måndag 12 mars 2012

LAS

Det ser lite snuskigt ut - det är braJag har hängt på twitter en del, och läst vad för dumheter som folk skriver där.

Jag har noterat att mp har havererat ordentligt. Maria Wetterstrand verkar klänga sig fast vid de nyliberala dårarna, och då speciellt Johan "aids doppad i honung" Norberg - vilket är fruktansvärt. De lokala grönblåa idioterna i familjen Valtersson har havererar helt. Å ena sidan bekrigar de facket, å andra sidan försvarar de rätten att suga ut vinster från vården.

Ja, ni ser ju. Vem fan behöver borgare, då de som påstår sig vara nåt annat, är exakt just det.

Sen såg jag något akademiskt våp som försökte vara lite "utanför lådan" och önskade bort LAS.

Jag har hatat de idiotiska åsikterna förr, jag hatar dem ännu mer nu, då jag faktiskt vet hur mycket man kan tjäna på en fungerande LAS. Men, vi hoppar över det som är så bra med LAS för tillfället. Låt oss bara begrunda retoriken mot LAS.

LAS ska alltså stänga ute ungdomar från arbetsmarknaden. Ok. För själva argumentationens skull låtsas vi att det är så - det är inte så - men vi låtsas. Vi har en skyhög ungdomsarbetslöshet. Att ta bort LAS skulle inte skapa nya jobb. Det måste man ha i åtanke, så utan LAS skulle vi alltså se till att en massa äldre människor blir arbetslösa i stället. Är det bra? De kanske har jobbat hårt i hela sitt liv, de kanske har fått betala med sin kropp - tacken från borgarna och mp är alltså att ta bort den trygghet som stoppar utvecklingen mot att människan blir ännu mer en slit och släng vara.


Alla vet hur populära äldre är på arbetsmarknaden...

För att inte tala om folk som har barn på dagis - vilka belastningar, de måste vara hemma med sjukt barn ibland. De kan även smittas själva av dagissjukdomarna.

Nej. Utan LAS går vi fan inte säkra, och vilka skulle tvingas stanna hemma med barnet? Männen eller kvinnorna? Generellt sätt alltså.

 
Men, blondinkockot Lövengrip, sa ju att alla skulle kunna bli konsulter efter 65. Även om det här förmodligen skulle drabba folk yngre än 65. Det är saker vi inte tar med i ekvationen, den blir jobbig då. Eller hur, borgare? Jobbigt med en verklighet att förhålla sig till.

Är alla med på det? Att Johan Norberg inte är med på det är en sak. Han tycker inte att det är frihet då företag tvingas följa regler. Men hans marknadsfundamentalism är oöverskådligt vidrig.

Så. Det här med att LAS skulle vara en bromskloss för unga, det är en lögn, men att ta bort LAS, det skulle ge ohederliga arbetsgivare fria händer att bete sig hur fan som helst. Tro mig, jag vet. Men om det skriver jag en annan gång.

3 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Borgare är numera för fina för att kallas borgare. De vill vara aristokrater och avståndet mellan vi och dom ska vara så stort som möjligt. Reborg i Solsidan sa "man får inte öppna dörren mellan 2 universum". Avståndet mellan vi och dom är heligt för denna "nya" borgerlighet.

Fredrik sa...

De har borstat av sina gamla vansinniga åsikter. 8)

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.