onsdag 25 januari 2012

Fettdieten. LCHF

En gubbe från Umeå sa en gång att det inte var drogerna som var farliga, det var snarare överdrifterna. På tal om överdrifter...
Nu ska jag en gång för alla förklara varför den här dieten är dålig. Jag kommer inte att göra det igen. Ni som inte håller med är helt enkelt hjärndöda.

Det handlar inte om det faktum att dieten funkar för somliga människor. Det handlar om miljöansvar. Då den metala lådbilen tillika forna slavägaren K Zytomierska får obegränsat med utrymme i ett program som bara blir sämre och sämre, kan jag inte låta bli att undra vad felet är. Hur kan man ge den kvinnan OBEGRÄNSAD taltid, samtidigt som hon avbryter folk då de pratar?

Nå. Miljöansvar. Det är den aspekten som betyder något, inte om någon jävla lat fiskmås inte klarar av att äta LAGOM, och röra sig mer. Världens befolkning ökar, och även om jag inte tror att vi kommer att dö svältdöden, som forskare påstod då vi närmade oss 3 miljarder människor, så inser jag att det kommer att utmana vår mathållning.

Men det här är ett faktum: för att få fram en matko måste vi ge denna kossa spannmål. Det spanmålet hade kunnat gå direkt till vår tallrik. Då hade vi kunnat ta till oss 100% av grödorna. Som det är nu tar vi tillvara på 10% ungefär. Klicka, kika. Alla som kan lite matte inser vad som är bäst - och varför.

Logiskt. Enkelt. Endast en egoist skulle hävda annat. Egoister som kanske äger slavar. För dylika lådbilar hjälper inte argument, även om de kommer med bildbevis. Att leva i vansinnets skugga måste vara otrolig skönt. Man slipper ju tänka.

Rent medicinskt finns ingen forskning som visar att denna diet är dålig. Inte ännu, det tar ju ungefär en livstid innan man kan komma med bevis på vad som händer med en människas kropp av en ny diet. Ateroskleros är dock något som många läkare jag pratat med misstänker kommer att bli ett resultat. Framtiden får utvisa.

8 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...

Du vet vad jag tycker om kvinnoideal. Jag hatar det som sätter tjejernas frihet att prutta, bajsa och vara fet, utan att behöva skämmas för att de gör eller är just det.

Jag sa det tidigare, men det verkade inte fastna. Det handlar inte om vad du väljer att äta, det handlar om hur korkad LCHF-rörelsen är UR MILJÖSYNPUNKT.

Att mat är gott har jag inga dömande åsikter om. Jag älskar mat. Jag äter kött. Jag anser, rent ideologiskt, att det är bättre att äta viltkött, eftersom att det köttet inte har blivit bombat med antibiotika, och djuret har fått leva i frihet - antibiotikan ställer till gigantiska problem för oss, något som jag skulle kunna utveckla här, men inte ids. Idag. Jag måste spara mig så jag har nåt att haverera mot i framtiden. 8)

Snacka inte om respekt. Vad är viktigast? Miljön eller (smak) egot?

Och klättra inte upp på något kord bara för att vi för en gångs skull är eniga om att vara oeniga Det är bara smaklöst. ok? Så se, ät vad fan du vill, men ät det med respekt för planeten du bor på.

Fin avslutning. 8) Jags ka bjuda på Lefsa, så blir allt bra. :D

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...

Bra. 8) Jag ska bara tycka synd om mig ett tag. Jag har så jävla ont i nacken. Och jag har inte gjort nåt dumt... GHAAAA

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tom S. sa...

Zytomierska, denna kålsupare till polska får mig att skämmas. Fast det har jag sagt så många gånger förr. Vad är fel med den gyllene medelvägen? Klart som fan att hon går upp i vikt om hon käkar en massa socker. Wow, plötsligt blir LCHF hennes räddning.

Kuno sa...

Ok. Jag tror att vi vid det här laget har kommit fram till slutsatsen att Zytomierska inte har alla pommes frites på tallriken och således var ett urkorkat val som representant för "LCHF rörelsen". Men, du vet, bra TV.

Vad jag däremot kan bli jävligt less på är att det finns så mycket folk som fått hela denna "LCHF-diet" om bakfoten. Då menar jag både folk som utövare LCHF och folk som är motståndare till livsstilen (märk väl, jag skriver inte diet).

Sedan jag började med LCHF har jag mått bättre på alla sätt och vis, varför skall jag inte då fortsätta med det? Argumentet att man kan äta vad man vill, bara man gör det med måtta har jag hört till leda. Ok, fine, ät du vad du vill. Sen vad LCHF kommer att göra med mig i det långa loppet när jag nu sitter där i rullstolen på ålderdomshemmet bryr jag mig föga om, om inte annat så har jag åtminstone fungerat som en "försökskanin" för framtida generation om att hålla sig borta från allt som heter LCHF (dvs. om den visar sig vara skadlig i det långa loppet).

Ok, här kommer det. Äter jag KOPIÖSA mängder kött, verkligen frossar i mig 3kg irländskt köttfärs varje dag så att jag kan överleva för att jag valt bort potatis, ris och pasta?
Svar: NEJ
Jag skulle snarare vilja påstå att jag äter mindre idag än vad jag gjorde förr i tiden, jag håller mig nämligen mättare mycket längre på mina måltider när jag valt bort tomma kolhydrater som man fiser ut en timma efter inmundigad måltid.

Miljötänk?
Om jag någonsin varit en miljöbov så var det nog innan jag sadlade om till LCHF. Innan dess brydde jag mig föga om var min mat kom ifrån, bara den var billig så inhandlades den. Med LCHF har hela mitt sätt att se på mat ändrats. Jag vill ha närproducerat, jag vill ha ekologiskt, jag vill att djuren som offrade sina liv för mitt leverne hade det så bra som möjligt under deras korta livstid. Tungt för en students plånbok förvisso, men än en gång som jag sa, jag behöver inte köpa kopiösa högar av kött och fett varje gång jag storhandlar.

Nu talar jag ju bara för mig själv och om sen resten av LCHF-rörelsen gör annorlunda eller som de flesta motståndare till livsstilen verkar tror att LCHFare lever (KÖTTFROSSERI!!!) kan jag inte svara på.

Fredrik sa...

Tjenare Kuno! 8)

Jo. Jag ser att du inte klickade på länken i inlägget. Där står det bland annat hur mycket vatten som går åt till de grödor som ska bli mat åt köttkreaturen som hamnar på din tallrik.

Med det sagt: jag äter kött. Jag försvarar det inte. Det är uselt. Jag är lat, bekväm och... ja. Lat. Dock gör jag som du, och väljer, eller försöker välja mina likdelar ansvarsfullt.

Men, miljömässigt är det en katastrof att äta kött.

Det spelar ingen roll hur du vrider och vänder på det. 8)