onsdag 17 mars 2010

högern, journalistik och Bonnier

Jag är återigen arg. Det har inte så mycket att göra med att jag råkade läsa en text på SDs tidning, eller vad fan det nu är, realist – de där människorna mår inte bra - utan mer med borgerlig media att göra.

Samtidigt som högerskribenter vägrar ta reda på fakta i frågor som de inte ”gillar”, har de, med Bonnier i ryggen, tydligen all rätt att ge sig själva priser för den skit de gräver fram. Eller gräver…

Tidigare har jag tigit om dumjävulen Zaremba, efter hans kritik mot facket 2005; jag har inget emot kritik som är befogad, men han visade sig vara helt faktafrånvänd och kallade bland annat rätten till strejk för maffiametoder, något som borgerliga skribenter fortfarande begagnar sig av idag. Det nämns inte att allt facket gjorde i Vaxholmsfrågan, som var den aktuella frågan, skedde enligt framförhandlade rättigheter och lagar. Det skulle kanske försvåra... själva lögnen.

Nu har en annan pinsamhet från Bonnierhåll (expressen) fått uppmärksamhet för dumheter. Jan Guillou må vara den minst ödmjuka författare sverige har, men han har alltid kört med raka och öppna kort. Nu skall den reporter på expressen som ”avslöjade” Guillous samröre med Sovjet under 60-talet prisas, något som Guillou själv berättat om både före och efter.

Är det Bonnier eller bara rent jävla vansinne?

Bonnier innehar för övrigt snart allt inom svensk kultur och media då de köpt pocket grossisten. Var det någon som sa att privat ägande var bra för mångfalden? Läs… och här.

Inga kommentarer: