söndag 25 mars 2012

Kultursöndag.

Jag är ert ljus i mörkret.

Om ni är intresserade av tecknad film från Japan, så har den svenska översättningen av Lånaren Arrietty släppts. Klicka er till sf-bokhandeln om ni vill köpa den. Vill ni läsa om filmen, vad jag tyckte efter att ha upplevt den på bio? Här klickar ni då.

Imorgon startar Stockholms H.P. Lovecraftfestival.

Den inleds med att svenska skräckförfattaren Anders Fager ger, som blivit (blir) uttömligt intervjuad i bloggen Marmeladkungen - Fager ska läsa ur Skuggan över Innsmouth på Biblioteket plattan, (Sergels torg) kl 18:00. Ni kan börja med Marmeladkungen. Där kan ni, förutom att läsa om Fager själv, även läsa en text av Martin Andersson, sveriges store Lovecraftspecialist, om förra årets rekordstora Lovecraftutgivning. Ni kan ju klicka på den här långa länken.

Och ja. Snart kommer sista delen i Guillermo del Toro och Chuck Hogans vampyrserie. Night eternal. Det är bara att börja spara lite stålar för att delta i det litterära mörkret.

Pinns. Unika för festivalen. Serieteket står bakom de här underbara skapelsernaJag ÄR ert ljus i mörkret.

För på Tisdag är det gratisvisningav filmen Fyren, och Shadow of the unnamable. Allt det här sker på Kulturhuset. Våning 3. Men biljetterna får man på våning 2, serietekets disk. Sen är det pratstund, om man så önskar, med medlemmar från the Howard Philips Lovecraft historical society.

Dessa filmer har jag rekommenderat för den uppmärksamme läsaren, då jag hänvisar till Unfilmable, en sajt där Lovecraftinfluerade filmer, och annan fantastisk skräck, som har med film att göra, diskuteras. Shadow of the unnamable kan ni läsa om här.

Inga kommentarer: