måndag 13 februari 2012

Oliver Twist - 1838 = Grekland 2012

Jag har läst mycket dumt om skulderna och turerna i frågan om Grekland och deras skuld. Jag har nästan inte läst nåt som varit trovärdigt, eftersom att det mesta handlat om bortskämda, lata greker.

Greker är det folk som jobbar näst mest i Europa.

De ska också ha någon slags superpension från det att de är 50.

Lögn och förbannad dikt.

Vem ljuger och varför? Det är inte utan att man undrar. Man brukar alltid kunna spåra vansinnet till pengarna. Det är faktiskt alltid så. Inget krig har utkämpats av strikt moraliska skäl. Det är pengar i form av naturresurser eller makt och landhunger, som i ett senare skede renderar i pengar.

De som tjänar pengar på Greklands kris är de som är ansvariga för finanskrisen som bröt ut 2008.

Egentligen undrar jag varför jag skriver det. Ni som håller med mig, generellt, är tillräckligt begåvade för att ha läst er till denna information redan. Det är de rika i landet som skitit i att betala skatt, som myglat till sig pengar de inte varit förtjänta av. Vi har sett det förr. Vi ser det i sverige nu, i och med regeringens välsignelse åt att rikskapitalister ska få STJÄLA våra skattepengar.Utveckling - enligt de konservativaNi som inte håller med mig, ni är antagligen lite för dumma för ert eget bästa, eller så skiter ni i de stölder - och det förtryck - som pågår, för att ni gillar det.

Men är ni hjärtlösa nog för att skita i det faktum att Grekland har gått tillbaka till 1800-talet? Tycker ni att det är ok att de finansinstitut som följer Chicagoskolans vidriga nyliberalism har gjort så att det finns greker som måste lämna bort sina barn för att de inte har råd att försörja dem? Tycker ni att det är ok att ER politik lett till att människor skäms så mycket över den situation er politik satt dem i, att de lämnar sina barn anonymt vid barnhem?

I så fall är ni ovärdiga som människor.

Jag skulle vilja träffa er. Personligen. Och prata ut. Ordentligt.

Borgerligheten för mänskligheten med full fart rakt, in i dåtiden. För att det är det de vill; jämlikhet är dåligt enligt dem. Rättvisa är orättvist om man inte får komma undan det ansvar som ett mänskligt samhälle kräver. Skatter är satan, enligt dem.

Jag har en låt på det.