tisdag 24 januari 2012

Siraj Runby Pub

Japp. Den i hela stockholmstrakten världsberömda Runbypuben, har gått och blivit indisk restaurang.*

Jag älskar indisk mat. Jag hade inte ätit indisk mat på kanske två år. Och så får jag en restaurang på gården. Det är ju rent ohemult vad tur jag har!

Maten är ok. Allt är inte klart - man kan inte beställa naanbröd ännu. Men det ska vara på g.

Mitt omdöme är att jag ska prova en gång till innan jag säger vad jag tycker. Det var gott, men jag vill prova två rätter till.

Det ända jag helt säkert vet är att det inte är Samrat of india. Men Samrat är extremt gott. Bor ni i närheten av Maria bangata ska ni äta där - om ni gillar indisk mat. Det ÄR en sylta. Men maten är magisk.

Ni som på något sätt uttrycker er så att jag blir upprörd, ni måste herpesdöden dö. Indisk mat är det nya svart! Sen flera år tillbaka.

(* det är sant, Runbypuben har fans över hela stan. Jag svär, de flesta som känner till Upplands Väsby har varit på Runbypuben - det säger en del om världens mentala tillstånd)

10 kommentarer:

Simsalablunder sa...

Hade Hare Krishna-hak i krokarna, där det serverades stundom kanongo mat. Billigt och mycket fick man. De lagade efter idén att en bra kock inte skall smaka av maten under tillagningen, vilket kunde resultera i en del riktiga bottennapp. Förmodar att det då inte var en bra kock som stod och luktade sig fram.

De hade andra skumma idéer om vilka ingredienser som dög och inte dög, baserat på mumbo jumbo. Har för mig vitlök var ratad av en obskyr anledning.

JonteRoyal sa...

Indisk mat äger. Och Samrat har överjävligt gott käk. Sen ligger det förvisso på Katarina Bangata och inte Maria Bangata.

Fredrik sa...

Jonte: Men skit ner dig. Maria... Katarina... Potejto, potato. höhö Kalla Maria för Katarina ska du se. Ingen kommer att reagera. ;D Det är dock en annan restaurang som folk tjatar om nu... Om jag bara kunde komma ihåg vad den heter...

Simsala: Mat. 8) Vägen till min feta mage går genom munnen. I den munnen har jag smakat allt mellan himmel och jord. 8) Hare Krishna är en störd religion. Men mat kan de. Ibland. Det fanns en restaurang i Umeå som var rätt känd bland nördar, och jag kände nördarna, som var Hare Krishna-aktig. 8)

Dock att jag blev ovän med ganska många eftersom att jag inte var vegetarian, och trodde på en fri vilja, dvs, jag ansåg att Hare Krishna som ideologi var vidrig. Den är fortfarande vidrig.

ah Mat. Kan leda till så mycket. :D

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Simsalablunder sa...

Du tror på kött och fri vilja.
Jag tror på riktad ovilja.

Fredrik sa...

Riktad ovilja är det nya svart!

8)

C: Mat är det absolut senaste svart. Jag brände skiten... :D :D :D

spritzen sa...

jag säger bara grand hotell ymmie ymmie

Fredrik sa...

Ja. Grand Hotell. Har de inte god mat, om de har mat, då är det fan illa. 8)

Anonym sa...

Läste att du inte hade några läsare från Väsby.. Nu halkade jag in här när jag googlade på Runbypubens nya indiska, och jag tror jag stannar kvar. Ska lusläsa och se när vi börjar ha motstridiga åsikter..Tack!

Fredrik sa...

Underbart! 8) Jag ser fram emot att han EN lokal läsare i alla fall. Jag trodde att jag hade en, men han var utflyttad. Min ständiga tur. :D

Du är glatt välkommen till vansinnet.