fredag 27 januari 2012

kapitalismen - ful tanke. Låt oss välja det...

Jo. Jag lyssna på Maria Wetterstrand på twitter. Hon är helt världsfrånvänd. Det kunde man inte tro då hon kallade sig miljöpartist.

Miljöpartister har ett stort problem. Det är samma problem som centern har, men inte lika omfattande. Problemet är att man inte kan säga sig verka för naturen, samtidigt som man påstår att man vill verka för företagarnas rätt att få skita ner.

Alla inser att det är en uppenbar intressekonflikt. Givetvis kommer man med värdelösa agument till att det inte är någon intressekonflikt att snacka om. Det är skitsnack. Om ett företag kräver att få tjäna pengar på allt, då kan man ge sig fan på att dessa krav, lite hårdraget, innefattar rätten att ha slavar och att slippa ta hänsyn till allt som finns runt omkring en - naturen, samhället och så vidare och så vidare.

För att förstå det krävs dock en viss insyn i mänsklig psykologi och förmågan att tänka logiskt.

I indien och kina har man gjort mätningar där vår planets giganter inom läkemedel tillverkar antibiotika. Är ni redo? Det är alltså så att tillverkningen av penicillin också har restprodukter. Dvs avfall. Dessa stora företag - inga nämnd - förlägger sin produktion där det är billigast. Avfallet har på sina ställen gjort att man kan dricka kranvattnet terapeutisk vid till exempel urinvägsinflammation. Det billiga priset för dessa företag kommer först och främst från arbetarna. De får inga pengar på sitt jobb, alltså slipper arbetsgivaren både betala ut lön och och stå för acceptabla skydd.

Sen sparar de pengar på att slippa ta hand om sitt avfall. Så klart. Ni vet, u-länderna är inte alltid de mest utvecklade demokratierna... Sånt gillar globala företag. Sen finns ju frihandelszonerna. Ni vet, de zoner som vi TVINGAT dessa länder att inrätta, för att de ska få lån. Frihandelszoner är alltså zoner helt utan lagar och regler. Det är anarki och den starkes överlevnad.

Det finns nu. Gillar ni det?

Miljöpartiet påstår sig vara för miljön, men de vurmar för den politik som lett till den så kallade globaliseringen, globaliseringen som alltså är samma sak som lönedumpning och miljöförstörelse.

Nå. Om man nu påstår att kommunismen är en fin tanke... Innebär inte det att vi valde den fula tanken? Kapitalismen. Och vad säger det om oss? Huvudvärken.

7 kommentarer:

stewe sa...

"Problemet är att man inte kan säga sig verka för naturen, samtidigt som man påstår att man vill verka för företagarnas rätt att få skita ner"

W O R D ! ! !

Fredrik sa...

8) Men visst är det lite självklart? Jag känner mig vis. höhö

stewe sa...

Jovisst, men ibland är enkelt uttryckta sanningar precis vad man blir jävligt glad av att läsa.
Kör på!

Simsalablunder sa...

Ju mer popularitet i de breda lagren Wetterstrand fått desto sämre grepp tycks hon ha om tillvaron. Med det följer naturligtvis sämre samhällsanalyser.
Varför just hon torskat dit, vet jag inte, men det är å andra sidan inget ovanligt fenomen.

Hon har blivit till något självgott som gärna vilar på gamla lagrar, det hon (med rätta) kritiserat figurer i andra partier för.

Och Fridolin har planat ut till medelsnittsbroiler. Underbarn brukar göra det, och blir sedan omsprungna av de som inte betecknades som underbarn.

Mp har blivit ett menlöst feel good parti som numerar rider på att deras partinamn ligger rätt i tiden.
Det attraherar den bekväma medelklass som tycker sig ha ett samvete, där värnandet om miljön ingår i en gullig dos, liksom en dos socialt medvetenhet, bara det inte tränger på utanför deras dörr.

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Jävligt bra skrivet! Parlamentariskt består Sverige idag av en enda stor höger, men med ett undantag, Vänsterpartiet.

Knapsu sa...

"Om man nu påstår att kommunismen är en fin tanke... Innebär inte det att vi valde den fula tanken?"

Klockrent!