söndag 21 mars 2010

högerideologi

Hur kommer det sig att högern vill sänka skatter för alla jobb som har med passning av rika att göra, samtidigt som de vägrar gå in med pengar i företag som ger hundratusentals svenskar riktiga jobb? Ideologi eller bara rent vansinne?

Ideologi så klart.

Jag har läst ett par av högerns tankar angående Saab, och det är en fråga som växer i mitt huvud: hur kommer det sig att det är så självklart att ge skatteavdrag (skattepengar) för att man skall gå ut med en hund, men man vägrar investera i bilindustrin (skattepengar) för att ”svenska folket inte skall äga ett bilmärke”? Man kan inte använda skattepengar hur som helst, då det gäller saker som ger riktiga jobb. Men man kan använda skattepengar hur som helst då det gäller att göra avdrag för pigtjänster och att gå ut med hundar. Eller?

Kan det finnas en tystad agenda här? Eller anser regeringen att det är viktigare att vi har hundpassare än att vi har en industri? Varför i så fall?

Detta är frågor med enkla svar. Men varför är det ingen som ställer regeringen mot väggen så att det känns för dem? Är den politiska debatten i sverige så infantil att man inte kan dra en slutsatts längre?

Jag ser ingen direkt vinst i att låta en massarbetslöshet gå obemärkt/oåtgärdad förbi, men jag ser ideologi i att förvägra svenskarna riktiga jobb istället för att skapa låtsasjobb.

Grattis, ni har vunnit en högerregering.

Inga kommentarer: