torsdag 19 januari 2012

Jag har ruttnat.

Mr mr
Just nu irriterar jag mig på allt som har med politik att göra. Inte för att jag är leds på att läsa om det. Men då jag skriver om det, måste jag upprepa mig i all oändlighet. Inkonsekvens hit, analysbrist dit, och ren jävla ondska överallt.

Klart att man ruttnar.

Jag satt och glodde på partiledardebatten igår. Jag fick se Jonas Sjöstedt äga meningsmotståndare efter meningsmotståndare. Ofta brukar jag sitta och svära åt att man väljer fel argument, eller att man inte visar konsekvensen av motståndarens ord, som väldigt ofta är halvsanningar.

Reinfeldt inledde med att bjussa på kommunistspöket. Det tog väl mindre än en minut innan han var där. Sjöstedts replik fick nog Reinfeldt att skita ner sig. Vi känner till och tar ansvar för vår osmickrande historia, ni skriver om eran... IN YOUR FACE!

Björklund fick en intellektuell smocka - du målar upp en falskt nidbild, och sen angriper du den lögnen... Björklund rodnade av skam. Lööv hade inte en chans att svara på killens kritik. Och den siste, KDaren, han var mest bara flummig. Å ena sidan var han emot vinsterna i privat vård,å andra sidan var det oklart var han stod i frågan. Och så vidare.

Man förväntar sig att kunna läsa något om det i tidningarna. Även om Reinfeldt ofta blir ägd i debatter, verkar ju ingen klara av att skriva det.

Föga förvånande handlade allt om Juholt, den stackars mobbade killen.

Aftonbladet skrev om honom (ab.ab2.ab3). Svd skrev om honom (svd.svd2. svd3), och DN skrev om honom (dn.dn2.dn3).

Alltså. Betänk: är det privatpersonen Juholt vi ska rösta på, eller den ideologi han representerar? Är det viktigare att den man väljer är snygg eller gör sig bra framför kameran, eller är det vad personen står för som är viktigt?

Ni har bara ett alternativ. Svarar ni fel blir ni av med rösträtten.

Ingen klarade av att skriva något om Sjöstedt. Förutom lite väl valda repliker från landsfadern, omskrivna så att han skulle framstå som begåvad. Det handlade om att V hette VpK då Jonas gick med i partiet. Det är ju hemskt? Med tanke på att utrikesministern är under förundersökning om folkmord... Städa framför egen dörr?

Det roliga med Jonas debatt var att han som första politiker sen Palme vågade prata om reformer som leder människan framåt, istället för bakåt.

Men, det är inte kul att läsa om sådant, eftersom att journalisterna, avlönade av valfri borgerlig tankesmedja?, inte klarar av att rapportera vad som verkligen hänt.

RÄTTELSE: SvD hade en artikel som inte handlade om Juholt. Det var där ungdomsförbundens ledare fick uttala sig angående vem/vad som var bäst/sämst i debatten. Det var också den mest informativa läsningen. Tack Pål Eggert för tippset! Artikeln.

***

Som avslutning kan jag bara säga att dagens läsning i SvD var bedrövlig. Ledaren påpekar att V är ett förbudsparti. De vill förbjuda vinster från vården. Dåligt? De vill också förbjuda sterilisering av transsexuella. Är man inte per definition MOT förbud om man vill tillåta folk att skaffa barn? Borgerlig logik...

Jag får förklara för den förvirrade skribenten vad Sjöstedt menade. Först, i angreppet mot MP är det deras rövslickande mot etablissemanget som gör deras miljöpolitik utarmad. Man kan inte vara FÖR skärpta miljökrav och samtidigt ge företag rätt att svinna och svina mer. Ok?

Om journalisten, eller vad han nu är, hade undersökt vilken miljöpolitik som var effektivast, då hade han sett att, oj, V är mest effektiva. Så var det med det.

Sen var det kritiken mot Björklund som Sjöstedt lade fram: att han inte pratar miljö. Svaret skulle vara att han är utbildningsminister. Jo, men han är OCKSÅ ledare för en värdelöst parti - de ska väl ha åsikter i fler frågor än skolfrågan? Jag tror att Daniel valde att vara korkad, för annars hade han inte haft nåt att skriva om.

Jag ruttnar.

17 kommentarer:

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Ja! :D Visst är det.

Jag lager fredriks lunch. Den näst bästa. :D

Alltså, jag är ju fredrik, men jag menar en fredriks specialitet. :D

Inte har det med Sjöstedt att göra. Men det är nog så viktigt.

Pål Eggert sa...

Hmm - den enda artikeln om partiledardebatten jag läste var där man intervjuade ett antal ledare för ungdomsförbunden för respektive partier. Flera av dem, även på moståndarsidan om jag minns rätt, tyckte att Sjöstedt gjorde bra ifrån sig. Jag hoppas att Sjöstedt blir en sådan som långsamt växer fram, även medialt, lite som Maria Wetterstrand.

Fredrik sa...

Pål: Du hittade du en artikel jag missade.

Nackdelen med nätet, man missar saker för att det är SÅ FÖRBANNAT MYCKET ANNONSER ÖVERALLT.

8)

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Ja. Jag förstår exakt vad du menar. Men, som jag skrev: det är väl ändå åsikterna de står för vi röstar på, och inte deras yttre... 8)

Mat.

mmm

Mätt.

Dock. Att kalla Reinfeldt för ödmjuk måste ju vara straffbart. Han har inte en ödmjuk cell i sig.

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Såg vi verkligen samma debatt? I den jag såg gjorde sveriges bästa stadsminister genom tiderna, Fredrik Reinfält kaksmulor av medelmåttan Sjöstedt. Sjöstedt är för övrigt en marginalspelare i ett marginalparti. Det blir inte bättre än så. För att gå en match mot Reinfält krävs en bättre pondus och ett avsevärt större intellekt. Jag har svårt att se någon oppositionspolitiker som är i närheten av detta.

Steen Haeger

stewe sa...

Haha steen, jag är inte så imponerad av runkfeldt, när han får mothugg blir han smått röd i ansiktet, fäktar lite och låter om möjligt ännu drygare än nånsin. När väl den här evighetslånga smekmånaden med pressen är över kommer han inte klara första riktiga kritiken/skandalen, han reder liksom inte ut det.

Måste tillägga fredrik, nästan värre var det när de där nordiska vänsterledarna skrev en brandfackla mot bankirväldet på DN och inte ens togs upp i rapport.
Bara kort innan var det en toppnyhet att tre forskare sågade en rapport om huruvida tevespel gör ungar våldsamma.
Så tillverkar man nyheter....

Simsalablunder sa...

Håller inte med om att Reinfeldt är expert på att slingra sig ur frågor och heta ämnen.
Skillnaden är att han ges den möjligheten genom att han slipper följdfrågor. Mer än ofta undviker han helt att uttala sig i för M obekväma frågor.

Steen Haeger trollar sämre än vanligt. Självförtroendet har väl hamnar där det hör hemma, bland fotsvampen, efter debatten, där Jonas smiskade fege Reinfeldt. Gott så.

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Steen är tillbaka! Jag tänkte på honom för någon dag sedan. Jag var orolig att min solglasögonprydda kamrat med de dummaste, men ändå charmigaste retoriken på nätet hade gästat bloggen för sista gången.

Oj vad mycket dumt jag har läst av dig.

Som att inget sålts av moderaterna. Nej då...

Eller att han tar ansvar över ekonomin: hej då över 30 miljarder till rikskapitalister från skattefinansierad vård.

Steen är en idiot. Det är inte lönt att förklara saker för idioter. De begriper ju för fan inte. De är idioter.

Ah Dagen blir bara roligare.

@Stewe: jag är alltid lite orolig då jag ser ditt namn. Internets största idiot använder ditt nick. Jag tror dock att han använder ett vanligt v. Ibland kallar han sig för swedish dissident, och sug på den förkortningen. Han är stolt över det...

Dock. Det du skriver har jag faktiskt inte tänkt på, öven om jag läste texten i fråga. Men, som du säger, det visar ju bara att det är något ruttet i det svenska mediehuset.

8) Jag gillar då man får fler insikter, det tackar jag alltid för.

Sen kan vi alla tacka Steen, för han levererar! Alltid! Ett glatt hånskratt!

Fredrik sa...

Charlotte: Jag åt min specialitet, som är en muslimsk rätt med fläsk. På riktigt. Jag tar ett eller två ägg, korv eller bazonfläsk, blandar ihop det och steker det lätt. Ägget ska inte vara för hårt. Kryddar med curry, peppar och lite salt. Det är lunch a la ungkarl, och ingen av mina tjejer vill smaka. Det serveras på rostat bröd. Nyttigt och rikt på energi. :D MGOS-dieten.

Fredrik sa...

Simsala har rätt. Renjävulen får ALDRIG kritiska frågor.

Du han får det är det: enskilda fall all over. Ansvar? Inte från honom.

stewe sa...

Fredrik;
Ja, jag läste nåt inlägg av honom på en punkblogg(vad han hade där att göra?) där han spammade kommentarsfältet med långa kvasiintellektuella haranger.

Fredrik sa...

Killen är skribent på någon av våra stora tidningar. Jag vet inte hur han fick bli det. Robban på Close-up är ju vänster så det förslår. Austin tror jag han heter i efternamn. Han är rent jävla obehagligt äcklig. Hans retorik är den värsta. Han LÅTER intellektuell. Men om man läser det han skriver ser man bristerna, han tar aldrig hänsyn till några andra fakta än de som passar honom själv.

Dåre. Äckel. Synonymerna till den sortens vansinne är oändliga. Men inga är trevliga.