torsdag 16 februari 2012

Ilskan. ILSKAN!

Så fort jag får upp lite tankar som jag vill utveckla på denna, världens mest perversa blogg - försvinner uppkopplingen.

Hade jag inte vetat bättre hade jag trott att det var någon nyliberal galning bakom det hela. Jag har ju krupit in under dras skinn. Jag gillar att de verkligen inte kan försvara sig eller sina argument med annat vansinne än att dra upp någon obegåvad slutsats som lutar sig mot en tänkare från 1700-talet. Eller så drar de till med: skatt är stöld och våldtäkt. Lägsta nivån...Nej, nyliberaler. Skatt är ett sätt att fördela rikedomarna så att även de människor som tar de jobb ni vill ska vara gratis för arbetsgivaren, så att även dessa människor ska kunna gå i skolan, få vård och ha möjlighet till basal frihet. Men just den friheten är inte rätt, enligt er. Det finns väldigt mycket forskning som visar att det är det bästa sättet att ha ett fungerande samhälle på - det finns även forskning som är sponsrad av de arbetsgivare jag nämnde, och vantolkad av er, som visar på motsatsen. Jag tror faktiskt att ni förstår hur det ligger till. Men pengar pratar och ni lyssnar.

Jag HADE tänkt skriva om musik idag. Spinna vidare på mitt senaste Yngwiekoncept. Men orka, livet tar all energi och ork från mig. Jag ägnar tiden åt att älska familjen, men då man oftast skriker rakt ut då någon avlönad lögnare från till exempel timbro, valt att ljuga på bästa sändningstid... Eller då Svt för första gången kritiskt granskar regeringens statistikfiffel - ja, då känns det pliktskyldigt och inte alls så djupt som det faktiskt måste vara; det är vår makt de granskar, inte fan ska de väl släta ut kritiken då? Är det Berlusconi och Rupert Murdoch som styr landets nyhetsutbud? Lampa - inte hos mig


Och sen när är en intresseorganisation någon man vänder sig till för seriösa kommentarer? De får betalt för att tycka. Kanske, bara kanske, är det dessa pengar som bestämmer vad de tycker... Tror ni inte det?

Ja. Eller, nej. Man blir förbannad för mindre. Hade en debatt i bakgrunden - vansinnet då en moderat försöker kleta fast Nordkorea vid Jonas Sjöstedt. Alltså, någon jävla måtta får det fan vara. Jag förstår att det kräver att man är seriös med sina åsikter om man ska kunna argumentera för dem, men alltså, har man inget bättre att komma med - håll käften. Allvarligt. Håll käften. Nu!

Nu måste jag tröstdricka lite te och diska lite. Då släpper nog den ilska som dessa finnanshoror framkallar.

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...

Vilken av bilderna? 8)

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Så jävla härligt skrivet! Visst fan slätades statistik-fifflet över av SVT? Det blev ändå "finans-krisens fel"! Nästan så man spydde genom öronen!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.