, de skickar nagellack fram och tillbaka som om vore det en debut-demo av Nihilist, eller Sepultura. Hur jag vet det? Det pågår i mitt hem...

Jag läste ett par av alla dessa miljarder fanzines, jag skrev ett eget felstavat mästerverk som utkom i tre sexistiska nummer. En annan snubbe som gav ut tre nummer är karln som detta inlägg är dedikerad till Kenta Philipson, vi kallar honom hädanefter mr Lord Philipson.




Hans tidning, Hpypnosia, var lite annorlunda läsning mot de andra, han följde inte trenderna slaviskt, och han skrev om band som var direkt hatade av majoriteten som älskade de svenska skitgrupperna som släppte sina demotejper och debutskivor under de åren det begav sig (88-92, TYP). Alltså var det jävligt enkelt för mig, som delade mr Lords smak, att falla hejdlöst för hans vansinniga skriverier. För vansinniga var de, på ett bra sätt.


Jag hittade, till min glädje, mr Lord Philipsons blogg, och tankar väcktes i min söndertrasade hjärna (se Clenching the fists… Machine head). Jag bestämde mig för att störa honom lite och ställa ett par frågor, de följer här nedanför. Respekt, och var inte rädd för ett språk som är så politiskt inkorrekt att Jimmy ”dumjävulen” Å från ”hjärntvättade partiet” framstår som hummanist. It’s all good.



Vad hände med Hypnosia? Var trean sista numret, jag har inte världens bästa minne...


-Trean blev sista numret ja. det som var tragiskt med hela den historien var att jag hade nästan hela fyran färdigt innan tidningen lades ner. Den såg för jävla bra ut, jag hade lagt ner sjukt mycket jobb på den eftersom jag som vanligt ville göra saker lite, lite bättre än alla andra. Och varför lades den ner då? Joru... Kanske var det jag som var klantig, eller så var det tryckeriet som var arslen och glömde informera mig, men jag gjorde hela skiten för första gången i A4 format (alltså på vikt A3 papper) och när jag hade färdigställt nästan allting blir jag informerad om att tryckeriet inte kan trycka den storleken... Då lackade jag ur och orkade inte göra om allting. Den nästan färdiga tidningen av nummer 4 finns fortfarande kvar i all sin klistrade och vackra prakt, men den kommer aldrig se dagens ljus. Hade en hel jävla bunt med grymma intervjuer (för den tiden) och band som hade gjort fanzinevärlden grön av avund. Men jag sket alltså i det efter att ha lagt ner sjukt mycket jobb till ingen nytta. Sånt som händer. Fanzines kan dra åt helvete.


Då det begav sig var det du, Hymen, slayer i norge och några (tusen) till, som mould mag. Sen kom Close-up. Nostalgi eller bara historia?
-Det fanns mycket skit, minst sagt. Den ena blaskan sämre än den andra - och sen fanns Hypnosia som stod i en klass för sig. Nostalgin i detta är väl mer att man träffade favoritband och intervjuade dom med en stor jävla bandare jämfört med hur fan det ser ut idag. Jag föredrar hur det går till idag dock. Jävligt mycket smidigare. Close Up såg ju ut som skit från början, men det var fan bra att de kom och fixade till sig till slut för det är ju den bästa tidningen vi har i Sverige idag, tveklöst. Hymen var rolig oxå.



Varför är Close-up bättre än Sweden rock mag? Motivera.

-Intressantare band, bättre skribenter och snyggare tidning overall. men nu när Martin (Carlsson, journalist som skrivit om metal i snart alla tidningar som getts ut, i hela världen /fredriks kommentar) tagit över SRM så börjar det likna nåt även om de fortfarande är mil ifrån kvalitén på intervjuer etc. men Martin kommer nog styra skutan i rätt riktning, han är duktig, tattarhelvetet.

Aaah Personlig åsikt: Close-up är en självgod blaska med hybris. Swedenrock mag. älskar i alla fall metal och VÅGAR skriva det. Alltså: Cloes-up är mer pretto.

En av anledningarna till att jag uppskattade din tidning så mycket var att du inte bara skrev om den dödsmetal som var så trendig just då, utan slängde in en massa thrash och speedmetal, musik som sedemera (ett tag) gick under benämningen life metal. Tankar på det?
-Jag skrev, precis som nu, om allt jag gillade. Jag skiter i vilken genre ett band hör hemma - gillar jag det så ger ag det uppmärksamhet. Jävligt enkel matematik. "Life metal". Lägg ner för fan, vad är det för jävla trams? Vafan är "life metal"? Dessutom var jag definitivt mer inne på thrash än döds då det begav sig. Jag lyssnade bara på life thrash. Jösses. Alla dessa jävla genrer.






Genren death/thrash, finns den idag? (Personligen tycker jag att Cannibal Corpse är den ultimata death/thrashgruppen, om man bara lyssnar på deras riff.)

-Cannibal är väl knappast death/thrash i mina öron, men den man ligger med får bädda. fan vet jag, vem vill spela dödsthrash egentligen? Vi, Torture Division, har ett gäng sjyssta thrash riff i våran döds, men jag skulle aldrig kalla det death/thrash. Vem fan bryr sig. Bra musik är bra musik, och så länge jag slipper höra den amerikanska vågen av ny metall är det ok.

Kloka ord. Bra musik är alltid bra musik, oavsett genre. Min poäng med CC har endast med deras riff att göra. Helhetsmässigt är det death metal, det bästa jäva bandet jag har hört i den tuffare skolan! Skit i det nu, fler frågor!

Du spelar själv musik. Jag kollade på din Myspace, du har varit inblandade i hur många band som helst. Ett par frågor om det: Spelade du med i Rosicrucian? Vad hände med det bandet? Spelar du i FKÜ? Var du med i Mezzrow också? Jag har inte läst det någonstans, men... Du verkar ju ha ett finger med i många spel.

-Jag spelade med Rosicrucian under något år eller så, sen fick jag nog och la av och fixade en ny trummis åt dom. Guldgrabbar i det bandet hursomhelst. Jag hade helt enkelt inte råd att åka till Västerås och repa på helgerna - jag var ju fan bara barnet. Men det var jävla roligt. Jag spelade aldrig in nåt med dom utan var trummis mellan deras 2 skivor. Jag var inte lika bra som han som spelade innan eller han som spelade efter mig, men jag var fan coolare.FKÜ har jag aldrig spelat med, inte heller Mezzrow, men jag gillade Mezzrow som fan då det begav sig och FKÜ gillar jag som helvete i dagsläget. Fantastiska snubbar och ett jävla grymt band som borde få mer uppmärksamhet.

Alla bör härmed införskaffa No cause for celebration, Rosenkreutsarnas andra och bästa skiva!
Personligen tycker jag att Machine heads the blackening är den bästa thrash-skivan på denna sidan av 2000, sen the gathering av Testament. Har jag fel?

-Ja, du har fel. F.K.Ü's senaste är bättre.





Ironbound av Overkill är en jävligt bra skiva!


-Nä, det är det inte.

Vilket/vilka band ser du som dina/ditt eget?

-The Project Hate MCMXCIX och Torture Division. Och Alice DeeJay.

När kom du på att du skulle spela med Dark Funeral? Du är ju lifemetal.

-Och du som är bög, när kom du på att suga kuk var din grej? DF blev ett favoritband i och med "Diabolis"-plattan. Av någon anledning träffade jag dom nånstans och vi blev polare. De behövde en basist och frågade mig och jag hjälpte till under nåt år innan jag bestämde mig för att plugga och kunde således inte turnera mer med dom eftersom de är ute frekvent. Jag var aldrig medlem eller nåt, jag bara hjälpte till lite när det behövdes. Grymt band.

Metalsvenskan. Anekdoter?
-Inte ett skit. Jag hatar fotboll.

Vad är det med din Leif Edling-fäbless?
-Leif Edling är konungarnas konung. Hältarnas hjälte. Profeternas profet. Har man inte en fäbless för Good Old Leif fattar man ingenting.

Skriver du bara på bloggen och dominationsidan?

-Jag skriver även dikter, denna är min favorit:

-”Du är bög. Du suger kuk och knullar röv. Jag hoppas du dör i en hotellbrand”.

-Utöver det så skriver jag bara för Global och bloggen när andan faller på, japp. Här kan du sätta in länkar till mina sysslor, eller inte -. jag skiter i vilket.


The Project Hate

Tortured division

Global domination

-Ha det guld och tack för utrymmet, typ.

En svensk Bukowski, typ. Kan man annat än älska det? Nej just det! Och med allt detta rövslickeri från min sida överstökat, har jag bara en sak att säga: Yngwie är true. Och mr Lord är tuffare, än dig. Men vem bryr sig? Det är bara underhållning.


Global domination är för övrigt en av två "sidor" som recenserat Auberons tredje skiva. Kiik!


Respect the cock! Respect Kenta, världen vore fan så mycket tråkigare utan honom. Torture Division spelar in en ny skiva. De ger bort musiken gratis. Vad fan väntar ni på? Jag ska djupdyka mig in i den skiten, men inte just nu då jag käkar medicin för mitt käkben och mår allmänt piss.

13 kommentarer:

Kim sa...

Torture Division regerar, men Lord K blir ibland lite tröttsam med sin ständigt avståndstagande attityd. Lyssnar hellre än jag läser då. Men ändock, riktigt intressant att läsa är det som helhet, tack för det :)

smegMMA sa...

Avståndstagande? Tröttsam? Men ändå läser du? Du är ju dum i huvet på riktigt, bög.

Fuck you. Puss och och kram.

Chief Rebel Angel sa...

Tjusigt.
Ovanligt lite svordomar ändå. :)

jöjjgå sa...

mkt info! har dragit mig för att läsa den men halväggs håller jag med den jäveln på en punkt. t.ex när man suttit och ska jusst släppa sin egenproducerade MCD och har omslaget och allt. så visar det sig att tjejjen jag är sambo med "råkade radera den".

well där försvann en mcd för allmänheten.

Skitbajs. *fortsätter läsa*

jöjj sa...

moget att göra promotion för sitt eget band i en intervEJEW som inte handlar om det. :D

hahahaha så jävla bra intervju hittils..

hahahaha.

så här ska metalzines skrivas. som jusst nu.

ändå sämre än swedenrock mag.

jöjj sa...

hahahAHAHHAHAHAHAH!

SÅ JÄVLA BÄST!

vilka är torture division, alla tjatade om dom i gävle, när jag vägrade följa med och drack sprit och vatten i lägenheten. bara för att han var med i din intervju med han tänker jag inte heller se dom igen.

men jag ska se det där som det stod typ DJ i.

lär va numetal så det stänker om! (bästa musiken!)

det här gjorde min dag.

håller på rösta för mig själv om vem av er som är mest CV.

smegMMA sa...

Bra knark för vissa på morgonen tydligen... Suck.

Fredrik sa...

Jöjj, det är fan första gången jag inte förstår vad du säger. 8) Vad läser du? Vars läser du? Är det nåt av Teratologen? Hunter S Thompson? 8) haha ha

Men... Vem har raderat din MCD? är det Dead end? För inte har du vällan någon annan mcd på g? Och: vem är din sambo? Eller var det... 2002 och hon... öööh Sofi/Isabel Issabell... Stavas?

Kim: man älskar det som det är. Eller så går man vidare. ;)

Lord djävul: still not värdig. Men en bra intervju tycker jag det blev. 8)

Chief: Det är en snygg avslutning i alla fall. Där fick jag så jag teg. 8)

Fredrik sa...

haha Nu fattar jag! Jöjj: jag gör reklam för Auberon överallt! Jag måste. Vi ska bli stora. Eller...större än vi var, vilket blir pinenkelt. 8) Fan, vi har ju bra musik, båda gammal OCH ny. ;)

jebsbot sa...

ny!!

:=)

gammalt klåfingrigt liv att hitta tillbax til in the united states of västerbotten, some lagom länge sen.

Nyaste vill jag ju att den skall va bäst!

jöjj sa...

hunter thompson menade jag så klart, och Lisa, eller hon ja. hon var rolig men inte alls vad du hade reklamerat henne för. haha ändå några helt sjuka månader där.... icket att jag tänker vara sambo med nån hädanefter.

öh,.

sånt får man väl inte skrive.

skriv skrevde barnskrovmål på sibylla ändå!

Anonym sa...

Lorden är faaan överallt bra eller anus?

Unknown sa...

Pappa! Jag visste inte at du bloggade för 8 år sen! Varför sa du inget om det!